تاریخ: ۱۳ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۴:۴۵
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۴۳۴۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون طرح و برنامه:

کمبود نقدینگی و تهیه مواد اولیه از مهمترین چالش های بخش تولید هستند

می متالز - معاون طرح و برنامه گفت: سال 97 سال سختی برای صنعت و معدن بود چرا که تغییرات نرخ ارز و مشکلات حوزه بین الملل باعث کمبود نقدینگی و تهیه مواد اولیه برای بخش تولید شد.
کمبود نقدینگی و تهیه مواد اولیه از مهمترین چالش های بخش تولید هستند

به گزارش می متالز، سعید زرندی که همزمان با روز صنعت و معدن در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حضور یافته بود افزود: بیش از 10 میلیون تن در بخش صنعت و معدن شاغل هستند و این یعنی اشتغال بیش از 33 درصد جامعه و 37 درصد GDP در این بخش است.
وی افزود: در سال 97 میزان واردات42 میلیارد دلار بود که 21 درصد کاهش نسبت به سال 96 داشت که در این میان درکالاهای واسطه ای و سرمایه ای افت بالایی را شاهد بودیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: سهم واردات کالاهای مصرفی در کشور 16 درصد است و 84درصد واردات که متعلق به کالاهای سرمایه ای و واسطه ای 30 درصد کاهش یافته است که این میزان کاهش بر تولید اثر گذاشت.
زرندی با تاکید براینکه برای انجام برنامه ها خیلی از آنها در اختیار وزارت صنعت،معدن و تجارت نیست تاکید کرد: ما سیاستگذار ارز، گمرک و مالیات نیستیم و این به معنی منفعل بودن مانیست ما در تمام جلسات این حوزه ها حضور موثر داریم ولی سیاست گذاری آنها مستقیم در تولید اثر گذار است ما سعی می کنیم که با حضور خود اثر گذار رفع موانع تولید باشیم.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با اشاره به حمایت وزارت صمت از بخش خصوصی گفت: وزارت صنعت خود را در کنار تولید کننده می بیند و سعی در برطرف کردن مشکلات آنها دارد.
وی با اشاره به اقدامات وزارت صمت توضیح داد: برای کمک حمایت از تولید کننده ودر جهت هم افزایی با دیگر بخش ها سعی کرده ایم صدور بخشنامه را تا حد مقدور کاهش بدهیم واز صدور بخش نامه های جدید جلوگیری کنیم.
زرندی گفت: همچنین با توجه به شرایط تحریم و شرایط ارزی سعی کرده ایم که برنامه ها را با این نگاه پیش ببریم.
معاون طرح و برنامه تاکید کرد: ما به دنبال ثبات در اقتصاد کلان هستیم تا آرامش در بازار حفظ شود.

زرندی با بیان اینکه ۲۵ درصد تسهیلات بانکی به بخش صنعت اختصاص یافته است افزود: ۷۵ درصد این رقم نیز تسهیل وام‌های معوق تولیدکنندگان است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون، ۴۰ درصد منابع بانک مرکزی باید به بخش صنعت و معدن اختصاص یابد افزود: باید روش‌های جدید تأمین مالی تولید کنندگان در بانک و بورس ایجاد شود زیرا در حال از دست دادن زمان استفاده از این روش‌ها هستیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون به بدترین شکل برای بخش صنعت و معدن تأمین مالی می‌کنیم.

 

نمی‌توانیم از صنعت خودرو حمایت نکنیم

زرندی افزود: در شرایط اقتصادی سال ۹۷ و کنونی نمی‌توانستیم از صنعت خودروسازی حمایت نکنیم.

وی گفت: افزون بر این تحول در بخش خودروسازی را خواستاریم اما نمی‌توانیم در شرایط کنونی این بخش را رها کنیم.

زرندی با بیان اینکه از نخستین تحریم‌ها؛ تحریم بخش قطعات خودروسازی بود، افزود: البته در سال ۹۷ با تدابیری بخش زیادی از این قطعات وارد و خودروها ساخته شد.

وی گفت: از اسفند سال ۹۶ تا خرداد سال ۹۸ قیمت مواد اولیه خودروسازی ۲۲۳ درصد افزایش یافته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به دلیل کاهش ارزش پول ملی و تبدیل خودرو به کالای سرمایه‌ای مردم برای خرید خودرو هجوم آوردند و دلال‌ها نیز بازار را به هم ریختند.

زرندی گفت: البته تولید ۱۱۰۰ دستگاه خودرو در آذر سال ۹۷ به ۲۲۰۰ خودرو برای پاسخگویی به تقاضای مردم در اسفند سال گذشته افزایش یافت.

وی افزود: تمرکز وزارت صنعت معدن و تجارت بر تولید داخلی است و به عنوان نمونه در حوزه خودروسازی هدف گذاری ۳۵۰ میلیون یورویی در بخش قطعه سازی شده است.

زرندی گفت: برای توسعه صادرات غیرنفتی نیز برنامه ریزی کرده‌ایم.

عناوین برگزیده