
به گزارش میمتالز، محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ در مراسم نکوداشت روز ملی معدن، با تشکر این روز به فعالان این حوزه، گفت: ارتقای حوزه معدن مرهون همه کسانی است که در عرصههای مختلف کشور خدمتگزاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه بخش معدن ستون اقتصاد کشور است، افزود: نه تنها این نقش بنیادین را برای معدن قائلیم، بلکه معتقدیم که تاکید بر بخش معدن به جای درآمدهای نفتی کار بسیار شایستهای است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایران موقعیت منحصربهفردی در معادن دارد، افزود: ما در کمربند معدنی و فلزی قرار داریم که میتوانیم آن را استفاده کنیم و بخش معدن را به عنوان یک واقعیت کارساز به بهرهوری بیشتر برسانیم.
به گفته اتابک، بخش معدن در بخشهای اکتشاف، استخراج و بهرهوری با مشکلاتی روبروست.
وی افزود: در میزان اکتشاف در گزارشی که رئیس سازمان زمینشناسی دادند، مشخص است که به رشد ۱۳ درصدی دیدهشده در برنامه هفتم توسعه نخواهیم رسید.
وزیر صمت با بیان اینکه در بخش استخراج معادن چندین مشکل داریم، افزود: برای نوسازی ماشینآلات معادن با دو تولیدکننده خارجی و تولیدکنندگان داخلی مذاکره کردهایم و نوسازی ماشینآلات معدن در دستور کار است. امیدواریم برای معادن کوچک این کار را به سرانجام برسانیم.
اتابک با تاکید بر اینکه اعتقاد من این است که ما در حکمرانی معادن از طرف صمت باید بازنگری کنیم و نگاه ما باید با شفافیت همراه باشد تا بخش خصوصی وارد شود، گفت: نگاه ما در مورد صنایع این است که از تصدیگری فاصله بگیریم و تفویض اختیار کنیم.
وی افزود: شورای عالی معادن را به شوراهای استانی تفویض کردیم و منتظر بخشنامه دولتی نماندیم. در این مسیر بسیاری از معادن غیرفعالِ کوچک و متوسط فعال شده است.
به گفته وزیر صمت، بخش زیادی از معادن غیرفعال شده و رویکرد دولت چهاردهم، تحول در حکمرانی و دوری گزیدن از تصدیگری است.
اتابک با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم این مهم را جامه عمل بپوشانیم، ادامه داد: در شورای صادرات، صادرکنندگان برگزیده حضور دارند و تصمیمگیریهای فرابخشی در آنجا گرفته میشود.
وی با بیان اینکه در بخش معادن با چالش انرژی و سوخت مواجهیم، گفت: برای تامین سوخت معادن برنامهریزیهایی انجام شده است و باید آنها را تغذیه و پایش کنیم تا از این مسیر اتفاقی برای معادن نیفتد.
وزیر صنعت با اشاره به نیاز معادن برای تامین سرمایه پایدار، گفت: معادن با شرایط بانکی حالِ حاضر قادر به تامین مالی نیستند و لازم است صندوق معدنی، اوراق مشارکت مبتنی بر صنایع معدنی و ... را در تأمین مالی معدن در نظر بگیریم تا معدن را به جایگاه واقعی برسانیم.
اتابک خاطرنشان کرد: با بانک مرکزی مذاکره کردهایم و تلاش میکنیم حجم کار معادن را جهش و به عبارتی، افزایش چشمگیر بدهیم. ما اکتشاف معادن را موتور محرک این بخش میبینیم، زیرا بازتعریف نقش معدن از اکتشاف شروع میشود. هرچند این کار دشوار، ولی انجامشدنی است و امیدواریم با حضور بخش خصوصی به سرانجام برسد تا ما به عنوان جهشدهنده و اوجدهنده عرصه معدن شناخته شویم.