تاریخ: ۲۲ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۳۵
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۴۴۷۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازدهی آیفکس ۴۴ درصد شد

می متالز - اطلاعات داد و ستدهای انجام شده در فرابورس نشان می‌دهد که بازده آیفکس از ابتدای سال جاری تا به امروز به ۴۴ درصد رسیده است.
بازدهی آیفکس ۴۴ درصد شد

به گزارش می متالز، معامله‌گران فرابورس در هفته منتهی به ۲۱ تیرماه به دادوستد ۱۰ میلیارد و ۱۳۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۷ هزار و ۳۳۲ میلیارد ریال اقدام کردند که به رشد ۴۷ و ۴۱ درصدی حجم و ارزش این مبادلات انجامید.

بر اساس این گزارش، شاخص کل فرابورس که در آخرین روز کاری هفته گذشته در ارتفاع ۳ هزار و ۲۱۳ واحدی قرار داشت با ۴۱ واحد رشد در پایان این هفته در سطح ۳ هزار و ۲۵۴ واحدی ایستاد. از این رو آیفکس به ترتیب بازدهی ۹ و ۴۴ درصدی را از ابتدای ماه و سال جاری به ثبت رساند.

 

وضعیت بازار اول و دوم

همچنین به استثنای بازار اول که در پی مبادله ۷۳۱ میلیون سهم به ارزش ۳۲۱۳ میلیارد ریال با کاهش ۱۵ و ۲۱ درصدی حجم و ارزش دادوستدی مواجه شد، تمامی بازارهای فرابورس عملکرد مثبتی را در این هفته بر جای گذاشتند.

از سویی دیگر، بازار دوم با ثبت معامله ۲۵۴۴ میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال، رشد ۲۲ و ۳۹ درصدی حجم  ارزش معاملاتی را تجربه کرد. ادامه مبادلات بازار سهام به دادوستد ۶۶۷۰ سهم به ارزش ۱۹ هزار و ۴۶۹ میلیارد ریال انجامید که از رشد افزون بر ۷۰ درصدی حجم و ارزش این مبادلات نسبت به هفته گذشته حکایت دارد.

 

بازار ابزارهای نوین مالی

افزون بر این، رصد مبادلات اوراق طی این هفته نشان می‌دهد که در بازار ابزارهای نوین مالی نقل‌وانتقال ۱۸۵ میلیون ورقه به ارزش ۱۲ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال صورت گرفته است که در این میان دادوستد ۱۱ میلیون ورقه به ارزش ۹۶۶۲ میلیارد ریال مربوط به اوراق بدهی بوده است.

جابه‌جایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به ثبت معامله ۱۷۲ میلیون ورقه به ارزش ۲۲۹۰ میلیارد ریال منتهی شد. همچنین خریداران و فروشندگان اوراق تسهیلات مسکن ۳۷۰ هزار ورقه تسه به ارزش ۱۶۸ میلیارد ریال را نقل‌وانتقال دادند که حجم و ارزش این دادوستدها نسبت به هفته گذشته بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.

هفدهم تیرماه انتقال نماد شرکت ویتانا در نماد «غویتا» از بازار پایه ب و گشایش این نماد در بازار دوم از رویدادهای مهم این هفته بود. بدین ترتیب هر سهم این شرکت که در گروه محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر قرار دارد، ۱۲۳۰ تومان کشف قیمت شد.

 

ارزش معاملات خرد

نگاهی به ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت نشانگر آن است که محصولات شیمیایی با در اختیار گرفتن ۱۶ درصد بیشترین سهم را از ارزش کل معاملات خرد را به خود اختصاص داده است.

دو گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری و این انبوه‌سازی، املاک و مستغلات نیز هر کدام ۸ درصد از ارزش کل مبادلات سهام را دراختیار گرفتند. در مجموع ارزش کل معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به بیش از ۳۲ هزار و ۶۵۷ میلیارد ریال رسید.

منبع: ایبنا
عناوین برگزیده