تاریخ: ۱۸ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۶:۳۷
بازدید: ۵۴
کد خبر: ۳۷۹۰۹۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع فولاد خراسان اعلام شد:

فروش ۶۰۰ هزار تنی و رشد ۲۴.۵ درصدی سود عملیاتی «فخاس»

فروش ۶۰۰ هزار تنی و رشد ۲۴.۵ درصدی سود عملیاتی «فخاس»
‌می‌متالز - در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع فولاد خراسان تقسیم سود به ازای هر سهم ۲۸۰ ریال به تصویب رسید. همچنین در این مجمع اعلام شد: عدم‌النفع شرکت ناشی از قطع گاز و برق بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.

به گزارش می‌متالز، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع فولاد خراسان با حضور ۸۹.۱۶ درصد از سهامداران شرکت در مشهد برگزار شد.

طهمورث جوانبخت، مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان، در مجمع عمومی سالیانه این شرکت اظهار داشت: در سال ۲۰۲۵، ایران از نظر تولید فولاد در رتبه هفتم جهانی قرار دارد و تولید فولاد خام کشور در سال ۱۴۰۳ از مرز ۳۰ میلیون تن عبور کرده است. مجتمع فولاد خراسان نیز با تولید حدود ۹۰۰ هزار تن فولاد، در جایگاه نهم کشور قرار گرفته است.

وی افزود: فولاد خراسان یکی از معدود مجتمع‌هایی است که زنجیره کامل تولید از گندله‌سازی تا نورد را داراست. این شرکت با ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره‌سازی فعالیت می‌کند و برنامه‌هایی برای توسعه زنجیره تولید در دستورکار دارد. محصول نهایی شرکت میلگرد است که ظرفیت تولید آن ۵۵۰ هزار تن در سال است و در حال حاضر فولاد خراسان دارای رتبه نخست عرضه میلگرد در بورس کالای ایران است. در حالی که ظرفیت تولید میلگرد در کشور حدود ۱۰.۲ میلیون تن برآورد می‌شود، فولاد خراسان نقش مهمی در این بازار ایفا می‌کند.

جوانبخت در ادامه با اشاره به افزایش سه‌برابری نرخ گاز مصرفی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ (از ۳ هزار به ۹ هزار تومان) گفت: در همین بازه زمانی، قیمت فولاد اسفنجی نیز از ۲۴ هزار به ۳۵ هزار تومان افزایش یافته است.

استفاده از قراضه به‌عنوان راهکار جایگزین در دوران قطعی گاز

مدیرعامل فولاد خراسان ضمن اشاره به تأمین کامل مواد اولیه از داخل استان در سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: هزینه حمل‌ونقل شرکت بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته کاهش چشم‌گیری داشته است. این کاهش ناشی از خرید هدفمند مواد اولیه از مبادی نزدیک‌تر و اقتصادی‌تر بوده است. وی همچنین به کاهش ۱۳ درصدی هزینه حمل کنسانتره به ازای هر تن در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۱ اشاره کرد، در حالی که نرخ مصوب حمل افزایش ۱۸۵ درصدی داشته است.

وی افزود: حدود ۵۰ درصد تولید فولاد خراسان در این مدت از محل مصرف قراضه بوده است. به‌دلیل محدودیت‌های گازی و توقف در واحد احیای مستقیم، تولید فولاد با استفاده از قراضه به میزان ۴۶ هزار و ۳۸۹ تن انجام شد. این در حالی است که در زمان افت قیمت قراضه، شرکت اقدام به ذخیره‌سازی حدود ۹۰ هزار تن قراضه نمود که نقش بسزایی در افزایش تولید شرکت داشت.

جوانبخت با اشاره به شرایط نامطلوب تأمین برق برای تولید آهن اسفنجی گفت: در این شرایط، استفاده از قراضه به‌عنوان راه‌حل جایگزین توانست بخشی از توقفات را جبران کند.

حاشیه سود بالا و ظرفیت مازاد تولید

مدیرعامل فولاد خراسان با اشاره به تولید ۵۰ هزار تن میلگرد مازاد بر ظرفیت اسمی در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ افزود: در همین بازه زمانی، به‌ترتیب در واحدهای گندله‌سازی، احیا و فولادسازی، به ترتیب ۸۷۵، ۴۸۶ و ۴۵۶ هزار تن توقف تولید به‌دلیل محدودیت‌های انرژی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در صورت نبود این محدودیت‌ها، بیش از ۲ هزار و ۲۰ میلیارد تومان عدم‌النفع متوجه شرکت شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ بسته حمایتی از سوی دولت بابت جبران این خسارت‌ها ابلاغ نشده است.

جوانبخت همچنین اظهار کرد: از ۶۰۰ هزار تن فروش، بیش از ۲۵۰ هزار تن در چهار ماه پایانی سال با اختلاف قیمت ۳ تا ۴ هزار تومانی نسبت به ابتدای سال انجام شده است. اوج درآمد عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۲ رقم خورده و در سال ۱۴۰۳ نیز با رشد ۲۶ درصدی همراه بوده است.

وی با تأکید بر اینکه شرکت در جایگاه دوم رشد سود ناخالص و نخست در سود خالص در صنعت فولاد قرار دارد، افزود: سود خالص شرکت ۷ هزار میلیارد تومان معادل ۲۶ درصد بوده و حاشیه سود نیز حفظ شده است. همچنین سود ناخالص ۶.۵ درصد و سود عملیاتی ۲۴.۵ درصد رشد داشته و حاشیه سود خالص نیز با افزایش ۲۷ درصدی همراه بوده است. توان سودسازی شرکت نیز ۵.۲۲ درصد اعلام شده است.

توسعه سرمایه‌گذاری و ارتقای جایگاه در رتبه‌بندی شرکت‌ها

جوانبخت با اشاره به سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی شرکت، اظهار داشت: در تلاش هستیم معافیت مالیاتی معادل ۳۵۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۲ و ۴۵۰ میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۳ به‌ واسطه افزایش سرمایه اخذ کنیم. «فخاس» که در سال ۱۴۰۲ در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر جایی نداشت، در سال ۱۴۰۳ به رتبه ۸۸ صعود کرده است.

وی همچنین از موفقیت‌هایی نظیر افزایش سرمایه ۴۷ درصدی، ثبت رکوردهای تولید ماهانه، آغاز بزرگ‌ترین پروژه زیست‌محیطی شرق کشور، رشد ۵۴ درصدی فروش داخلی شمش، رشد ۱۰ درصدی فروش میلگرد داخلی و رشد ۴۸ درصدی فروش صادراتی میلگرد خبر داد.

به گفته جوانبخت از جمله طرح‌های توسعه‌ای مهم شرکت می‌توان به پیشرفت ۶۶ درصدی پروژه کنسانتره فولاد شرق خراسان، شناسایی و تملک معادن کوچک با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن، افزایش ظرفیت زیرسقف کنسانتره از ۲.۵ به ۵ میلیون تن، گندله‌سازی از ۲.۵ به ۳.۴ میلیون تن و افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی از ۱.۶ به ۲ میلیون تن اشاره کرد.

وی افزود: مذاکراتی با گروه مپنا به‌منظور سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نیروگاهی برای تأمین برق پایدار به‌مدت ۲۰ سال انجام شده است و پروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی نیز در دست اجراست.

دلایل پایین بودن شناوری سهام «فخاس»

در ادامه مجمع، دانیال آستانه، معاون مالی و اقتصادی مجتمع فولاد خراسان، با اشاره به وضعیت پرونده‌های مالیاتی شرکت، اظهار داشت: پرونده مالیاتی مربوط به سال ۱۴۰۲ در دست پیگیری است و اطلاعات آن از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران خواهد رسید. همچنین مالیات سال ۱۴۰۳ نیز به‌صورت علی‌الحساب اخذ شده، هرچند هنوز در صورت‌های مالی ثبت نشده است.

وی افزود: اداره امور مالیاتی، بخشی از معافیت‌های افزایش سرمایه را از کل معافیت‌های مالیاتی شرکت کسر کرده است، در حالی که چنین رویکردی در قانون پیش‌بینی نشده است. این موضوع به‌صورت جدی در حال پیگیری حقوقی است.

آستانه در ادامه با بیان اینکه رشد هزینه استهلاک بیش از ۵۰ درصد بوده است، افزود: این افزایش عمدتاً ناشی از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در احداث ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها در محیط کارخانه بوده است.

وی با اشاره به فضای دستوری قیمت‌گذاری و عدم تناسب رشد درآمد با افزایش هزینه‌ها، خاطرنشان کرد: این شرایط مانع از رشد متوازن درآمدهای عملیاتی شده است.

علت انتقال «فخاس» به تابلوی دوم بورس

معاون مالی شرکت اظهار کرد: یکی از دلایل انتقاد سازمان بورس از «فخاس» پایین بودن میزان سهام شناور آزاد شرکت است. سهامداران عمده تمایلی به عرضه سهام خود ندارند، که همین موضوع منجر به انتقال شرکت از تابلوی اصلی بورس به تابلوی دوم شد. در تلاشیم تا با افزایش سرمایه در سال ۱۴۰۴، میزان سهام شناور را ارتقا دهیم و شرایط بازگشت به تابلوی اصلی را فراهم کنیم.

برنامه انتشار اوراق برای پروژه‌های نیروگاهی

وی در ادامه گفت: فروش شرکت در ماه‌های مختلف سال، به‌دلیل نوسانات بازار و رویکرد هدف‌گذاری قیمتی، متغیر بوده است. در ماه‌هایی که بازار در رکود بوده، شرکت از فروش با قیمت پایین پرهیز کرده و ترجیح داده است با استفاده از تسهیلات بانکی یا منابع مالی دیگر، نقدینگی مورد نیاز را تأمین کند.

آستانه افزود: با هدف تأمین مالی پروژه‌های نیروگاهی، برنامه انتشار اوراق در بازار سرمایه در دست اجراست. همچنین افزایش سرمایه شرکت در سال گذشته، امکان بهره‌برداری بهتر از منابع بانکی را در آینده فراهم کرده است.

وی با اشاره به شرایط تحریم و عدم قطعیت‌های اقتصادی، گفت: برخی اقلام استراتژیک مورد نیاز شرکت، پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تأمین شد و سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در این زمینه انجام گرفت که هم‌اکنون منافع آن نصیب شرکت شده است.

جزئیات عملکرد مالی و تأمین مواد اولیه

آستانه با بیان اینکه گردش مالی سالانه شرکت حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، شرکت حدود ۱.۷۵ میلیون تن کنسانتره خریداری کرده است. متوسط خرید روزانه مواد اولیه شرکت، ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

وی افزود: فروش اعتباری شرکت با هدف سود کارمزدی انجام نمی‌شود؛ بلکه به‌دلیل اعتماد بالا به مشتریان و سیاست حفظ مشتری، قیمت فروش محصولات در برخی موارد تا ۴ هزار تومان بالاتر از شرکت‌های دیگر بوده است.

به گفته وی، نرخ بهره تسهیلات دریافتی شرکت در سال گذشته ۲۳ درصد بوده و این تسهیلات برای تأمین نقدینگی به‌ویژه در ماه‌های با فروش پایین به کار گرفته شده است.

مشارکت در پروژه‌های جدید معدنی

آستانه در پایان خاطرنشان کرد: شرکت در سال گذشته با مشارکت بانک پارسیان و همکاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، گامی بزرگ در جهت شرکت در مزایده شرکت اپال برداشت. هدف این مشارکت، تملک ۳۵ درصدی مجموعه مزبور بوده و برای این منظور، کنسرسیومی تشکیل شده است. در همین راستا، اوراق گواهی سپرده خاص به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان برای تأمین مالی این پروژه منتشر شده است.

تقسیم سود نقدی برای سهامداران

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع فولاد خراسان، پس از تصویب صورت‌های مالی، مبلغ ۲,۸۰۰ میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران توزیع شد که معادل ۲۸ تومان به ازای هر سهم است.

منبع: صدای بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده