تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۸
بازدید: ۱۵۶
کد خبر: ۴۱۷۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عبده تبریزی تبیین کرد؛

نقش ابزارهای مالی در توسعه اقتصادی

می متالز - عضو پیشین شورای عالی بورس و اوراق بهادار تهران، تاکید کرد: برای حفظ نقدینگی در بازار سرمایه و جلوگیری از مالی شدن اقتصاد، باید جلوی بازده نامعقول بازارهای سفته بازی از جمله مسکن، طلا و ارز گرفته شود.
نقش ابزارهای مالی در توسعه اقتصادی

به گزارش می متالز، حسین عبده تبریزی در همایش تامین مالی در بازار سرمایه گفت: در بلند مدت بازار ثانویه ظرفیت نگه داشت حجم نقدینگی را ندارد. به علاوه منافع حاصل از بازار ثانویه به بخش واقعی اقتصاد و تولید منتقل نمی شود. بنابراین باید راهکارهایی برای تقویت بازار اولیه اتخاذ  شود.

 وی اظهار داشت: اگر بانک مرکزی عملیات بازار آزاد را آغاز کند و دولت،  بدهی های خود را فقط از طریق اسناد خزانه اسلامی منتشر کند، بازار می تواند نرخ این اسناد را به عنوان نرخ بدون ریسک در نظر بگیرد که البته تعیین  صحیح این نرخ از نظر فعالان بازارهای مالی بسیار حائز اهمیت است.

عبده تبریزی افزود:  تنها دارایی فیزیکی که دارایی مالی محسوب می شود، املاک و مستغلات است  اما مشکل شرکت های ایرانی این است که به دلیل فشار شدیدی که بر املاک و مستغلات است، امکان دریافت تسهیلات  از منابع بانکی را به آسانی  گذشته  ندارند. از طرفی وثیقه ها مانند گذشته نیست و بانک ها نیز امکان تامین سرمایه در گردش را مانند گذشته ندارند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: بازار سرمایه اکنون با ابزارهایی که دارد می تواند به سمت بازار پول بیاید و در این میان برخی ابزارها، بسیار کارگشا خواهند بود.

وی در ادامه با اشاره به  نقش ابزارهای مالی و نهادهای مالی گفت: ابزارها و نهادهای مالی نقشی  گسترده ایفا می کنند از جمله  اینکه کارکردهایی همچون  وساطت مالی، کاهش هزینه های عملیاتی، تولید اطلاعات و تقسیم پذیری و انعطاف  را به عهده دارند.

عبده تبریزی در عین حال خاطر نشان کرد: اگر پشت ابزارها هدف جدید و مشخصی نباشد، این ابزارها به خودی خود خلق ارزش نخواهند کرد.

عناوین برگزیده