تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۴۲
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۴۶۸۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آیا سود بهاری شرکت‌های گروه ماشین‌آلات و تجهیزات قابل تکرار است؟

بررسی عملکرد تیر ماه صنعت تجهیزات

می متالز - گروه ماشین‌آلات و تجهیزات به عنوان یکی از گروه‌های پیشرو در بازار سهام از میانه ماه تیر تاکنون، با درجا زدن شاخص کل در محدوده‌های فعلی و افت ملموس گردش نقدینگی، در فاز اصلاحی به سر می‌برند. یکی از دلایل بروز چنین شرایطی علاوه بر تجربه رشدهای پرقدرت و میل به حفظ سود، بروز شک و تردید در روند فعالیت پرقدرت این شرکت‌ها در آینده است. در این گزارش به بررسی وضعیت کیفی تولید و فروش شرکت‌های زیرمجموعه این صنعت در چهارمین ماه سال خواهیم پرداخت.
بررسی عملکرد تیر ماه صنعت تجهیزات

به گزارش می متالز،  شاخص صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات از اواسط تیرماه تاکنون افت بیش از 10 درصدی را تجربه کرده‌است. در این خصوص سهم ریزش قیمت سهام «تایرا» با در اختیار داشتن نزدیک به 30 درصد ارزش بازار صنعت بسیار تعیین کننده است.

در گزارش تیرماه شرکت‌های زیرمجموعه صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات که به طور مستقیم در زمینه تولید و فروش محصولات مشغول به کار هستند، به جز «تکشا» و «لسرما» که عملکرد بسیار ضعیفی داشته‌اند، حال عمومی گروه خوب ارزیابی می‌شود.

روند تولید رفته‌رفته به یک آرامش نسبی نزدیک می‌شود و وضعیت نرخ فروش کماکان امیدوار کننده است. نکته مهم این است که یک افت معنادار نسبت به ماه‌های پایانی سال 97 در کل گروه ملاحظه می‌شود و شرایط فعلی برای شرکت‌های این گروه به یک تعادل نسبی نزدیک شده‌است که تخمین سودآوری را تا حد خوبی ممکن می‌کند. از سوی دیگر رشدهای بی‌حساب قیمت در قیاس با پتانسیل‌های سودآوری سالانه، انتظار برای تعدیل قیمت‌ها را افزایش داده‌است.

از آنجایی که بازار فروش محصولات این شرکت‌ها به طور کامل داخلی‌ست، مشکلات تحریمی اثر چندانی بر وضعیت فروش ندارد. اما تامین قطعات به عنوان مواد اولیه در این شرکت‌ها در بخش تولید نقطه قابل بحث گزارش‌های ماهانه به شمار می‌رود که در گزارش‌های تیرماه نیز اثری از افت تولید به صورت محسوس ملاحظه نمی‌شود. (بجز در نمادهای «تکشا» و «لسرما»)

آنچه باید در بررسی صورت‌های مالی این شرکت‌ها مورد توجه قرار بگیرد، بالا بودن نسبت P/E ذاتی این گروه نسبت به کلیت بازار است که تا حد زیادی متاثر از عدم وابستگی زیاد این شرکت‌ها به عوامل بیرونی است و در عین حال نیاز داخلی به محصولات تولیدی را نشان می‌دهد. درجدول زیر گزارش عملکرد تیرماه زیرمجموعه‌های این صنعت در بورس به صورت کیفی آورده شده‌است.

 

عناوین برگزیده