
به گزارش میمتالز، محمد آقاجانلو امروز در نشست مشترک سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران عامل شرکتهای بزرگ معدن و صنایع معدنی که در محل ایمیدرو برگزار شد، افزود: با تلاش و همراهی شرکتها، حمایتهای وزارتخانه و همکارانم در ایمیدرو؛ سال گذشته ۲.۹ میلیارد دلار پروژه تکمیل شد و امسال نیز یک میلیارد دلار دیگر به این رقم اضافه خواهد شد.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه در زنجیره فولاد؛ نسبت تولید به ظرفیت به ۶۰ درصد و در صنعت روی به ۳۰ درصد رسیده است، افزود: در نظر داریم با انجام روشهای مختلف از جمله بهبود فرآیندها و تمرکز بر رفع گلوگاهها؛ به افزایش تولید دست یابیم. علاوه بر این از طریق توسعه روابط با کشورهای همسایه و دارندگان ذخایر مناسبتر، گامی دیگر در جهت بهرهگیری از ظرفیتهای تولید برداشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاری در بخشهای "هایتک" و در راستای زنجیره ارزش؛ جزو اهداف ایمیدرو محسوب میشود؛ افزود: برنامه دیگر سازمان در حوزه مس و طلا مشارکت و ورود بخش خصوصی با تعیین مدلهای سرمایهگذاری و با هدف افزایش تولید است.
آقاجانلو ادامه داد: بهرهمندی از ظرفیت کشورهای توانمند در ذوب و پالایش هدفگذاری شده و در گام بعدی این نوع همکاریها به سمت توسعه صنایع پاییندست و "هایتک" هدایت خواهد شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان سوابق مدلهای ایمیدرو در تامین مالی گفت: برای فلزات برنامه ایجاد "صندوقهای سرمایهگذاری کالایی" را پیش رو داریم که پیش از این در مورد نقره و طلا عملیاتی و محقق شده است.
وی افزود: در سایر فلزات اکنون مذاکراتی با بورس کالا در حال انجام است که اولین نمونههای آن توسط مجموعههای چادرملو و فولاد هرمزگان برنامهریزی و اجرایی خواهد شد.
آقاجانلو اظهار داشت: طراحی بستههای سرمایهگذاری منطقهای با هدف جذب شرکتهای خصوصی و توسعه معادن استان؛ در محدودهها و پروانههای اکتشاف متعلق به ایمیدرو - در قالب فراخوان سرمایهگذاری - از خردادماه آغاز میشود.
وی افزود: در حوزه معادن زیرزمینی سنگ آهن؛ آنومالی ۶ و ۱۱ گلگهر مورد توجه قرار دارد و اسناد آن در حال آماده شدن است.
آقاجانلو با بیان اینکه برنامهریزی برای افزایش صادرات کالا و خدمات مهندسی با حمایتهای مهندس اتابک در حال انجام است؛ افزود: در راستای توسعه همکاریهای خارجی؛ طی هفتههای گذشته با ازبکستان قراردادی امضاء شد و در خدمات مهندسی نیز برای یک واحد احیای مستقیم در قزاقستان نهایی و قرارداد آن منعقد شد.
وی افزود: استفاده از پتانسیلهای صادراتی کشورهایی همچون عمان که دسترسی به بازارهای اروپا و برخی دیگر از قارهها و دارای تعرفههای صفر را دارد، هدفگذاری شده است.
معاون وزیر صمت با اشاره به برنامه و عملکرد این سازمان در حوزه زیرساخت؛ گفت: احداث نیروگاههای خورشیدی، جادههای منتهی به معادن و برنامه تجمیع شرکتهای خطوط انتقال آب؛ از جمله اقداماتی است که در زیربناها توسط ایمیدرو و شرکتهای زیرمجموعه در حال انجام است.
وی افزود: جلسات تجمیع شرکتهای خطوط انتقال آب به منظور تسریع در روند تکمیل خطوط نیز در دست اقدام است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو، پایش منظم عملکرد شرکتهای معدن و صنایع معدنی را از دیگر اقدامات ایمیدرو خواند که به منظور تسریع در برنامههای توسعهای در حال انجام است.
وی همچنین استفاده از فناوریهای نوین برای رفع گلوگاههای صنعت و ایجاد ارزش افزوده به ویژه در حوزه گاز را از دیگر سیاستهای توسعهای ایمیدرو عنوان کرد.
آقاجانلو با اشاره به چالش اصلی شرکتهای معدن و صنایع معدنی؛ اعلام کرد: بحث ناترازیها و قیمت انرژی چالش اصلی صنایع معدنی محسوب میشود چراکه علاوه بر قطعیهای مکرر؛ قیمت حاملهای انرژی نیز تا ۳۰ برابر افزایش داشته است.
منبع: ایمیدرو