
به گزارش میمتالز، محمد آقاجانلو در این نشست که رسول خلیفهسلطانی دبیر انجمن فولاد به همراه مدیران عامل شرکتهای فولادی حضور داشتند، گفت: با توجه به مصوبه جدید هیات دولت و استناد به برنامه هفتم برای توسعه میادین گازی برای تخصیص سوخت به صنایع انرژیبر؛ تشکیل کنسرسیوم برای در اختیار گرفتن یک میدان گازی (کیش)، بهترین روش سرمایهگذاری برای تامین گاز مورد نیاز واحدهای فولادی است.
آقاجانلو با اشاره به تبصره ۳ ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم و ابلاغ آییننامه مربوطه اعلام کرد: فولادسازان، آماده انعقاد تفاهم چند میدان گازی با هدف توسعه و ذخیرهسازی گاز طبیعی برای مصرف در صنعت فولاد هستند.
طبق تبصره سه ماده ۱۵ این قانون، صنایع انرژیبر و پتروشیمیها از طریق مشارکت با شرکتهای اکتشاف و تولید دارای صلاحیت؛ در اولویت واگذاری طرحهای جمعآوری گازهای مشعل (فلر) و میادین جدید گازی قرار دارند به طوری که وزارت نفت مکلف است صنایع مذکور را در اولویت تخصیص گاز طبیعی تولیدی از این میادین قرار دهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنانش به کمبود گاز صنایع و زیانهای وارده به تولید اشاره کرد و افزود: حضور یکپارچه شرکتهای فولادی در این سرمایهگذاری، روش مناسبی برای تامین گاز به عنوان خوراک واحدهای آهن اسفنجی و مصارف تولید فولاد است.
آقاجانلو با بیان اینکه احتمالا در سالهای آتی کمبود گاز تشدید خواهد شد، گفت: از هم اینک باید به فکر تامین گاز سالهای پیش رو باشیم و با توجه به مساعدتهای دولت به همراه وزارتخانههای صمت و نفت؛ اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی با یادآوری تفاهمنامهای که در سالهای گذشته برای این منظور امضا شده، گفت: با توجه به اکتشافات انجام شده در میدان گازی کیش، این حوزه از شرایط مناسبی برای سرمایهگذاری و بهرهبرداری برخوردار است.
آقاجانلو ادامه داد: شرکتهای تولیدکننده فولاد آماده امضای تفاهمنامه (به روز شده) با وزارت نفت باشند تا بتوانیم گامهای بعدی را برداریم.
در این نشست ایمان عتیقی و امین صفری مدیران عامل شرکتهای معدنی و صنعتی گلگهر و آهن و فولاد ارفع، به همراه مدیران ارشد شرکتهای فولاد مبارکه، خوزستان، معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد سیرجان و ... به ارایه نظرات خود درباره چگونگی همکاریها برای سرمایهگذاری در یک میدان گازی پرداختند.
منبع: ایمیدرو