تاریخ: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۳:۵۸
بازدید: ۹۳
کد خبر: ۳۷۵۲۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بورس در انتظار توافق؛ بازگشت سرمایه‌گذاران به نماد‌های شاخص‌ساز

بورس در انتظار توافق؛ بازگشت سرمایه‌گذاران به نماد‌های شاخص‌ساز
‌می‌متالز - در معاملات روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، بازار سرمایه با نوساناتی همراه بود، اما در نهایت با چرخش مثبت در نیمه دوم بازار، شاخص کل موفق شد بار دیگر کانال ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی را پس بگیرد.

به گزارش می‌متالز، در آغاز معاملات، بازار با فضایی متعادل و تا حدودی مثبت شروع به کار کرد، اما افزایش فشار فروش در بسیاری از نماد‌ها باعث شد روند ابتدایی ناپایدار شود. با این حال، از نیمه دوم بازار و در پی انتشار خبری درباره زمان احتمالی دور جدید مذاکرات غیرمستقیم ایران با آمریکا، شاهد بازگشت تقاضا در گروه‌های اهرمی و خودرویی بودیم. این تحرک موجب شد جو روانی بازار نیز تقویت شده و فضای معاملات به سمت تعادل و رشد میل کند.

در پایان معاملات، شاخص کل بورس با افزایش ۴۳ صدم درصدی به سطح ۳ میلیون و ۱۱۰ هزار واحدی رسید و بار دیگر کانال ۳.۱ میلیون واحدی را تثبیت کرد. از سوی دیگر، شاخص هم‌وزن که نماینده بهتری از کلیت بازار و سهام کوچک‌تر است، با رشد ۷۴ صدم درصدی به عدد ۹۵۳ هزار واحد رسید و عملکردی بهتر از شاخص کل داشت.

ارزش معاملات خرد نیز در سطح ۱۶ هزار میلیارد تومان باقی ماند؛ رقمی مشابه روز معاملاتی قبل که بیانگر حفظ نسبی نقدشوندگی در بازار است. همچنین ورود پول حقیقی به بازار برای دومین روز متوالی ادامه یافت و امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) به حدود ۹۰۰ میلیارد تومان رسید؛ سیگنالی مثبت که نشان از اطمینان نسبی فعالان بازار به تداوم روند صعودی دارد.

در روز جاری (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) گروه بانکی در صدر ارزش معاملات قرار داشتند و پس از آن، گروه‌های خودرویی و محصولات شیمیایی با بیشترین تاثیر در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در همین حال، صندوق‌های درآمد ثابت نیز بیش از یک همت ورودی نقدینگی داشتند. اما صندوق‌های طلا تحت تأثیر اخبار مذاکرات، با کاهش نسبی بازگشایی شدند و با خروج ۵۵۰ میلیارد تومانی مواجه شدند.

مهم‌ترین اخبار تأثیرگذار بر بازار

در میان اخبار سیاسی-اقتصادی روز، نماینده دولت پیشین آمریکا در امور غرب آسیا اعلام کرد که دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا احتمالاً اوایل هفته آینده برگزار خواهد شد. هم‌زمان، سخنگوی دولت ایران نیز تأکید کرد که از جانب تهران برای برگزاری مذاکرات مانعی وجود ندارد و منتظر اعلام زمان از سوی وزیر امور خارجه عمان هستیم.

رئیس انجمن پالایش نفت ایران از افزایش تولید روزانه بنزین به ۱۲۰ میلیون لیتر در اردیبهشت‌ماه خبر داد. وی ارزش سرمایه‌گذاری در صنعت پالایش کشور را بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار عنوان کرد و خواستار تسهیل‌گری بیشتر در این حوزه شد.

از سوی دیگر، سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد که در فروردین‌ماه سال جاری، نزدیک به هزار پرونده توقیف اوراق بهادار ثبت شده است. همچنین در همین مدت، بیش از ۲ هزار پرونده دیگر نیز برای فروش، رفع توقیف و استعلام دارایی‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

تمرکز ارزش بازار در ۱۰ صنعت بزرگ

طبق گزارش تازه منتشر شده از سوی مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس، در فروردین‌ماه امسال ده صنعت بزرگ بازار بیش از ۸۵ درصد از کل ارزش بازار سهام را به خود اختصاص داده‌اند. در مجموع، ارزش بازار بورس در پایان فروردین ۱۴۰۴ به ۱۱۶ هزار و ۶۸۸ میلیارد ریال رسیده است.

برخی از کارشناسان می‌گویند در چند وقت اخیر، مذاکرات ایران و آمریکا تأثیر زیادی بر بازار داشته و سرمایه‌گذاران به دلیل دید مثبت به این مذاکرات، تمایل بیشتری به خرید سهم‌های شاخص‌ساز نشان داده‌اند. همچنین، اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، سهامداران با مشکلاتی در نقدشوندگی مواجه خواهند شد. در مقابل با جدی‌تر شدن مذاکرات، تقاضا در بورس افزایش می‌یابد و بازار به سمت رشد حرکت خواهد کرد.

با توجه به انتظارات مثبت برای توافقات، پیش‌بینی می‌شود که بازار در هفته‌های آینده مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد و شاهد رشد بیشتری باشد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده