
به گزارش میمتالز، نام صنعت سنگ ایران و بازار برخی سنگهای ساختمانی در جهان با نام استان لرستان پیوند خورده است، بیشتر معادن لرستان به سنگهای نما و تزئینی اختصاص دارد.
از انواع معادن این استان میتوان به سنگ گچ، سنگآهک، سنگ چینی، فرو سیلیس، فلدسپات، تالک، نمک و سنگ لاشه پالون اشاره کرد.
این در حالی است که بهرغم ظرفیت تولید و اشتغالی که در صنعت سنگ لرستان وجود دارد، متأسفانه این صنعت با مشکلات عدیدهای دستبهگریبان است که فعالیت سنتی و یا راکد بودن واحدهای سنگبری، خامفروشی سنگ لرستان و ضایعات بالای این صنعت بهتنهایی برای عدم کامیابی این صنعت جهانی کافی است.
یک فعال حوزه سنگ لرستان در این رابطه اظهار داشت: یکی از مهمترین مشکلات واحدهای سنگبری لرستان دستگاههایی است که ۳۲ سال است کار میکنند.
وی گفت: دستگاههای سنگبریهای لرستان مستهلک هستند و از رده خارج شدهاند.
این فعال حوزه سنگ لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما به دلیل نداشتن توان مالی نمیتوانیم این دستگاهها را تعویض کنیم، ادامه داد: مشکل دیگر واحدهای سنگ برای لرستان، موضوع سنگ «کوپ» است.
وی بیان داشت: سنگ «کوپ» لرستان باکیفیت نیست، خیلی کم سنگ «کوپ» باکیفیت از معادن به دست ما میرسد.
فعال دیگر حوزه سنگ لرستان، اظهار داشت: معادن سنگ با کیفیت به ما نمیدهند.
وی با بیان اینکه اگر سنگ خوب به دست ما برسد، مشتری ما زیاد است، تصریح کرد: همچنین کار با سنگ خیلی سخت است، اما اگر دستگاههای ما بهروز باشند، هم کیفیت سنگهای تولیدی ما بالا میرود، هم کار برای ما راحت میشود.
سیدمحمود حسینی کارشناس حوزه سنگ و معادن لرستان در این رابطه، اظهار کرد: در لرستان ۱۷۵ معدن وجود دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر از این تعداد، ۱۳۸ معدن فعال در لرستان داریم.
این کارشناس حوزه سنگ و معادن لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در لرستان ۶۲ سنگ تزئینی تولید میشود، افزود: سالانه بیش از یک میلیون تن سنگ تزئینی در معادن لرستان تولید و استخراج میشود.
حسینی، بیان داشت: بازارهای خارجی سنگ لرستان مربوط به کشورهای عراق، ارمنستان، آسیا میانه و … است.
وی در ادامه سخنان خود، گفت: لرستان سهم اندکی از سود این بازار دارد چراکه بخش زیادی از سنگ استان بهصورت خام از لرستان خارج میشود.
شیخ مرادی معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این رابطه، اظهار داشت: از میزان سنگ استخراج شده از معادن لرستان قریب به ۶۰ درصد جذب واحدهای فرآوری استان میشود.
وی عنوان کرد: بقیه سنگ استخراج شده از سنگ استخراج شده از معادن لرستان به خارج از استان صادر میشود.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، افزود: درصد کمی از سنگ لرستان و حدود پنج درصد صادر میشود.
شیخ مرادی با تأکید بر اینکه حوزه سنگ یک زنجیره کامل از معدن تا مصرف، بیان داشت: در این راستا حتماً باید معادن ما پیشرفتتر شوند.
وی ادامه داد: تجهیزات معدنی و استخراج باید بهگونهای باشد که سنگ استخراج شده از کیفیت لازم برخوردار باشد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با تأکید بر اینکه خیلی از واحدهای ما با رویکرد صادراتی احداث نشدهاند، بیان داشت: الان این واحدها نیاز به بازسازی و نوسازی دارند.
به هر روی روایت صنعت سنگ لرستان روایتی تلخ از صنعت است، فرصتسوزی که میلیاردها تومان پول را از جیب مردم لرستان خارج میکند در حالی که این درآمد باید راهی حساب لرستان شود.
منبع: خبرگزاری مهر