به گزارش می متالز، مجمع نسبتا طولانی (بیش از 3 ساعت به طول انجامید) سیمان خوزستان روز چهارشنبه گذشته در سالن تلاش واقع در خیابان ولیعصر تهران برگزار شد. این مجمع در نهایت با تقسیم سود 80 تومانی به ازای هر سهم به پایان رسید. موارد مختلفی در این مجمع مطرح شد با این حال در این گزارش به یکی از مهمترین موارد یعنی بهرهبرداری از سیمان العماره پرداخته میشود. سیمان العماره با ظرفیت جذب حدود 660 هزار تن کلینکر در سال و تولید 100 تن سیمان در هر ساعت به مرحله بهرهبرداری رسیده است. این شرکت با دریافت کلینکر به آسیاب و تولید سیمان خواهد پرداخت. برای یک شرکت سیمانی داخلی این موضوع از نقاط ضعف محسوب میشد با این حال برای سهامداران سیمان العماره این موضوع یک فرصت قابل توجه محسوب میشود.
سیمان خوزستان با دارا بودن 60 درصد از سهام سیمان العماره میتواند کلینکر مورد نیاز این شرکت را تامین کند و علاوه بر این از محل درآمد ارزی ناشی از فروش سیمان در کشور عراق بهره کافی را داشته باشد. در گزارش توجیهی افزایش سرمایه شرکت خوزستان که به منظور تامین هزینههای سرمایهگذاری در سیمان العماره در دستور کار مدیران این شرکت قرار دارد برای سال 98 درآمد بیش از 47 میلیون دلاری و سود خالص بیش از 7 میلیون و 157 هزار دلاری پیشینی شده است که این عدد با نرخ تسعیر هر دلار 11 هزار تومان سودی بیش از 78 میلیارد تومانی را برای سهامداران ایرانی این شرکت به همراه دارد. 60 درصد از سهام سیمان العماره در اختیار سیمان خوزستان است در نتیجه میزان سود برای سیمان خوزستان جالب توجه خواهد بود. لازم به ذکر است که کل سود خالص سیمان خوزستان در سال 97 کمتر از 70 میلیارد تومان بوده و در نتیجه اثر سودآوری این شرکت کاملا قابل توجه است.
یکی از موارد مهمی که در مجمع سیمان خوزستان مورد بحث قرار گرفت در مورد نحوه انعکاس گزارشهای سیمان العماره در صورتهای مالی آتی سیمان خوزستان بود. حسابرس شرکت به این موضوع اشاره کرده بود که با توجه به این موضوع که سیمان خوزستان 60 درصد از سهام شرکت بینالمللی ارجان صنعت فارس خوزستان را در اختیار دارد باید صورتهای مالی این شرکت برای سال 97 نیز در صورتهای مالی سیمان خوزستان تلفیق میشد. این موضوع این شائبه را میان سهامداران خرد ایجاد کرد که با توجه به وکالتی که سیمان خوزستان در خصوص مدیریت شرکت بینالمللی ارجان صنعت فارس خوزستان به سهامدار عمده خود یعنی سیمان فارس و خوزستان اعطا کرده است این احتمال وجود دارد که سهامدار مانع از تلفیق صورت سود و زیان شرکت بینالمللی در سیمان خوزستان به عنوان سهامدار عمده شود.
پس از بحثهای طولانی سرانجام نماینده سهامدار عمده (به عنوان رئیس مجمع) بر این موضوع تاکید داشت که مطابق با قوانین حسابداری در صورتهای مالی سال 98 سیمان خوزستان اثرات سود و زیان سیمان العماره منعکس خواهد شد. البته در این میان این شائبه همچنان مطرح بود که ممکن است شرکت ارجان صنعت فارس خوزستان (مالک سیمان العماره) مشمول تلفیق سیمان خوزستان قرار نگیرد. البته به نظر میرسد با توجه به مالکیت 60 درصدی سیمان خوزستان در این شرکت و از طرفی با توجه موانع قانونی الزام به تلفیق صورتهای مالی ارجان صنعت فارس خوزستان در صورتهای مالی سال 98 سیمان خوزستان وجود خواهد داشت.
علت اهمیت این موضوع به سودآوری این شرکت بازمیگردد که میتواند اثر چشمگیری در صورتهای مالی سیمان خوزستان داشته باشد. سهامدار خرد از اهمیت انعکاس این موضوع در صورتهای مالی سیمان خوزستان برای رویه قیمتی سهام این شرکت آگاه بوده، بر این اساس بر این موضوع مصر است. برخی از سهامداران اصرار داشتند که نیازی نیست که حتی سود سهام حاصل از ارجان صنعت فارس خوزستان با یک سال تاخیر در صورتهای مالی شرکت اصلی (سیمان خوزستان) منعکس شود و با توجه به سال مالی شرکت خارجی (پایان سال میلادی) کاملا امکان انعکاس سود سال مالی منتهی به دی 98 سیمان العماره علاوه بر تلفیق سیمان خوزستان در صورتهای مالی شرکت اصلی نیز وجود دارد.
در چنین شرایطی علت اهمیت این موضوع برای سهام سیمان خوزستان کاملا مشخص است. درآمد ارزی در شرایطی که نرخ دلار در سطوح بالایی قرار دارد میتواند مزیت ویژهای برای یک شرکت مانند سیمان خوزستان ایجاد کند. مجمع فوقالعاده این شرکت احتمالا در آینده نزدیک به منظور تصویب افزایش سرمایه بیش از 115 درصدی این شرکت برگزار خواهد شد. با توجه به محل هزینه منابع حاصل از افزایش سرمایه احتمالا موضوع سیمان العماره در مجمع افزایش سرمایه داغتر نیز خواهد بود.
بخشی از ابهامات جلسه به نحوه تسعیر ارز در صورتهای مالی سال 97 سیمان خوزستان بازمیگردد. در حالیکه آخرین نرخهای تسعیر به گفته مدیران شرکت بالاتر از 11 هزار تومان بوده است انعکاس نرخهای کمتر از 10 هزار تومانی با اعتراض سهامداران خرد همراه شد. این موضوع به سود حاصل از تسعیر ارز اشاره دارد که میتواند در صورتهای مالی 3 ماهه منعکس شود. با توجه به ابهامات موجود در نرخهای صادراتی سیمان در عملکرد ماههای اخیر مدیرعامل شرکت نرخ فروش هر تن کلینکر FOB بندر امام را 18 دلار، هر تن سیمان فله 24 دلار و هر تن سیمان با بستهبندی جامبوبگ 31 دلار عنوان کرد. بر این اساس میتوان برآوردی دقیقتر از درآمدهای صادراتی این شرکت داشت.