تاریخ: ۱۶ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۷:۱۱
بازدید: ۴۸
کد خبر: ۳۷۸۷۹۸
سرویس خبر : انرژی
خبری مهم در بحبوحه ناترازی برق در ایران

۵۶۰۰ مگاوات برق هسته‌ای در امارات وارد مدار شد‌/ احداث دومین نیروگاه هسته‌ای در آینده نزدیک

۵۶۰۰ مگاوات برق هسته‌ای در امارات وارد مدار شد‌/ احداث دومین نیروگاه هسته‌ای در آینده نزدیک
‌می‌متالز - در شرایطی که ناترازی برق در همه بخش‌های صنعتی، خانگی و کشاورزی و قبل از آغاز فصل تابستان خود را نمایان کرده است، امارات متحده عربی با هدف توسعه تولید برق از منابع کم‌کربن با جذب سرمایه خارجی دومین نیروگاه هسته‌ای خود را بنا می‌کند.

به گزارش می‌متالز، امارات متحده عربی در جایگاه یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان نفت جهان به دنبال تنوع‌بخشی به منابع تامین انرژی خود است و برای تحقق این هدف روی‌آوری به منابع کم‌کربن را در دستور کار قرار داده است. این کشور با جمعیتی نزدیک به ۱۰ میلیون نفر و صنعتی رو به رشد، انرژی هسته‌ای را به عنوان راه حلی مناسب و پایدار برای تامین امنیت ذخیره انرژی در آینده برگزیده است.

احداث نخستین نیروگاه هسته‌ای امارات به دست کره‌ای‌ها

نخستین نیروگاه انرژی هسته‌ای را در امارات را شرکت برق کره (KEPCO) احداث کرد. این شرکت در سال ۲۰۰۹ در یک قرارداد ۲۰ میلیارد دلاری طراحی، ساخت و اجرای چهار رآکتور را در غرب ابوظبی نزدیک مرز عربستان بر عهده گرفت.

این نیروگاه براکه نام دارد و با برخورداری از ظرفیت تولید ۵۶۰۰ مگاوات برق قرار است تا ۲۵ درصد از نیاز برق امارات متحده عربی را تامین کند.

امارات در سال ۲۰۰۹ یک توافق‌نامه همکاری هسته‌ای با واشنگتن نیز امضا کرد و متعهد شد که برنامه هسته‌ای آن صلح‌آمیز و تنها با هدف تامین انرژی اجرا شود.

امارات تمایل زیادی به تقویت زیرساخت‌های هسته‌ای خود دارد، این دستاورد می‌تواند این کشور را از نظر برخورداری از فناوری‌های پایدار انرژی در جایگاه ویژه‌ای نسبت به دیگر کشور‌های منطقه قرار دهد و همزمان نیاز رو به رشد آن را به برق تامین کند.

برنامه امارات برای احداث دومین نیروگاه هسته‌ای

امارات احداث دومین نیروگاه هسته‌ای را پیش رو دارد در حالی که اجرای این پروژه سرمایه‌ای چند ده میلیارد دلاری صرف خواهد کرد. کشور‌هایی مانند چین، روسیه و امریکا می‌توانند در مناقصه ساخت این نیروگاه جدید شرکت کنند.

طبق این گزارش، در ۱۰ سال آینده تقاضا برای برق در امارات رو به افزایش خواهد بود و این رشد تقاضا برآمده از افزایش جمعیت و توسعه صنعتی است. دولت امارات هنوز بودجه دقیقی برای این نیروگاه تعیین نکرده و تصمیمی در مورد مساحت و مکان آن نگرفته است. این نیروگاه جدید متشکل از دو تا چهار راکتور است. تعداد دقیق راکتور‌ها مبتنی بر فناوری منتخب تعیین می‌شود.

گفتنی است، کشور ما ایران نیز دهه‌های متمادی است صاحب دانش فنی در حوزه هسته‌ای شده است و بر اساس سند جامع راهبردی احداث ۲۰ هزارمگاوات برق هسته‌ای مدنظر قرار گرفته است. لیکن در حال حاضر نیروگاه هسته‌ای بوشهر با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق فعال است و در مجموع در طول سالیان اخیر چندان موفق نشده‌ایم از این دانش بومی برای تامین برق مورد نیاز کشور استفاده کنیم و کشور هم‌چنان از ناترازی برق رنج می‌برد. بنا بر اعلام عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در اوج بار سال جاری پیش‌بینی می‌شود تقاضای برق کشور به ۸۵۰۰۰ مگاوات برسد، در حالی که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور تنها ۶۵۰۰۰ مگاوات خواهد بود و این به معنای آن است که ناترازی برق در سال جاری از ۲۰ هزار مگاوات عبور می‌کند.

منبع: چیلان

عناوین برگزیده