تاریخ: ۱۵ تير ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۰۸
بازدید: ۳۹۱
کد خبر: ۴۶۱۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در آیین گشایش نمایشگاه معدن در کرمان اعلام شد:

۳۰هزار میلیارد ریال پروژه مس آماده بهره‌برداری

می متالز - آیین گشایش «پنجمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته» و «سومین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی» در کرمان برگزار شد.
۳۰هزار میلیارد ریال پروژه مس آماده بهره‌برداری

در آیین گشایش این نمایشگاه که تا ۱۳ تیربرپاست و عصر روز یک‌شنبه ۱۱ تیر برگزار شد، جعفر سرقینی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، احمد مرادعلیزاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، محمد حسنی مدیر مس منطقه کرمان، مهدی حسینی‌نژاد رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، نمایندگانی از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و خانه صنعت و معدن حضور داشتند.تکمیل زنجیره تولید برای دستیابی به محصولات و خدمات باارزش افزوده بالاتر، دستیابی به آخرین فناوری‌های نوین، افزایش تولید مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی، توسعه صنایع بالادستی معدن و صنایع معدنی به‌منظور افزایش صادرات، انتقال و ارتقای دانش و فناوری و توسعه فناوری ساخت داخل با رویکرد بومی‌سازی، ارتقای سطح ایمنی در معادن، تجهیز معادن و کارخانه‌ها، رفع کمبود ماشین‌آلات و تجهیزات، توسعه سرمایه‌گذاری و برطرف شدن موانع در حوزه معدن و صنایع معدنی، مهم‌ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.


ساخت ۵۴ کارخانه فرآوری مواد معدنی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور معادن و صنایع معدنی با بیان اینکه تکمیل زنجیره تولید در معادن کشور مورد تاکید دولت است گفت: در سایه تلاش دولتمردان تدبیر و امید و در راستای تکمیل زنجیره تولید ۵۴ کارخانه در کشور راه‌اندازی شد که از این تعداد ۲۰ کارخانه در استان کرمان است. جعفر سرقینی در آیین گشایش پنجمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی که در محل سایت دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب شرق استان کرمان برگزار شد، با تاکید بر اینکه بارها اعلام کردیم با خام‌فروشی مخالف هستیم افزود: سال گذشته ۲۸ میلیون تن مواد معدنی صادر کردیم که از این میزان بیش از ۲۵ میلیون تن محصولات صنایع معدنی بود.وی گفت: صادرات مواد معدنی یعنی افزایش اشتغال. همه ما در هر بخشی که فعالیت می‌کنیم باید با صدای بلند، خام فروشی را مذمت کنیم.وی بیان کرد: در سال ۹۲ بیش از ۲۲ میلیون تن سنگ‌آهن خام از کشور صادر شد. در دولت تدبیر و امید در نخستین حرکت مشوق‌های مالیاتی صادرات خام فروشی برداشته شد و در نهایت میزان خام فروشی به ۹ میلیون تن رسید.سرقینی با بیان اینکه در مقابل این همه توقعی که از بخش معدن وجود دارد هیچ حمایتی از این بخش نشده، اظهار کرد: امروز تامین ماشین‌آلات نو از مهم‌ترین دغدغه‌های معدنکاران کشور است و به غیر از چند معدن بزرگ بقیه معادن به ماشین‌آلات نو دسترسی ندارند و مجبورند از ماشین‌آلات دست دوم وارداتی استفاده کنند.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور معادن و صنایع معدنی با اشاره به ابتکار مدیریت ارشد استان کرمان در حوزه‌های مختلف اقتصادی عنوان کرد: استاندار کرمان ایده مثلث توسعه اقتصادی را در کرمان پیاده کرد و هماهنگی‌های ایجاد شده از این ابتکارات باعث شد در بخش توسعه این استان اتفاقات خوبی رخ دهد.وی اضافه کرد: شرکت مس درحال‌حاضر ۳ هزار میلیارد تومان پروژه آماده افتتاح دارد که برخی از آنها به مرحله بهره‌برداری رسیده است و همچنین ۴هزار میلیارد تومان پروژه در گل گهر سیرجان افتتاح شد یا در دست اجراست. از ۶ میلیارد دلار صادرات مواد معدنی کشور در سال ۹۵حدود ۱/۲میلیارد دلار مربوط به ۲ معدن مس و سنگ‌آهن استان کرمان بود.

سرقینی با اشاره به اینکه استان کرمان یکی از قطب‌های تولید زغال‌سنگ است اما آنگونه که باید به بخش زغال‌سنگ کرمان توجه نشده است، بیان کرد: بخش معدن سنخیت زیادی با اقتصاد مقاومتی دارد. امروز معادن ما تمام نیاز سرمایه‌گذاران داخلی را تامین می‌کنند. هیچ سرمایه‌گذاری را پیدا نمی‌کنید که مواد اولیه خود را از خارج تامین کند و این یک اتفاق بزرگ برای کشور است.وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱/۲ میلیارد دلار صادرات مواد معدنی داشتیم و حدود ۵/۴ میلیارد دلار هم صادرات صنایع معدنی و فرآورده‌های معدنی داشتیم. در سال ۹۵ بیش از ۶/۶ میلیارد دلار صادرات مواد معدنی و محصولات فرآوری شده معدنی برای کشور رقم خورد که برای اقتصاد کشور یک عدد بزرگ به شمار می‌رود.جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از مجتمع مس سرچشمه اظهار کرد: مس بزرگترین شرکت معدنی در کشور و خاورمیانه است و برای توسعه معدن در کشور امید زیادی به آن داریم.وی با بیان اینکه نوسازی و توسعه خوبی نسبت به سال‌های گذشته در مجتمع مس سرچشمه انجام شده افزود: بخش قابل توجهی از توسعه کشور روی دوش صنعت مس است. امروز بازدیدی از کوره فلش داشتیم و امیدواریم در دو ماه آینده از فلش مذاب بگیریم و این موضوع نقطه عطفی در تولید سرچشمه و مس کشور است که بتوانیم یک کوره فلش با فناوری روز داشته باشیم و کوره‌های ریورب را تعطیل کنیم.سرقینی با بیان اینکه در بخش‌های دیگر هم توسعه داریم، تصریح کرد: اما اصلی‌ترین توسعه ما در بخش معدن در صنعت مس و فولاد است و این دو بخش از اهداف اصلی وزارتخانه هستند. بقیه چرخه‌ها را هم در نظر داریم و روی آن کار می‌کنیم.معاون وزیر صنعت با بیان اینکه صندوق توسعه ملی در اختیار توسعه صنایع معدنی و ایجاد اشتغال است، عنوان کرد: تا حالا موردی در زمینه توسعه معدن یا صنایع معدنی نبوده که به صندوق توسعه ملی برود و موافقت نشود. به طور معمول در صندوق توسعه ملی، معدن و صنایع معدنی با اولویت ویژه بررسی می‌شود و این اصلی‌ترین کمکی است که برای توسعه این بخش انجام می‌شود. دولت و وزارت صنعت در جهت تسهیل مقررات حرکت می‌کنند به گونه‌ای که بخش معدن از کمترین موانع توسعه‌ای برخوردار است.


تولید مس به ۴۰۰هزارتن خواهد رسید

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: به همت دولت یازدهم و گشایش‌ها پس از مذاکرات هسته‌ای، تولید مس در کشور در مسیر هموار خود قرار گرفته و تا ۲سال آینده تولید آن به ظرفیت واقعی خود که ۴۰۰هزار تن است خواهد رسید. احمد مرادعلیزاده در آیین آغاز به کار پنجمین نمایشگاه معادن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی، تجهیزات وابسته و سومین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات معدنی و راهسازی در کرمان نیز افزود: با طراحی توسعه پایدار و متوازن، مسیر توسعه در این شرکت بیش از گذشته هموار می‌شود و تولید مس به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.وی بیان کرد: بیش از ۸۵ درصد تجهیزات و قطعات برای نگهداری معادن مس کشور از داخل تامین می‌شود که ۱۰ درصد از این میزان از استان کرمان تهیه می‌شود. همچنین از ۷ هزار میلیارد ریال قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای نگهداری معادن و صنایع تنها ۲۲میلیون یورو معادل یکهزار میلیارد ریال از خارج خریداری شده و بیش از ۸۵درصد این قطعات و تجهیزات از داخل کشور تامین می‌شود.وی با بیان اینکه درحال‌حاضر شرکت‌ها در ایران به نوعی از بحران خارج شده و در مدار توسعه قرار گرفته‌اند ادامه داد: شرکت مس در سال ۹۲ همزمان با اعمال تحریم‌ها بر ضد ایران ۹ هزار میلیارد ریال بدهی به بانک‌ها داشت و آخرین تحریم در حوزه مس هم خرید و فروش مس با ایران بود.مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: با رکود جهانی که بر نرخ نفت و فلزات مس اثر گذاشته بود نیاز بود همه با تدابیر لازم و تفکر ویژه، شرایط کشور را در راستای توسعه تغییر دهند.

مرادعلیزاده تصریح کرد: در حوزه مس نیز با همت کارکنان و مسئولان، توسعه متوازن از نو طراحی شد، تولید مس در معادن سونگون، میدوک و سرچشمه در طول ۳ سال گذشته افزایش یافت و شرکت مس در مسیر هموار قرار گرفت. در طول این ۳ سال با توسعه واحد تغلیظ در معادن سونگون و سرچشمه، تولید مس افزایش یافت و از بحران عبور کردیم به طوری که در سال گذشته با تولید بیش از ۲۸۵هزار تن مس محتوا از معادن کشور بدهی‌های بانکی بیش از ۲۲۰۰ میلیارد دلار پرداخت شد.وی خاطرنشان کرد: با همکاری و انسجام مدیریتی دقیق، روی نرخ تمام شده مس کار شد به طوری که نرخ تمام شده هر تن مس در سال ۹۴ بیش از ۴۹۰۰ دلار بود و این نرخ در پایان سال گذشته به ۳۸۰۰ دلار کاهش یافت. شرکت ملی صنایع مس ایران در سال گذشته حدود ۷۱ هزار میلیارد ریال مس فروخته و با صادرات ۱/۲ میلیارد دلار جزو ۵ شرکت برتر بورس ایران است.وی با بیان اینکه شرکت مس جزو ۱۵ شرکت برتر در حوزه کاهش انرژی برق، آب و اصلاح سیستم آب در صنعت مس است افزود: در استان کرمان معادن مس شهر بابک و خاتون‌آباد با ایجاد آلودگی مشکلاتی ایجاد کرده بودند که تا پایان سال ۹۸ این مشکل برطرف خواهد شد و با تولید اسید و ایجاد صنایع پایین‌دستی در ۳ سال آینده، ایران به صنعت سبز تبدیل خواهد شد.


تشکیل شورای معادن استان کرمان

معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری کرمان از تشکیل شورای معادن استان کرمان به ریاست استاندار در آینده‌ای نزدیک خبر داد. محمدرضا فتوت با تقدیر از برگزارکنندگان این نمایشگاه، اظهارکرد: در برنامه ششم توسعه، تشکیل شورای معادن استان در دستور کار قرار گرفته و به زودی این شورا به ریاست استاندار تشکیل می‌شود؛ تشکیل این شورا باعث حمایت، توسعه و ارتقای فعالیت‌های معدنی و حمایت بیشتر از صنایع معدنی در استان می‌شود. وی تصریح کرد: امسال در زمینه رونق تولید در سایت بهین‌یاب، بحث صنایع معدنی و استخراج معدنی در این سایت دیده شده و حمایت‌های دولت شامل حال این بخش هم خواهد شد و از بحث تسهیلات رونق تولید استفاده خواهد کرد. فتوت با اشاره به تعیین معین‌های اقتصادی در استان کرمان تصریح کرد: در گام دوم مثلث توسعه اقتصادی حرکتی در استان کرمان آغاز شده و آن حضور شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ در راستای توسعه منطقه‌ای استان است.


۳۰هزار میلیارد ریال پروژه در معادن مس کرمان

مدیر مس منطقه کرمان گفت: بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال پروژه در معادن مس این استان از جمله در مس سرچشمه و میدوک خاتون‌آباد آماده بهره‌برداری شده که در تابستان امسال با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح خواهد شد.  محمد حسنی اظهار کرد: استان کرمان ۸۰درصد معادن مس و افزون بر ۴۰ درصد معادن سنگ‌آهن کشور را داراست. این دو مقوله می‌توانند در راستای توسعه اقتصادی فعالیت کنند. شرکت‌های معدنی در زمینه سنگ‌آهن، فولاد وابسته به گل گهر و هلدینگ نیز می‌توانند در راستای رفع بیکاری و توسعه فعالیت کنند. حسنی بیان کرد: از ابتدا تاکنون افزون بر ۴۰۰ هزار میلیارد ریال به نرخ امروز سرمایه‌گذاری در حوزه مس انجام شده یا در حال انجام است به طوری که ۲۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری آن انجام شده است. معادن مس دره زار، چاه فیروزه و دره آلو در استان کرمان وجود دارند ولی هنوز زمینه بهره‌برداری از آن فراهم نشده است. وی خاطرنشان کرد: با وجود معادن صنعت مس و فولاد، این استان در کشور پس از استان‌های اصفهان و تهران از نظر نرخ بیکاری در رتبه سوم قرار دارد که با تکمیل زنجیره صنایع زیردستی از نظر خلق فرصت‌های شغلی در وضعیت ایده‌آلی قرار خواهیم گرفت.


سه‌شنبه، پایان نمایشگاه مس

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و همچنین سومین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات معدنی و راهسازی ۱۰ تا ۱۳ تیر، هر روز از ساعت ۱۷ (۵ بعد از ظهر) تا ۲۲ (۱۰ شب) در محل سایت دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب شرق (کرمان) آماده بازدید علاقه‌مندان خواهد بود.پنجمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی و تجهیزات وابسته و همچنین سومین نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات معدنی و راه‌سازی که در فضایی به وسعت بیش از ۸۰۰۰ مترمربع برگزار می‌شود، درواقع ویترین ویژه‌ای است که در آن، آخرین دستاوردهای فناوری‌های حوزه معدن و فرآوری معدنی در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.در این نمایشگاه، ماشین‌آلات صنایع مربوط به اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری، فرآوری مواد معدنی، مهندسان مشاور و پیمانکاران، تجهیزات آزمایشگاهی و زمین‌شناسی و اکتشاف معادن زیرزمینی، معادن روباز، محیط‌زیست، تجهیزات ترابری زیرزمینی، تجهیزات تولید نیرو، تاسیسات تهویه، تجهیزات فیلتراسیون و هواساز، روانکاران صنعتی و معدنی، تجهیزات و ماشین‌آلات خردایش مواد معدنی، تجهیزات خطوط انتقال و توزین و فرآوری، انجمن‌ها و تشکل‌ها، ماشین‌آلات راه‌سازی، ماشین‌آلات سنگین، ماشین‌آلات حفاری، واردات و ارائه خدمات پس از فروش و تامین قطعات ماشین‌آلات حضور دارند.مجتمع نمایشگاهی بین‌المللی جنوب شرق در شمال غربی شهر کرمان و کیلومتر ۱۰ بزرگراه کرمان - باغین قرار دارد.

منبع: صمت
مطالب مرتبط
عناوین برگزیده