تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۰:۴۶
بازدید: ۶۷
کد خبر: ۳۷۷۱۵۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چالش‌های تأمین مالی در پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر

چالش‌های تأمین مالی در پروژه‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر
‌می‌متالز - معاون وزیر نیرو گفت: با توجه به مشکلات موجود در زمینه ضمانت و وثیقه، در حال تلاش برای حل این مشکل هستیم.

به گزارش می‌متالز، محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو در جمع خبرنگاران گفت: در چند ماه گذشته، نقاط مختلفی برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ۳۱ استان کشور شناسایی شده است، در حال حاضر ۳۸ استان و شهر تحت پوشش این طرح قرار دارند و تعداد نقاط شناسایی شده به ۱۴۰۰ نقطه رسیده است. از این تعداد، ۸۵۶ ساختگاه به تدریج در حال بهره‌برداری است و امید می‌رود با همکاری شرکت‌های توزیع و مراکز منطقه‌ای، این تعداد افزایش یابد.

او افزود: برنامه توسعه نیروگاه‌های سه مگاواتی با هدف افزایش ظرفیت تولید برق در حال اجراست. در این راستا، نزدیک به ۳۰۰۰ مگاوات از واحد‌های سه مگاواتی در حال پیشرفت بوده و عملیات اجرایی برخی از آنها آغاز شده است امیدواریم که از اواسط خردادماه، شاهد افتتاح واحد‌های جدید در سطح کشور باشند.

او گفت: با توجه به مشکلات موجود در زمینه ضمانت و وثیقه، در حال تلاش برای حل این مشکل هستیم جلساتی با صندوق توسعه و بانک مرکزی برگزار شده و مسوولان به دنبال راه‌حل‌های مناسب برای تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایه‌گذاران هستند. اکنون درخواست بانک‌ها برای وثیقه مطمئن و تأمین ۵۰ تا ۶۰ درصد منابع به چالش‌هایی منجر شده است.

او گفت: در این راستا، پیشنهاداتی برای تغییر در شرایط وثیقه به هیات مهندسی صندوق ارائه شده و رئیس‌جمهور نیز بر لزوم حل این مشکلات تأکید کرده است تا صندوق مالک برق تولیدی شود و متقاضیان موظف شوند برق را بفروشند و پول صندوق را بدهند و اگر نتوانستد صندوق مالک برق شود به منظور تسهیل در فروش برق و جذب سرمایه‌گذاران، تلاش‌هایی برای افزایش عمق بازار بورس سبز در حال انجام است.

طرزطلب اظهار کرد: هدف دولت رسیدن به ظرفیت ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق تجدیدپذیر تا سه سال آینده است. بر اساس اطلاعات ارائه شده، ظرفیت تجدیدپذیر کشور در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد است و هدف گذاری برای افزایش این ظرفیت به ۳۰ درصد در افق زمانی مشخص شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین