
به گزارش میمتالز، نشست تحلیلی شرکت صنعتی و معدنی غدیر با حضور مدیران ارشد این هلدینگ، مدیران شرکتهای تابعه و جمعی از فعالان و مدیران دارایی بازار سرمایه، در حال برگزاری است.
ابوتراب فاضل، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی غدیر در نشست تحلیلی شرکت «وکغدیر» و شرکتهای زیرمجموعه گفت: در گذشته حدود ۱۴ میلیون تن کلوخه در گهرزمین تولید میشد و به شرکت «کگل» تحویل میدادیم، اما اکنون از این کلوخه برای تولید گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در ابتدا مدیریت «وکغدیر» معدن جنگسر در حد تفاهمنامه اولیه بود، اما در حال حاضر تمرکز اصلی ما بر طلا و مس قرار گرفته است و امیدواریم تا پایان خردادماه، کلنگزنی کارخانه طلای جنگسر انجام شود تا طی ۱۶ ماه به تولید طلا برسیم.
فاضل افزود: در معدن جانجا پیشرفت قابل توجهی داشتهایم و تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این معدن انجام شده تا به تولید کنسانتره مس برسیم. همچنین در معدن گزستان، ۲۰ هزار تن سنگ آهن با عیار ۵۰ درصد را به کنسانتره تبدیل میکنیم.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی غدیر با بیان اینکه تلاش میکنیم در بازار سرمایه بهصورت حرفهای عمل کنیم، اظهارداشت : ما شرکتی را که به شدت خسته و فرسوده بود، تحویل گرفتیم و اکنون یکی از بزرگترین معادن آهن را در اختیار داریم. سنگ آهن با عیار ۴۲ درصد استخراج میکنیم و قرارداد کنسانتره شرکت نیز تقریباً ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته وی پروژه توسعه آهن گلگهر پیشرفت مطلوبی داشته و امسال نیز مجدداً تأمین مالی آن انجام شده است. هدفگذاری «وکغدیر» دریافت فرست آرک (First Arc) در سال جاری است.
فاضل با اشاره به اینکه قرارداد نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی برای فولاد آلیاژی نهایی شده و تأمین مالی آن صورت گرفته است، اضافه کرد : برق مورد نیاز فولاد نیریز از طریق بورس انرژی و با رویکرد برق سبز تأمین شده است.
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی غدیر با تاکید بر اینکه چالش تأمین مالی همچنان پابرجاست، خاطرنشان کرد: تقسیم سودهای بالای ۹۰ درصد فشار مضاعفی بر شرکتها وارد کرده است.
وی تصریح کرد : در گهرزمین مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان باید به دولت بابت حق انتفاع پرداخت کنیم.
فاضل، در خصوص وضعیت زنجیره فولاد گفت: از مهمترین برنامه شرکت حرکت به سمت تولید شمش فولاد است.
در ادامه این نشست سعید داراب، معاون امور شرکت ها و مجامع «وکغدیر» در خصوص داراییهای «فغدیر» گفت: کارخانه طلای مجموعه زرین معدن خونیک با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ کیلوگرم، با سرمایهگذاری ۱۸۰۰ میلیارد تومانی احداث و با انجام اکتشافات تکمیلی، با ذخیرهای بالغ بر ۶ میلیون تن با میانگین قلیایی یک ppm ، انس ۳۳۰۰ دلار و دلار ۸۰ هزار تومانی دیده شده است.
وی افزود: عملیات اکتشاف به پایان رسیده و استخراج معدن از امسال آغاز خواهد شد. در حال حاضر نیز تأمین و نصب تجهیزات صنعتی کارخانه در حال انجام است.
معاون امور شرکت ها و مجامع «وکغدیر» اضافه کرد: شرکت پلنت ۴ میلیون تنی گندلهسازی را تازه به بهرهبرداری رسانده و ۳۵ درصد سهام شرکت عصر نوین بهاباد که یک پروژه در آستانه اتمام ۱ میلیون تنی کنسانتره است، را در اختیار دارد. همچنین ۲۰ درصد سهام شرکت نوظهور کویر بافق و ۱۰ درصد شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر در اختیار «فغدیر» قرار دارد.
داراب ادامه داد: در حوزه تنوعبخشی به سبد محصولات و حضور در بخش طلا آنجا هم خبرهای خوبی از اکتشافات آن داریم که در زمان مقتضی از طریق سامانه کدال اطلاعرسانی خواهد شد.
به گفته وی گهرزمین برای ۳-۴ سال آینده وزن طلا در سبد داراییهای این شرکت به طرز قابل ملاحظهای تغییر خواهد کرد و بخش قابل ملاحظهای به مس و طلا اختصاص پیدا خواهد کرد.
معاون امور شرکتها و مجامع «وکغدیر» در خصوص آخرین وضعیت عرضه و پذیرش شرکت فولاد نیریز گفت: ارزش جایگزینی فولاد نیریز ۲۶ هزار میلیارد تومان است. کلیه اقدامات برای درج نماد و عرضه این شرکت در بازار سرمایه انجام شده است.
داراب افزود: توسعه آهن و فولاد گلگهر و فولاد غدیر نیریز به دلیل سهم بالای «وکغدیر» در ترکیب سهامداری آنها، بخش مهمی از ارزش NAV این هلدینگ را تشکیل میدهند.
معاون امور شرکتها و مجامع «وکغدیر» تصریح کرد : ظرفیت تولید آهن اسفنجی شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال بوده و این ظرفیت بهصورت کامل فعال است. همچنین، نیروگاه گهر انرژی با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات نیز تحت تملک این شرکت بوده و در حال بهرهبرداری است. پروژه فولادسازی این شرکت با ظرفیت ۳ میلیون تن ورق گرم، با پیشرفت ۹۷ درصدی در حال اجراست.
به گفته وی ارزش جایگزینی شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر پس از کسر بدهیها، ۱۶۴ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
داراب اضافه کرد: «وکغدیر» با بهرهگیری از کلوخه تولیدی شرکت گهرزمین، زنجیره تولید گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی را تکمیل کرده است.
معاون امور شرکتها و مجامع «وکغدیر» به تمرکز بر معادن جدید تاکید کرد و گفت: در حال حاضر تمرکز اصلی «وکغدیر» بر توسعه معادن طلا و مس، بهویژه پروژههای جنگسر و جانجا قرار دارد. به طوری که پیشرفت در پروژه جانجا تاکنون ۳ هزار میلیارد تومان در این معدن سرمایهگذاری شده و هدف، دستیابی به تولید کنسانتره مس است.
وی ادامه داد: همچنین تولید کنسانتره از معدن گزستان نیز باید توجه داشت در این معدن، ۲۰ هزار تن سنگ آهن با عیار ۵۰ درصد به کنسانتره تبدیل میشود.
منبع: صدای بورس