تاریخ: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۵۵
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۴۰۱۷۷
سرویس خبر : انرژی

آغاز متناقض بازارها با طعم تحریم

می متالز - بازارهای ارز و طلا که آخرین جلسه معاملاتی هفته گذشته را با نزول نسبی قیمت‌ها به پایان رسانده بودند، امروز رو با معامله در بازه مثبت آغاز کردند. در مقابل بازار سرمایه که دوشنبه هفته گذشته با رشد 2439 واحدی پشت سر گذاشته بود، امروز با افت مواجه شد و 95 واحد از ارتفاع خود را از دست دارد. به نظر می‌رسد اعلام تحریم پتروشیمی فارس از سوی آمریکا، مؤثرترین عامل اثرگذار بر بازارهای مالی باشد.
آغاز متناقض بازارها با طعم تحریم

به گزارش می متالز، بازارهای مالی ایران در حالی پس از تعطیلات میانه خرداد فعالیت خود را آغاز کردند که گمان می‌رفت در آستانه سفر نخست‌ وزیر ژاپن به کشورمان در اواخر هفته جاری، با رویکردی مثبت و فضای خوش‌ بینانه مواجه شود اما به نظر می‌ رسد اعلام خبر تحریم پتروشیمی فارس و 39 شرکت زیرمجموعه آن که شامگاه دیروز از سوی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، توانست این خوش‌بینی را به‌صورت موقتی خنثی کند و به رشد قیمت در بازارهای ارز و طلا و افت بازار سرمایه دامن بزند.

تا ظهر امروز، بازار طلای تهران باوجود عقب‌گرد قیمت جهانی طلا، با رشد قیمت مواجه شد به‌گونه‌ ای که قیمت هر گرم طلای 18 عیار در این بازار با 1.87 درصد رشد، به مرز 420 هزار تومان رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از این رشد قیمت ناشی از حرکت مثبت قیمت‌ها در بازار ارز باشد اما افزایش تقاضا برای خرید طلا و زیورآلات با اتمام ماه مبارک رمضان نیز در این رشد قیمت بی‌ تأثیر نبوده است.

هم‌زمان با رشد قیمت طلا، بازار مسکوکات طلا نیز با افزایش قیمت مواجه شد و قیمت هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، با رشد 1.65 درصدی، 75 هزار تومان گران‌ تر شد و به 4 میلیون و 627 هزار تومان رسید. همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش قیمت هر سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با 50 تومان رشد، به 4 میلیون و 493 هزار تومان رسید اما سکه گرمی یا هزار تومان کاهش مواجه و یک‌میلیون و 9 هزار تومان معامله شد. با این قیمت، حباب قیمتی سکه گرمی به 492 هزار تومان می‌رسد.

معاملات بازار ارز نیز امروز در بازه مثبت آغاز شد و قیمت هر دلار آمریکا تا لحظه تنظیم این گزارش با 93 تومان افزایش به 13 هزار و 191 تومان رسید. البته فضای مثبت بازار ارز نسبت به فضای بازار طلا کم‌ رمق‌تر و کم شتاب‌تر بود و برخی از ارزهای رایج نیز با افت قیمت مواجه شدند. در جریان معاملات نیمروزی بازار ارز در شرایطی که قیمت هر دلار آمریکا با رشد 0.79 درصدی مواجه شده بود، ارزهایی مانند درهم امارات، یوان چین، ین ژاپن و روپیه هند با افت 0.3 تا یک‌درصدی قیمت مواجه شد.

تحولات سیاسی اخیر، خصوصاً اعلام تحریم پتروشیمی فارس و 39 زیرمجموعه این هلدینگ بزرگ، یکی از عوامل اثرگذار بر معاملات بورس در جلسه معاملاتی امروز بود و هلدینگ پتروشیمی فارس بیشترین تأثیر را افت شاخص کل داشت هرچند بخشی از این اثرگذاری با اثرگذاری برخی دیگر از شرکت‌ها جبران شد و نهایتاً افول شاخص کل را به 95 واحد محدود کرد.

البته متولیان امر معتقدند جدای از اینکه محصولات پتروشیمی مانند نفت خام تحریم پذیر نیستند و درصد موفقیت تحریم در این حوزه کم است، پیش‌ازاین و در جریان اعلام تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، بخش عمده صنعت پتروشیمی نیز یا مستقیماً تحریم شده یا در سایه مشکلات حمل‌ونقلی، بیمه و انتقال پول، طعم محدودیت‌ های تحریم را چشیده‌اند و از اطلاعیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا عملاً تکرار مکررات به شمار می‌رود.

 

 

عناوین برگزیده