تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۴۶۹۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رحیمی‌انارکی بیان کرد:

بازار سرمایه تنها راه برون‌رفت از مشکل مالی صنعت ساختمان

می متالز - مدیرعامل بانک مسکن، سیاست‌ها و برنامه‌های بانک مسکن را برای اجرایی‌کردن طرح اقدام ملی که شامل احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برای گروه‌های هدف است، تشریح کرد.
بازار سرمایه تنها راه برون‌رفت از مشکل مالی صنعت ساختمان

به گزارش می متالز، ابوالقاسم رحیمی‌انارکی با تاکید بر اینکه با توجه به حجم و گستردگی برنامه‌هایی که وجود دارد، یکی از مهمترین موارد شامل تامین‌مالی پروژه‌های مسکونی است، خواستار همراهی دولت برای توسعه‌ای دیدن بانک مسکن و فراهم کردن زمینه‌های آن شد.

رحیمی‌انارکی توضیح داد: بانک مسکن بارها اعلام کرده است که به تنهایی توان اینکه کل برنامه‌های مسکن را پیش ببرد، ندارد و برای بانک مسکن تامین منابع مالی احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی مقدور نیست.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن علاوه بر برنامه ریزی برای تامین بخشی از منابع مالی طرح اقدام ملی که شامل احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است، یکسری برنامه‌هایی دارد که ملزم به اجرایی کردن آنهاست که این برنامه‌ها شامل حساب‌های تعهدی و حساب صندوق پس‌انداز مسکن از محل اوراق تسه است که باید از محل تامین اوراق انجام شود. همچنین یکسری تکالیفی برعهده بانک مسکن است که توسط بانک مرکزی اعلام شده است.

این مقام مسئول در بانک‌مسکن گفت: طبق آخرین آماری که بانک مرکزی ارایه کرده است، سهم سایر بانک‌ها از حوزه بخش مسکن در اعطای تسهیلات ۱۳ درصد است که این مقدار باید به ۲۰ درصد افزایش یابد و بانک‌ها هم باید در محقق شدن این برنامه، مشارکت لازم را با بانک مسکن داشته باشند.

رحیمی‌انارکی در عین حال در خصوص برنامه‌های بانک برای همراهی با وزارتخانه و دولت در تامین مالی برای اجرایی و عملیاتی شدن طرح اقدام ملی به تهیه بسته رونق بخشی بانک مسکن که در ماه‌های گذشته رونمایی شد، اشاره کرد و افزود: بسته رونق بخشی به بازار مسکن که توسط بانک مسکن تهیه شده شامل محصولات جدید و همچنین تقویت نهادهایی است که می‌توانند در این زمینه، کارساز باشد و سهولت ایجاد کنند که هم اکنون در دستور کار بانک است و مکاتبات لازم با واحدهای زیربط در این رابطه در حال انجام است.

مدیرعامل بانک مسکن تصریح کرد: ویژگی بسته پیشنهادی بانک مسکن این است که سهم بازار سرمایه را در تامین مالی برای حوزه مسکن افزایش دهد. زیرا هم اکنون در کل کشور بیش از ۹۲ درصد تامین مالی در بازار پول انجام می‌گیرد و کمتر از ۸ درصد توسط بازار سرمایه است که این نسبت برای حوزه مسکن بیش از ۹۹ درصد در بازار پول و کمتر از یک درصد در بازار سرمایه است که به دنبال افزایش سهم تامین مالی بازار سرمایه در بخش مسکن هستیم.

وی ادامه داد: تاکید بسته پیشنهادی رونق بخشی به بازار مسکن، استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه است.

رحیمی انارکی افزود: متوسط بازدهی که در حوزه پرداخت تسهیلات داریم حدود ۱۴ درصد است که این رقم میانگین نرخ حداکثر سود ۱۸ درصد و حداقل نرخ سود ۶ درصد در بافت فرسوده است.

وی گفت: در بازار پول، نرخی‌هایی که برای سپرده‌گذاری پذیرفته و قابل قبول است بین ۱۸ تا ۲۰ درصد است که سایر بانک‌ها به آن عمل می‌کنند. قیمت تمام شده پول برای بانک‌ها بیت ۲۵ تا ۲۷ درصد محاسبه شده است.

مدیرعامل بانک‌مسکن ادامه داد: در حال حاضر با توجه به نرخ بازده تسهیلاتی که برای بانک مسکن وجود دارد، حاشیه زیان ۱۲ درصدی متوجه بانک است که اصلا توجیه پذیر نیست؛ بنابراین تا زمانیکه ساماندهی روی بازار سپرده گذاری بانک‌ها اتفاق بیفتد و همه بانک‌ها از مصوبات شورای پول و اعتبار تبعیت کنند، بانک مسکن ناگزیر است که به بازار سرمایه شیفت کند تا بتواند منابع را جمع کند و این یکی از کارهایی است که در دستور کار بانک مسکن قرار دارد.

رحیمی‌انارکی تصریح کرد: تبدیل بانک‌مسکن به بانک توسعه‌ای باید مورد توجه جدی تصمیم‌سازان قرار بگیرد. اگر بانک مسکن بخواهد وارد حوزه تامین مالی طرح‌های کلان دولت در حوزه مسکن شود، لازم است تا مورد حمایت ویژه دولت در تقویت حوزه بانکداری توسعه‌ای شود.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: اگر بانک مسکن در حوزه بانکداری توسعه‌ای حمایت نشود باید با بانک‌های تجاری رقابت کند. در صورت رقابت با بانک‌های تجاری آن وقت، قیمت تمام شده منابع بالا خواهد رفت و بانک مسکن مجبور است قیمت تمام شده تسهیلات را بالا ببرد و با نرخ‌های بالاتری تسهیلات بدهد که اینکار عملا شرایطی را ایجاد می‌کند که برخلاف سیاست‌های دولت است.

وی تصریح کرد: با شرایطی که هم اکنون در بازار بانکی برای جذب منابع و رقابت بانک‌ها وجود دارد بانک مسکن در اجرایی کردن سیاست‌های دولت برای تامین مسکن گروه‌های هدف با مشکل مواجه است که حمایت دولت از توسعه‌ای شدن بانک مسکن به حل این مشکل کمک ویژه‌ای می‌کند.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت