تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۱۵
بازدید: ۲۴۹
کد خبر: ۳۷۸۳۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تلاش برای افزایش صادرات سرب و روی

می متالز - مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت: امروز صادرات از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل کاهش ارزش پول ملی، صرفه بالایی پیدا کرده است، اما اولویت اول کشور، تامین نیاز داخلی است.
تلاش برای افزایش صادرات سرب و روی

به گزارش می متالز، سیف‌اله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک با اعضای هیأت مدیره انجمن سرب و روی ایران در کنفدراسیون صادرات گفت: امروز صادرات بسیاری از کالاهای ایرانی به خارج از کشور از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار است و حتی اگر خاک هم صادر شود، می‌تواند به دلیل کاهش ارزش پول ملی، با ارزش افزوده برای صادرکنندگان مواجه باشد؛ بنابراین باید تدابیری را اتخاذ کرد که ابتدا، بازار داخلی تأمین شود و سپس بتوان راه را برای صادرات باز کرد.

وی افزود: در رابطه با رفع مشکلات بخش معدن و صنایع معدنی کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان یکی از اعضای کارگروه‌های مختلف، همواره تلاش کرده تا شرایط را برای دفاع از حقوق بخش خصوصی فراهم نماید؛ اما به هر حال این وزارتخانه هم یک عضو ستادها و مراجع تصمیم‌گیر دولت است. در این میان برای برطرف کردن مشکلات صنعت سرب و روی ایران در حوزه صادرات و تأمین مواد اولیه، جلسات متعددی برگزار شده است؛ این در حالی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت موافق افزایش صادرات در صنعت سرب و روی است؛ چراکه به اندازه کافی در این حوزه تولید داریم و اگر این محصولات صادر نشود، به ضرر تولیدکننده و کشور است.

امیری گفت: تا جایی که صادرات برای تأمین نیاز بازار داخلی مشکل ایجاد نکند، هیچ مسأله‌ای برای صادرکنندگان وجود ندارد و آنها می‌توانند کالاهای خود را صادر کنند؛ ضمن اینکه در خصوص واردات برخی مواد اولیه این صنعت همچون پرمنگنات نیز، واردات این کالا در گروه 4 اولویت‌بندی‌ها قرار گرفته که به نظر می‌رسد به دلیل این است که این کالا در کشور به اندازه کافی تولید می‌شود و دولت خواسته به منظور حمایت از تولیدکنندگان، جلوی واردات آن را بگیرد.

 

ورود موقت در سرب و روی را تسهیل کردیم

همچنین سید محمد تقوی، معاون مدیرکل دفتر صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: سال گذشته مشکلات مرتبط با واردات موقت کالاهای مرتبط با سرب و روی تسهیل شده و موضوع به گمرکات استان‌ها نیز ابلاغ شده است تا بنا به ظرفیت هر کارخانه، اجازه واردات موقت به او داده شود، اما این واردات موقت به دلیل اینکه نباید گمرک را به لحاظ مطالبات معوق، با مشکل مواجه سازد؛ با نظارت گمرکات صورت می‌گیرد.

وی افزود: برخی واحدها توان تولید بسیار بالایی دارند، اما سابقه صادراتی ندارند که بر این اساس، تلاش شده تا بر اساس ظرفیت‌ها و سبقه صادراتی، مجوزهای واردات موقت برای آنها صادر شود.

به گفته تقوی، در مورد ارزش‌گذاری کالاهای وارداتی تفاوتی میان ورود موقت و ورود قطعی وجود ندارد و ضوابط یکسان است.

 

تسهیل در بازگشت ارز صادراتی

همچنین در این نشست محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران نیز گفت: تا دی ماه سال 97 مسیرهای واردات در مقابل صادرات بسیار محدود بود و ارز صادراتی قابلیت به کارگیری در اولویت 3 را نداشت؛ اما از دیماه این مشکل برطرف شده است و اکنون واردات با ارز صادراتی با تسهیل بیشتری مواجه شده است.

 

عرضه هر 100 تن ماده معدنی سرب و روی، 1.5 میلیارد تومان رانت دارد

در عین حال، یوسف مرادلو، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سرب و روی ایران نیز گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت به یک معضل اساسی برای صادرکنندگان سرب و روی تبدیل شده است؛ بنابراین در شرایطی که وضعیت کشور خاص است، روا نیست که یک وزارتخانه مانع از ارزآوری کالاهای صادراتی شود و مانع تراشی کند. این در حالی است که این وزارتخانه، برخی تصمیمات غلط را اتخاذ کرده و اصرار دارد که آنها از سوی صادرکنندگان سرب و روی، اجرایی و پیاده سازی شود.

وی افزود: اگرچه اکنون واردات مواد اولیه بسیار کم شده، اما برخی از شرکت‌ها با سختی‌های بسیار، اقدام به واردات مواد اولیه از کشورهای مختلف دنیا می‌کنند و کالا را اتفاقاً با ارز آزاد خریداری می‌نمایند؛ این در حالی است که 70 درصد کار ما صادرات است و در مقابل، هفته‌ای 700 تن نیز باید در بورس کالا عرضه کنیم؛ اما بعضاً خریداری برای کالاهای ما وجود ندارد؛ ضمن اینکه بورس کالا نیز فضا را طوری مدیریت می‌کند که خریداری برای کالاهای ما وجود ندارد.

به گفته مرادلو، به ازای هر 100 تن ماده‌ای از صنعت سرب و روی که در بورس کالا عرضه می‌شود، یک تا 1.5 میلیارد تومان رانت توزیع می‌شود که اتفاقاً از جیب مصرف‌کننده داده می‌شود و این در حالی است که در یک ماه گذشته، تنها یکی از کارخانجات ما بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون تومان ضرر کرده است.

وی ادامه داد: از سمت گمرک خیال ما راحت است و بسیاری از کارها به صورت روان در گمرک انجام می‌شود؛ این در حالی است که برخی از راهکارهای حل مشکلات را در جلسات متعدد گمرک و وزارت صمت، مطرح و صورتجلسه کردیم تا اجرا شود، ولی متأسفانه وزارت صنعت آن را اجرایی نمی‌کند.

مرادلو گفت: هم اکنون صنایع سرب و روی 75 درصد ظرفیت خالی دارند و واردات مواد اولیه به سختی انجام می‌شود. این در حالی است که در مورد واردات موقت، مشکلات بسیاری وجود دارد که البته گمرک قول داده آنها را برطرف نماید.

وی اظهار داشت: دولت در جلسه‌ای برای صنعت سرب و روی تصمیم گرفته که در آن، نمایندگان ما حضور نداشتند، اما تاکنون 118 جلسه برگزار شده تا ما مشکلات تصمیم گیری آن جلسه را برطرف کنیم و هنوز هم کار پیگیری پابرجا است.

منبع: عصر معدن
عناوین برگزیده