
به گزارش میمتالز، این کشور که با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند و به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی است، مجدداً ادعاهای دیرینه خود مبنی بر ثروت معدنی عظیم و دستنخورده را مطرح کرده است. مقامات پاکستانی ارزش این ذخایر را بین ۸ تا ۵۰ تریلیون دلار تخمین میزنند و بر وجود ذخایر گسترده مس، طلا، لیتیوم و آنتیموان تاکید دارد.
حال پاکستان با زیرکی تمام، با بهرهبرداری از تمایلات آمریکا به رمزارزها و مواد معدنی حیاتی، توجه دولت آمریکا را به خود جلب کرده است.
پیشنهاد بهرهبرداری از عناصر خاکی کمیاب تنها بخشی از کمپین دیپلماتیک گستردهتر اسلامآباد است که شامل حمایت از نامزدی دونالد ترامپ برای جایزه صلح نوبل نیز میشود. از طرفی دسترسی پاکستان به بازار آمریکا، بزرگترین مقصد صادراتیاش، در آستانه وضع تعرفههای جدید در خطر است.
بیشتر تمرکز معدنی بر ایالت بلوچستان است که غنی از منابع است و تقریباً ۴۳٪ از خاک پاکستان را پوشش میدهد. این منطقه میزبان پروژه عظیم مس و طلای ریکو دیق و همچنین مقادیر زیادی لیتیوم، کرومیت، زغال سنگ و عناصر خاکی کمیاب است.
در این بین چین، متحد نزدیک پاکستان، پیشتر نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار در زیرساختها و معادن تحت کریدور اقتصادی چین-پاکستان سرمایهگذاری کرده است، که بخش عمده آن در بلوچستان متمرکز است. شرکتهای چینی در مراحل اولیه پروژههای زیادی نقش داشتهاند، اما عملیات آنها به طور فزایندهای مورد حمله گروههای جداییطلب بلوچ قرار گرفته که قدرتهای خارجی را به غارت منابع محلی متهم میکنند.
مذاکرهکنندگان پاکستانی روز دوشنبه برای گفتوگو وارد واشنگتن شدند. اسلامآباد امیدوار بود که توافقی به سرعت تا همین هفته حاصل شود. یک توافق بالقوه با آمریکا میتواند توازن قدرت در منطقه را تغییر دهد. مشارکت واشنگتن ممکن است وزنهای در برابر چین برای پاکستان فراهم کند، اما همچنین خطر تحریک پکن را در پی دارد.
منبع: ایفنا