تاریخ: ۱۱ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۰۱
بازدید: ۱۶۵
کد خبر: ۴۳۵۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

امکان تصویب پالرمو و CFT وجود ندارد؟

می متالز - حشمت‌اله فلاحت‌پیشه دیروز در اظهارنظری درباره وضعیت بررسی دو لایحه از لوایح ۴گانه مورد نظر گروه ویژه اقدام مالی (FATF) گفت: امکان رای‌آوری دو لایحه پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود ندارد.
امکان تصویب پالرمو و CFT وجود ندارد؟

به گزارش می متالز، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)، دو لایحه‌ای است که قرار بود از ابتدای امسال در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی و تعیین تکلیف شود؛ اما با وجود سرآمدن چهارمین مهلت FATF به ایران در پایان خردادماه و آغاز مهلت ۴ ماهه دیگر، هنوز خبری از تعیین تکلیف آن‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.

گروه ویژه اقدام مالی اول تیرماه امسال برای پنجمین بار به ایران مهلت داد و تا 4 ماه، تعلیق ایران از بازگشت به فهرست اقدامات تقابلی یا همان لیست سیاه را تمدید کرد؛ اما همچنان مجمع تعیین تکلیف این دو لایحه را به آینده موکول می‌کند و تعیین تکلیف این دو لایحه را به پاسخ دولت به ۱۱ سوال منوط کرده است.

البته امیدها برای تصویب این دو لایحه در مجمع روز به روز کاهش می‌یابد تا آنجا که حشمت‌اله فلاحت‌پیشه نیز از بعید بودن تصویب این دو سخن گفت.  این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دیروز تاکید کرد که به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی امکان رای‌آوری پالرمو و CFT در مجمع وجود ندارد؛ مگر اینکه نظر مصلحتی دیگری غالب شود.

فلاحت‌پیشه ضمن اشاره به عدم‌تصویب و در دستور کار قرار نگرفتن FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فشارهایی که آمریکایی‌ها به ایران وارد می‌کنند نباید کشور را در مسیر انتحار قرار دهد. یکی از دام‌هایی که آمریکایی‌ها و متحدان‌شان برای ایران پهن کرده‌اند این است که ایرانی‌ها در زمینه بین‌المللی هم خودشان را به حاشیه ببرند. این بخشی از انتحار است که می‌توان از آن تحت عنوان انتحار دیپلماتیک یاد کرد. 

او ادامه داد: در تمام مذاکراتی که وجود دارد همه طرف‌ها اعم از کشورهای دوست و کشورهای اروپایی تصویب FATF را تحت عنوان دغدغه بانک‌های خودشان مطرح می‌کنند و این موضوع را همواره عنوان می‌کنند که نمی‌توانند بانک‌ها را وادار به معامله با ایران کنند. به‌ ویژه آن بانک‌هایی که به لحاظ حاکمیتی مجبور شده‌اند با ایران کار کنند؛ یعنی دولت آن‌ها این بانک‌ها را مجبور کرده که با ایران کار کنند. این بانک‌ها بهانه‌ می‌آورند که اگر ایران عضو FATF نباشد، نمی‌توانیم با یکدیگر کار کنیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: درباره موضوع تهدیدآمیز بودن FATF خیلی در کشور اغراق شد. FATF می‌تواند شفافیتی در تراکنش‌های مالی ایجاد کند و این شفافیت می‌تواند به سود کشور هم باشد. این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر تعیین تکلیف بر عهده مجمع تشخیص مصلحت است و درخصوص پذیرفتن و نپذیرفتن FATF مجمع تشخیص باید نظر دهد، تاکید کرد: نظر هم دیگر مصلحتی است که چقدر تصویب این قانون به صلاح کشور است. در تعیین مصلحت‌ها افراد نظرات متفاوتی دارند، اما من معتقدم به مصلحت نیست در شرایطی که دشمنان ما سعی می‌کنند ما را به حاشیه ببرند، خودمان هم به این جریان کمک کنیم. به‌ هر حال باید دید مجمع تشخیص چگونه تصمیم می‌گیرد.

فلاحت‌پیشه با اشاره به حضورش در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جو کلی مجمع در حال حاضر به‌ گونه‌ای است که با CFT به‌ شدت مخالف هستند، این لایحه مخالفان جدی دارد و تعداد اندکی موافق تصویب این لایحه بودند. مخالفان پالرمو هم بیش از موافقان آن بودند؛ اما جو کلی حاکم بر مجمع این بود که این لوایح به حالت تعلیق درآید و منتظر نوعی تحولات در سیاست خارجی کشور بودند.

عناوین برگزیده