تاریخ: ۱۸ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۵۹
بازدید: ۴۶۴
کد خبر: ۴۴۲۲۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مجمع سالانه ذوب آهن برگزار شد

اخذ مجوز «ذوب» برای واردات سنگ‌آهن/کنترل و پایش قیمت فولاد

می متالز - مدیرعامل ذوب آهن با تشریح عملکرد سال گذشته از اخذ مجوز ترک تشریفات از هیات دولت برای ورود ۱.۷۵ میلیون تن سنگ آهن خبر داد و علت عدم رشد قیمت سهم و چالش‌های پیش رو را اعلام کرد.
اخذ مجوز «ذوب» برای واردات سنگ‌آهن/کنترل و پایش قیمت فولاد

به گزارش می متالز، مجمع سالانه شرکت ذوب آهن بعدازظهر دیروز در اتاق بازرگانی اصفهان با حضور 75 درصدی سهامداران و غلامرضا سلیمانی مدیرعامل صدر تامین و رییس مجمع، عبدالله شیرمحمدپور و تیرداد احمدی به عنوان ناظر اول و دوم، منصور یزدی زاده مدیرعامل و دبیر مجمع، نماینده سازمان و حسابرس شرکت برگزار شد. در این مجمع پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره برای سال مالی گذشته و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورت های مالی تصویب و با توجه به اینکه "ذوب" سود انباشته ای نداشت، تقسیم سودی بین سهامداران صورت نگرفت.

بنابراین گزارش، سازمان تامین اجتماعی با ۵۵.۹ درصد و شرکت پویش بازرگان ذوب اهن با ۱۷.۲ درصد سهم در ترکیب سهامداری این شرکت ۶.۱۵ هزار میلیارد تومانی حاضر در فرابورس حضور دارند.

منصور یزدی زاده در مجمع سالانه دیروز ذوب آهن درخصوص گزارش عملکرد هیات مدیره در دوره مالی سال ۹۷ گفت: فرایند تولید این شرکت به روش کوره بلند است اما سایر تولیدکنندگان از انرژی گاز استفاده می کنند که بر این اساس، تفاوت مصرف گاز یارانه ای ذوب آهن با دیگر شرکت ها بیش از ۷۰۰ تومان در هر کیلو است. اگر «ذوب» طبق برنامه سال جاری ۳ میلیون تن چدن تولید کند، فقط ۲.۱ هزار میلیارد تومان ناشی از یارانه گاز از دست می دهد.

مشکلات و موانع سال گذشته

وی درخصوص مشکلات و موانع سال سال گذشته هم توضیح داد: محدودیت شدید در تامین مواد اولیه آهن دار از جمله سنگ آهن یکی از این چالش ها است که با عمومیت آن، سایر شرکت ها از جمله فولاد مبارکه هم در این مورد دچار مشکل خواهند شد و دلایل آن به صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله برمی گردد که اگر جلوی آن گرفته نشود،تبدیل به بحرانی طی یک تا دو سال آینده خواهد شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه ذوب آهن سهمیه گندله ندارد، ادامه داد: اعمال تحریم ها بر واردات و صادرات زغال و کک شرکت های فولادی ،بالا بودن هزینه های تولید به روش کوره بلندی در مقایسه با قوس الکتریکی، عدم توازن در توزیع منابع زنجیره ارزش تولید، عدم پوشش تولید ۴ میلیون تن چدن مذاب، بروز خشکسالی و تاثیر بر میزان تولید، تحمیل بخشی از کسری منابع صندوق بازنشستگی فولاد به شرکت، اعتصاب کامیون داران و توقف حمل مواد اولیه و افزایش هزینه حمل، مشکل ترخیص مواد اولیه وارداتی از طرف گمرک، منفی بودن سرمایه در گردش و وجود زیان انباشته، تحمیل هزینه مابه تفاوت ارز به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان که از طریق بانک رفاه در حال پیگیری است نیز از دیگر چالش های موجود طی سال گذشته بوده است.

اخذ مجوز ورود 1.75 میلیون تن سنگ آهن از هیات دولت

یزدی زاده درخصوص ذخیره روزانه مواد اولیه اصلی از اخذ مجوز ترک تشریفات از هیات دولت برای ورود یک میلیون و ۷۵۰ هزارتن سنگ آهن از چاه گز و سنگان خبر داد و گفت: در اجرای این مصوبه، تشریفاتی وجود دارد که در صورت اجرا، بخشی از کمبود سنگ آهن سال جاری را جبران خواهد کرد اما برای اجرا، چند شرط گذاشته شده که اگر سال ۹۸ حاصل شود، می تواند تا ۵ سال ادامه داشته باشد.

وی درباره وضعیت نیروی انسانی و سرانه تولید نیز گفت: درحال حاضر ۱۳۴۰۰ نفر نیروی انسانی در این شرکت مشغول به فعالیت هستند که سال جاری با بازنشسته شدن تعدادی، افراد شاعل به ۱۳۰۰۰ یا کمتر می رسد. همچنین سرانه تولید اکنون ۱۶۱ تن است که باید به ۲۵۰ تن برسد و این در صورتی است که برنامه تولید ۳ میلیون تن چدن تحقق یابد.

نرخ فروش محصول‌های اصلی

مدیرعامل ذوب آهن درباره میانگین نرخ فروش محصولات اصلی گفت: در سه ماهه اول سال گذشته نرخ فروش 2363.5 تومان، سه ماهه دوم 3215.5 تومان، سه ماهه سوم 3756.7 تومان و سه ماهه چهارم 4353.1 تومان بود. موازنه ارزی ذوب منفی است و این بدان معنا است که هرچقدر صادرات انجام شده باز هم به میزان ۶۰ تا ۷۰ میلیون نیازمند دریافت ارز از شبکه بانکی هستیم در نتیجه نرخ تسعیر ارز در سیستم مالی باید به شکلی در نظر گرفته می شود که موازنه آن منفی نشود.

یزدی زاده گفت: بیش از ۵۰ درصد نرخ فروش از صادرات حاصل شده که از دو اتفاق کاهش نرخ صادراتی در بازار جهانی و نرخ تسعیر ارز تاثیر پذیرفته است. اگر نرخ تسعیر ارز بر اساس نرخ ارز در دسترس گذاشته شود مطمئنا از ۳۷۰۰ تومان بالا می زند و به تبع هزینه ها هم افزایش می یابد چراکه دوگانه نمی توانیم عمل کنیم یعنی در درآمد نرخ تسعیر را براساس نرخ در دسترس در نظر بگیریم اما در هزینه بر اساس نرخ نیما.

نرخ بهای تمام شده و EPS پیش بینی شده

وی درخصوص میانگین نرخ بهای تمام شده و EPS پیش بینی شده نیز گفت: افزایش این نرخ ناشی استفاه از گندله به جای سنگ آهن،افزایش قیمت زغال و کک و افزایش ۷۸ درصدی نرخ گاز است. حاشیه سود شرکت نیز از 652.7 تومان در سه ماهه اول سال ۹۷ به 436.4 تومان رسید که اگر نرخ تسعیر ارز را براساس نرخ در دسترس بگیریم چون صادرات بیش از فروش داخلی بود این سود می تواند افزایش پیدا کند ولی EPS پیش بینی شده محقق شده و علاوه برآن برای نخستین بار گزارش تلفیقی مثبت بود و به ازای هرسهم ۲ تومان به قیمت سهم اصلی اضافه شد.در واقع EPS تلفیقی 13.6 تومان و شرکت اصلی  12.1 تومان محقق شد.

دستاوردها

این مقام مسئول درباره دستاوردها گفت: کسب بیشترین سود خالص در تاریخ ذوب آهن، خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت،تهاتر بدهی ها با مطالبات تامین اجتماعی، اصلاح ساختار مالی و افزایش سرمایه،بهبود تامین پایدار مواد اولیه بصورت نسبی،افزایش اعتبار مالی نزد بانک ها،رکورد تولید روزانه با دو کوره بلند،کاهش نیروی انسانی از طریق بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور،مدیریت و کاهش هزینه ها و تهاتر املاک مازاد غیرمولد به ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان،تولید انواع ریل، راه اندازی پروژه PCI، تولید ریل HSE300، تولید انواع شمش ویم بلنک،کاهش مصرف آب از ۱۷ به ۱۴ میلیون متر مکعب از اهم دستاوردها است.

چالش‌های پیش رو

یزدی زاده با اشاره به چالش های پیش رو در سال جاری گفت: خام فروشی مواد اولیه و صادرات آنها،تحریم واردات مواد صنعت فولاد،تبدیل سنگ آهن دانه بندی، کنسانتره و گندله توسط نهادها،عدم برنامه ریزی منسجم در صنایع بالادستی فولاد،برهم خوردن تعادل زنجیره تولید فولاد به روش کوره بلندی،عدم برخورداری از یارانه انرژی در مقایسه با واحدهای احیا مستقیم،افزایش هزینه‌های مالی در حدود ۶۵۰ میلیارد تومان که برای این مسئله اگر بتوانیم هزار میلیارد تومان تهاتر شده را برای افزایش سرمایه در نظر گرفته و آورده نقدی سایر سهامداران را هم در کنار آن داشته باسیم بخش بسیار بزرگی از سرمایه در گردش منفی حل می شود و مسیر آن کاملا برای خرید مواد اولیه هموار می شود، عدم بهره مندی نیروگاه های شرکت از گاز با تعرفه نیروگاهی که در ستاد تسهیل پیگیری شده و به نتایج مطلوبی خواهیم رسید، بی ثباتی و افزایش شدید قیمت قطعات داخلی و خارجی از جمله این چالش ها می توان ذکر کرد.

پیگیری کنترل و پایش قیمت‌های فولاد

وی با بیان اینکه اتفاق بدی که سال جاری افتاده کنترل و پایش قیمت های فولاد است، افزود: در این رابطه کاهش قیمت محصول در بازار در حال پیگیری است یعنی با ضرایبی که برای سنگ آهن،کنسانتره و گندله قائل شدند دیگر کسی حاضر نیست به ذوب آهن گندله بدهـد و با اعمال ضریب ها پول کمتری عاید می شود. این مورد نیز در جلسه هفته گذشته با وزیر صنعت مطرح شد که وعده داده شد به این موضوع رسیدگی شود.

علت عدم رشد قیمت سهم و برنامه ورود به تابلوی اول

یزدی زاده در پاسخ به اینکه چرا قیمت سهام رشدی ندارد، گفت: قبول داریم که قیمت سهم باید بیشتر از این اعداد فعلی(170 تومان) باشد اما با توجه به زیان انباشته ۱۲۸۰ میلیارد تومانی امید می رود از زیان خارج شده و وارد تابلوی اول شویم.علاوه بر اینکه انتظار داریم شستا از سهم حمایت کند از شرکت پویش بازرگان هم خواستاریم در این مورد حمایت های لازم رو صورت دهد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین