تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۳۹
بازدید: ۱۹۱
کد خبر: ۴۰۹۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
تداوم پیشتازی بورس در هفته‌ای که گذشت

نبض هفتگی 9 بازار

می متالز - در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بورس رشد 2.8 درصدی را به ثبت رساند و به این ترتیب بازدهی بازار سهام از ابتدای سال 98 به بیش از 30 درصد رسید. این در حالی است که بازدهی هفتگی دلار و سکه به ترتیب 1.9 و 2.6 درصد بود. «دنیای بورس» در این گزارش رفتار بازارهای مختلف و همچنین روند تغییر قیمت کامودیتی‌ها در بازار جهانی را مورد بررسی قرار داده است.
نبض هفتگی 9 بازار

می متالز- پیشتازی بورس در میان بازارهای پرریسک: در هفته‌ای که گذشت در میان سه بازار مطرح ارز، سکه و بورس، بازار سهام همچنان پیشتاز کسب بازدهی بود. انتشار صورت‌های مالی، قرار گرفتن در میانه فصل مجامع و افزایش نرخ‌های فروش مهم‌ترین عوامل موثر بر رشد قیمت سهام هستند.

فرود و فراز نرخ ارز: در این هفته‌ بازار ارز بیش از هر چیز تحت تاثیر سیگنال‌های سیاسی شاهد عقب‌نشینی و اوج‌گیری دوباره بود. در آستانه سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران، انتظار برای کاهش تنش‌های بین‌المللی و تلطیف فشارهای تحریمی سبب شد تا نرخ ارز سطوح کمتر از 13 هزار تومان را نیز تجربه کند. در عین حال عدم انتشار نتایج روشن و اثرگذار از ملاقات «آبه شینزو» با مقامات کشور بار دیگر نرخ ارز را صعودی کرد و خبر حمله به دو نفت‌کش در دریای عمان آتش دلار برای اوج گرفتن را تندتر کرد.

سبقت سکه از دلار: همراستایی قیمت سکه و نرخ ارز مساله‌ای واضح و مورد انتظار است؛ به خصوص دامنه وسیع تغییرات نرخ ارز طی سال گذشته سبب شد تا تغییرات قیمت این فلز گرانبها در بازارهای جهانی کمتر به چشم آید. با این حال تغییرات محدودتر نرخ دلار در بازار آزاد طی هفته‌های اخیر بار دیگر قیمت طلای جهانی را به بازیگر اثرگذاری در این بازار بدل ساخته است. با اوج‌گیری قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی، قیمت سکه در مسیر نزولی مقاومت بیشتری نسبت به نرخ ارز نشان داد و در مسیر صعودی نیز توانست از آن پیشی بگیرد.

اوج‌گیری طلا و فشار بر دیگر کالاهای پایه: با تشدید نگرانی‌ها از عاقبت جنگ تجاری، جریان سرمایه به سمت دارایی‌های امنی همچون طلا و ین ژاپن بار دیگر شدت گرفته است. این مساله سبب شد تا قیمت هر اونس طلا در بازه‌ای 2 هفته‌ای از سطوح 1280 دلار به ارقام بیشتر از 1358 دلار صعود کند. از دیگر سو عدم مخابره سیگنال مساعدی از کاهش تنش‌های تجاری بین چین و امریکا سبب شده تا چشم‌انداز تقاضای دیگر فلزهای رنگی همچون روی و مس همچنان تیره بماند. در این بین آمار ضعیف‌تر از انتظار اقتصادهای بزرگ نیز فشار بر قیمت فلزات پایه را در آخرین روز هفته بیشتر کرده است.
ناپایداری نفت: طلای سیاه، علاوه بر چشم‌انداز کاهش تقاضا از موضوعات دیگری همچون حجم تولیدات اوپک، سطح ذخایر استراتژیک نفت امریکا و از آن مهم‌تر تنش‌های منطقه‌ای سینگال گرفت. در حالی که حمله روز گذشته به نفت‌کش‌ها در دریای عمان قیمت نفت را صعودی کرد، تاکید وزارت خارجه امریکا بر اجتناب از تنش نظامی سبب شد تا قیمت‌ها در معاملات آخرین روز این هفته با افت ملایم همراه شود.

عناوین برگزیده