تاریخ: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۲۴
بازدید: ۷۴
کد خبر: ۳۷۷۲۷۱
سرویس خبر : انرژی

نگرانی آمریکایی‌ها از آینده مبهم نفت شیل

نگرانی آمریکایی‌ها از آینده مبهم نفت شیل
‌می‌متالز - مدیران انرژی آمریکایی در واکنش به تعطیلی دکل‌های حفاری شرکت‌های نفتی، هشدار دادند که رونق یک دهه‌ای شیل در حال پایان است.

به گزارش می‌متالز، تصمیمات غافلگیرکننده اوپک پلاس برای تولید نفت بیشتر، تاریکی را در سراسر منطقه نفتی آمریکا تشدید کرده و ترس از یک جنگ قیمت جدید را برانگیخته و تحلیلگران را واداشته است پیش‌بینی‌های رشد تولید را کاهش دهند.

کلی گاسپار، مدیر اجرایی شرکت «دوون انرژی» در اوکلاهما، ماه جاری به سرمایه‌گذاران گفت: ما در این مرحله، در حالت آماده‌باش کامل هستیم. با ورود به یک محیط آشفته‌تر، همه گزینه‌ها روی میز است.

طبق گزارش شرکت «اس‌اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس»، تولید نفت آمریکا در سال آینده، ۱.۱ درصد کاهش یافته و به ۱۳.۳ میلیون بشکه در روز خواهد رسید، زیرا حفاران پرکار شیل که آمریکا را به بزرگترین تولیدکننده جهان تبدیل کرده‌اند، در مواجهه با قیمت‌هایی که به دلیل ترس از عرضه بیش از حد و جنگ تجاری ترامپ کاهش یافته‌اند، دکل‌های حفاری را غیرفعال می‌کنند.

بدون در نظر گرفتن بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ که طی آن سقوط تقاضا، قیمت نفت را به زیر صفر رساند و باعث ورشکستگی‌های گسترده در ایالت‌هایی مانند تگزاس و داکوتای شمالی شد، این اولین کاهش سالانه تولید در یک دهه گذشته خواهد بود.

طبق بررسی انرژی سه ماهه بانک فدرال رزرو دالاس، تولیدکنندگان شیل برای رسیدن به نقطه سربه‌سر، به قیمت نفت ۶۵ دلار در هر بشکه نیاز دارند. قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در معاملات روز دوشنبه، با ۲۴ سنت معادل ۰.۳۹ درصد، به ۶۱ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه رسید.

کاهش تولید، به روند خیره‌کننده انرژی آمریکا پایان می‌دهد، روندی که با انقلاب شیل کلید خورد و حجم بیشتری از نفت و گاز ارزان را برای تقویت اقتصاد، افزایش تولید ناخالص داخلی و بازار‌های کار و افزایش صادرات و بهبود تراز تجاری، تولید کرد.

افزایش تولید نفت شیل همچنین وابستگی آمریکا به تامین‌کنندگان خارجی مانند عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک را کمتر کرد و همزمان، دست کاخ سفید را برای تحریم کردن صادرکنندگانی مانند ایران، روسیه و ونزوئلا آزاد گذاشت. ترامپ قول داده است که حفاری و تولید بیشتری را برای تضمین «سلطه انرژی» آمریکا آزاد کند. اما تولید، که در زمان جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، به رکورد بالایی رسیده است، در صورت ادامه کاهش قیمت‌ها، ممکن است کاهش بیشتری یابد.

اسکات شفیلد، رئیس سابق شرکت حفاری شیل «پایونیر نچرال ریسورسز»، به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: اگر قیمت نفت به ۵۰ دلار در هر بشکه کاهش یابد، تولید نفت آمریکا، احتمالا تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت که بیش از کل تولید برخی از اعضای کوچک‌تر اوپک است. وی گفت: تصمیم ریاض برای تولید نفت بیشتر در ماه‌های اخیر، تهدیدی مستقیم برای سهم تولیدکنندگان آمریکایی از بازار جهانی خواهد بود. عربستان سعودی در تلاش است تا سهم بازار را دوباره به دست آورد و احتمالا طی پنج سال آینده، آن را به دست خواهد آورد.

طبق آمار شرکت خدمات میدان نفتی بیکر هیوز، تعداد دکل‌های نفت آمریکا که معیاری برای فعالیت حفاری است، هفته گذشته ۵۵۳ دکل بود که نسبت به هفته قبل ۱۰ دکل کاهش یافته و نسبت به سال گذشته، ۲۶ دکل کمتر است.

برخی از تولیدکنندگان بزرگ در حال حاضر در حال تعدیل نیرو هستند. شرکت‌های شورون و بریتیش پترولیوم (بی‌پی) در مجموع، ۱۵۰۰۰ شغل را در سطح جهان کاهش داده‌اند. اما دفتر آمار کار آمریکا، اشتغال در این بخش را تاکنون نسبتا ثابت اعلام کرده است.

طبق گزارش شرکت تحقیقاتی انرژی «انوروس»، ۲۰ تولیدکننده برتر شیل آمریکا، به استثنای اکسون موبیل و شورون، بودجه هزینه‌های سرمایه‌ای خود را برای سال ۲۰۲۵، حدود ۱.۸ میلیارد دلار معادل سه درصد کاهش داده‌اند.

اگر قیمت‌ها به ۵۰ دلار در هر بشکه برسد، بسیاری از شرکت‌ها، تعداد دکل‌های حفاری را بیشتر کاهش خواهند داد؛ ۵۰ دلار قیمتی است که مقامات ترامپ اعلام کرده‌اند، به مهار تورم کمک خواهد کرد.

تراویس استایس، رئیس و مدیر اجرایی «دایموندبک انرژی» که اخیرا به سرمایه‌گذاران هشدار داده بود تولید نفت آمریکا، احتمالا به اوج خود رسیده است، گفت: در این شرایط، ما دکل‌ها را کنار می‌گذاریم و سهام را بازخرید می‌کنیم. هر مکالمه‌ای که داشته‌ام، این بوده است که این قیمت نفت جواب نخواهد داد.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، اما سیاست‌های دیگر رئیس‌جمهور آمریکا نیز این صنعت را متزلزل کرده است. برای ثال، تعرفه‌های واردات، قیمت فولاد و آلومینیوم را که مواد حیاتی در صنعت نفت هستند، افزایش داده است.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین