تاریخ: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۱۹
بازدید: ۲۹۷
کد خبر: ۴۸۳۷۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم ایران:

شروع کاهش تقاضا، بعد از ثبات قیمت شمش آلومینیوم

می متالز - معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم ایران با اشاره به کاهش میزان معامله شمش آلومینیومی در بازار بورس کالا، گفت: سال گذشته، به دلیل تفاوت قیمتی که میان بازار بورس کالا و بازار آزاد وجود داشت، انگیزه برای خرید شمش آلومینیومی بیشتر بود؛ این میزان تقاضا سال گذشته به اندازه‌ای بود که اشخاصی که فعالیت تولیدی نیز نداشتند، تمایل زیادی برای خرید شمش از بازار بورس کالا داشتند و دلالان از عدم ثبات بازار سود قابل ملاحظه‌ای به جیب می‌زدند؛ به همین خاطر، بازار خرید و فروش شمش آلومینیومی در گذشته رونق زیادی داشت اما در حال حاضر که قیمت شمش آلومینیومی در کشور ثابت شده و سود حاصل از دلالی به حداقل رسیده، میزان تقاضا نیز کاهش یافته که این موضوع یکی از دلایل عمده کاهش میزان خرید شمش در بورس است.
شروع کاهش تقاضا، بعد از ثبات قیمت شمش آلومینیوم

به گزارش می متالز، سیدعلی بهشتی با اشاره به فروش در تالار مچینگ، اظهار داشت: در ماه‌های اخیر میزان عرضه و تقاضای شمش آلومینیوم ایرالکو با میزان تقاضای بازار هماهنگی نداشته و پس از عرضه شدن شمش در تالار بورس کالا و نداشتن تقاضا، این محصول کارخانه آلومینیوم ایران به بازار مچینگ رفته است.

وی در ادامه بیان کرد: فروش نرفتن شمش و بیلت یکی از اتفاقات نادری است که کمتر در بازار آلومینیوم ایران شاهد آن بوده‌ایم، البته باید در نظر داشت که در حال حاضر انتظار بازار، یک انتظار کاهشی است و مصرف‌کنندگان شمش آلومینیوم به دلیل کاهش نرخ ارز تصور می‌کنند که قیمت شمش در روزها و ماه‌های آتی کاهش می‌یابد و به همین خاطر میزان خرید خود را کاهش داده‌‌اند.

عرضه در بازارهای خارجی به صرفه نیست اما چاره‌ای نداریم

معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم ایران در خصوص عرضه شمش خالص ایرالکو در بازار بورس کالا، اظهار کرد: عرضه شمش خالص برای شرکت به صرفه نیست اما در حال حاضر برای تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه به منابع مالی نیاز داریم و تنها راه تامین سرمایه در گردش کافی، عرضه شمش در بورس است.

بهشتی در ادامه توضیح داد: پس از سه بار عرضه شمش در بازار بورس می‌توانیم شمش تولید شده را صادر کنیم و با اینکه نرخ قیمت‌گذاری شده در بازارهای جهانی کمتر است اما در مجموع برای تامین مواد اولیه چون تهاتر می‌کنیم، ضرر بوجود آمده تا حدودی جبران می‌شود.

پریمیوم قیمت به عوامل مختلفی وابسته است

وی درخصوص تنوع پریمیوم قیمتی در کشور، بیان کرد: نمی‌توان نرخ ثابتی برای پریمیوم تعیین کرد، برای مثال اگر بخواهیم شمش آلومینیوم را از آذربایجان، هند، ترکیه و ... خریداری کنید پریمیوم قیمت با توجه به هزینه انبارداری، جابه‌جایی، هزینه‌های گمرک و هزینه‌های جانبی دیگر مشخص می‌شود و به همین دلیل این مبالغ بسته به فواصل کشورهای مبدا متغیر هستند.

معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم ایران در ادامه توضیح داد: تمام این نرخ‌ها توسط وزارت صمت مشخص شده است مثلا اگر بخواهید از LME لندن بر اساس نوتردام به صورت عمده، خرید کنید شما باید 100 دلار پریمیوم بپردازید و کسانی که خرید جزئی دارند باید 140 دلار پریمیوم پرداخت کنند. پریمیوم در تمام دنیا در هنگام خرید شمش آلومینیومی وجود دارد و در ایران قیمت‌گذاری از طریق ضرب قیمت شمش در LME در 1/1 است.

ستاد تنظیم بازار پریمیوم را تعیین می‌کند

وی در ادامه تصریح کرد: قیمت‌ گذاری و تعیین پریمیوم توسط هیچ شرکت خصوصی یا دولتی تولید کننده شمش آلومینیومی انجام نمی‌شود و تنها ستاد تنظیم بازار قادر است این میزان پریمیوم را افزایش یا کاهش دهد اما شرکت آلومینیوم ایران آن پریمیوم 170 دلاری را نمی‌گیرد چون مجبور است با قیمت ارز نیما، در بورس کالا فروش داشته باشد.

معاون بازرگانی شرکت آلومینیوم ایران با اشاره به عملکرد ستاد تنظیم بازار در زمینه پریمیوم، بیان کرد: ستاد تنظیم بازار پریمیوم را اندازه‌ای تعیین کرده که وقتی این شمش در بازار بورس کالا عرضه می‌شود، قیمت شمش ایرالکو بیشتر از قیمت LME نشود.

بهشتی در پایان با اشاره به ضررهایی که این شرکت در چند سال اخیر متحمل شده است، گفت: برخی‌ها تصور می‌کنند که با قرار گرفتن پریمیوم برای شمش آلومینیومی شرکت‌های تولیدکننده شمش سود بالایی می‌برند در صورتی که اینگونه نیست و ما شمش را در بازار با نرخ نیمایی می‌فروشیم اما مواد اولیه را براساس نرخ نیمایی خریداری نمی‌کنیم.

عناوین برگزیده