به گزارش می متالز، فرهاد بهنیا عضو هیأت مدیره انجمن قطعهسازان در یک نشست خبری اظهار داشت: باید بررسی شود و ببینند که چه شرکتی بیشترین میزان ارز دولتی را دریافت کرده، بیشترین مطالبات را از خودروسازان گرفته و در مقابل، عامل اصلی ناقصی ۸۰ درصد خودروهای کف کارخانه است.
وی ادامه داد: این شرکت بزرگ قطعهساز در حال خریدن سهام شرکتهای خودروساز است و بخشی از سهام آنها را هم خریده است.
بهنیا با بیان اینکه انباشت خودروهای ناقص در کف کارخانههای خودروساز باعث توقف گردش نقدینگی قطعهسازان شده است، گفت: اگر این خودروها تجاری میشدند، مطالبات قطعهسازان پرداخت میشد و در ضمن قیمت خودرو نیز تا این حد بالا نمیرفت.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم میزان نارضایتی مردم را از صنعت خودروسازی کاهش دهیم باید نهادهای امنیتی، قضایی و سازمان بازرسی کشور به موضوع خودرو ورود کنند، لیست قطعهسازان را بگیرند و ببینند کدام شرکت علت اصلی توقف خودروها در کف کارخانه است.
به گفته وی، سال گذشته حدود ۴۰ هزار دستگاه خودرو در کف کارخانهها انباشت شده بود که در حال حاضر این تعداد به ۱۶۰ هزار دستگاه رسیده است.
عضو هیأت مدیره انجمن قطعهسازان تأکید کرد: اگر برای این مسئله اقدام فوری نشود، صنعت خودرو کشور فلج خواهد شد.
وی با بیان اینکه خودروهای کف کارخانه به دلیل کسری یک یا دو قطعه انباشت شدهاند، در پاسخ به این سوال که چرا خودروسازان نسبت به عملکرد این قطعهساز اعتراضی نمیکنند؟ اظهار داشت: این موضوع را از خود خودروسازان سوال کنید.
وی در پاسخ به سوال دیگر که آیا امکان تولید قطعات کسری توسط سایر قطعهسازان نیز وجود ندارد نیز گفت: اینکار امکانپذیر است اما بین ۶ ماه تا یک سال لازم دارد.
بهنیا با بیان اینکه در مورد مشکلات صنعت خودرو و قطعهسازی به مردم و نمایندگان مجلس آدرس غلط دادهاند، گفت: مشکل اصلی، انباشت بیش از ۱۰۰ هزار خودرو در کف کارخانههای خودروسازی است.
عضو هیأت مدیره انجمن قطعهسازان در ادامه در مورد ورود شورای رقابت به موضوع قیمتگذاری خودروها اظهار داشت: شورای رقابت از سال ۹۳ وارد موضوع قیمتگذاری خودرو شد اما این کار توسط تیمی صورت گرفت که حداقل اطلاعات را راجعبه خودروسازی و قطعهسازی داشتند.
وی افزود: در این شرایط قیمتگذاری و کنترل قیمت مواد اولیه تولید قعطات از جمله فولاد، پتروشیمی، مس، آلومینیوم و روی فراموش شد و یا از دامنه کار شورای رقابت حذف شد.
بهنیا تأکید کرد: در نتیجه از سال ۹۳ به بعد با وضع نامطلوبی در بازار خودرو روبهرو شدیم.
عضو هیأت مدیره انجمن قطعهسازان پیشنهاد کرد شورای رقابت قیمت مواد اولیه موردنیاز برای تولید قطعات خودرو را نیز کنترل کند، اگر نمیتواند، سراغ خودرو هم نرود.
وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما برای نحوه قیمتگذاری خودرو چیست، نیز گفت: پیشنهاد ما آزادسازی قیمت خودرو است و در کنار آن باید مدیریت صنعت خودروسازی نیز مورد کنترل و ارزیابی قرار گیرد.
به گفته بهنیا، عملکرد یکی دو شرکت قطعهساز در عدم تأمین قطعات باعث شده تا تعداد خودروهای ناقص موجود در کارخانههای خودروسازی بالا باشد و قیمت خودرو نیز روند مناسبی نداشته باشد.
عضو هیأت مدیره انجمن قطعهسازان اظهار داشت: یک شرکت قطعهساز که در تأمین قطعات خودروها سهم بالایی دارد، بیشترین میزان ارز دولتی را دریافت کرده و در عین حال بیشترین سهم را در کسری قطعات خودروها دارد.
وی از سازمانهای نظارتی و قوه قضائیه خواست تا به موضوع وضعیت تولید خودرو و تأمین قطعات خودرو ورود کنند.