به گزارش می متالز، ایران عزیز با داشتن بیشترین ذخایر نفت و گاز در بین کشورهای دنیا سعی بر این دارد که با نگاهی کلان و راهبردی نقش کلیدی و موثری را در این حوزه در منطقه و جهان بازی کند. در همین راستا در کنار تولید صیانتی حداکثری نفت و گاز، سیاست توسعه یکپارچه و متوازن زنجیره ارزش نفت و گاز نیز در کشور دنبال میشود.
پیشبینیها حاکی از آن است که در افق ۲۰۴۰ جمعیت دنیا ۲۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد و از 7.7 میلیارد نفر حال حاضر به 9.2 میلیارد نفر خواهد رسید. افزایش جمعیت و از طرف دیگر افزایش سطح رفاه و تغییر در سبک زندگی سبب شده که رشد تقاضای متوسط سالانه محصولات پتروشیمی در دو دهه آینده ۵ درصد پیشبینی شود.
در این راستا بسیاری از کشورها بخشی از توسعه صنعتی خود را به صنعت پتروشیمی اختصاص دادهاند و اهمیت این صنعت در سالهای آتی بیش از سالهای گذشته خواهد بود.
صنعت پتروشیمی در ایران با داشتن بیش از نیمقرن قدمت و با سیر توسعه تدریجی خود در سالهای گذشته، افقهای روشنی را فراروی خود خواهد داشت. سهم ۳۸ درصدی در صادرات غیرنفتی کشور و همچنین سهم ۴۰ درصدی در صادرات محصولات صنعتی در سال ۹۷ نشاندهنده جایگاه ویژه و راهبردی این صنعت است.
بینش برگرفته از سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی از سمت حاکمیت و از طرف دیگر فعال شدن موتور محرکه بخش خصوصی سبب شده که صنعت پتروشیمی بیش از پیش در مسیر توسعه کمی و کیفی گام بردارد.
بهرغم شرایط تحریم و اعمال محدودیتهایی در زنجیرههای تامین تا فروش صنعت، طبق برنامهریزیهای انجام شده تا انتهای برنامه ششم توسعه، ظرفیت اسمی نصب شده در صنعت پتروشیمی به ۹۵ میلیون تن در سال خواهد رسید که درآمدی حدود 25.3 میلیارد را برای کشور فراهم میآورد.
این صنعت در کنار رویکرد ارزآوری، بالغبر ۱۰۸ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده و تا سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۲۳ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد که نشان از رشد ۱۴ درصدی اشتغال در این صنعت دارد.
توسعه صنعت پتروشیمی در کشور تاکنون منجر به ایجاد حدود ۶۵ میلیون تن ظرفیت اسمی در پنج گروه متنوع محصولات (شامل: پلیمرها، مواد پایه و شیمیایی، کود و سموم، سوخت و خوراک و آروماتیکها) شده است. همچنین در طرحهای توسعهای پیش رو، سیاست «توجه به زنجیره ارزش» منجر به توسعه محصولات باارزشتر و مورد استفاده در صنایع تکمیلی خواهد شد.