تاریخ: ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۷
بازدید: ۳۸۲
کد خبر: ۵۳۹۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقش «رمپنا» در قرارداد خرید تضمینی پره سر

می متالز - مدیرعامل نیروگاه پره سر و مدیرعملیات برق بورس انرژی با اشاره به نقش مپنا در قرارداد۲۰ ساله خرید برق ، مزایای عرضه برق و علت قیمت پایین نسبت به خرید تضمینی را اعلام کردند.
نقش «رمپنا» در قرارداد خرید تضمینی پره سر

به گزارش می متالز، غلامرضا امیریان مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر در یک نشست خبری در جریان بازدید خبرنگاران با بیان اینکه این نیروگاه با ساختار ساخت، بهره‌برداری و واگذاری BOT با ظرفیت 968 مگاوات در شرایط جدا و متشکل از دو بلوک در 18 کیلومتری رضوانشهر قرار گرفته، گفت: این نیروگاه در راستای افزایش بهره وری و کاهش مصرف سوخت با استفاده از فناوری داخل در قالب سیکل ترکیبی احداث شده است.

وی افزود: این نیروگاه با استفاده از توانمندی متخصصان و کارخانجات گروه مپنا ساخته شده که سهم بخش ساخت داخل بیش از 93 درصد است.کلنگ زنی نیروگاه 23 اسفند سال 85 به زمین زده و عملیات اجرایی آن آغاز شد.طی 4 سال گذشته این نیروگاه توانسته 5 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید و به شبکه ارسال کند در واقع راندمان این نیروگاه در حال حاضر 50 درصد است که عدد بسیار قابل توجهی است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نیروگاه پره سر دارای 4 واحد گازی با توربین V94.2  و ظرفیت 162 مگاوات و دو واحد بخار با توربین E و ژنراتور پارس ژنراتور 250 مگاولت آمپر با ظرفیت 160 مگاوات است،‌گفت: این نیروگاه به دلیل ساختگاه مطلوب و نزدیکی به دریا راندمان خوبی دارد و برای خنک شدن نیروگاه از آب دریا استفاده می‌کند.

عدم وابستگی به زیمنس آلمان

امیریان درخصوص ارتباط با شرکت هایی همانند زیمنس بعد از اعمال تحریم ها گفت: ساخت این نیروگاه زمانی آغاز شد که وابستگی به زیمنس نداشتیم، بنابراین انتقال فناوری برای ساخت چنین نیروگاهی از سال 89 آغاز شده بود. این در حالی است که در نیروگاه دیگری مثل نیروگاه گیلان تمامی اقدامات توسط زیمنس انجام شد.

وی ادامه داد:‌ کلاس توربین‌های نیروگاه پره‌سر از نوع E است بنابراین با هدف استفاده آب برای واحدهای بخار، سه حلقه چاه حفاری شد.علت اینکه از آب دریا برای خنک کردن توربین‌ها استفاده نمی‌شود میزان زیاد ناخالصی آب است که سبب افزایش هزینه تصفیه آب می شود و از طرفی به لحاظ زیست محیطی نمی‌توان آبی را که دمای آن بیش از سه درجه اختلاف با دمای آب دریا دارد، مجددا به دریا بازگرداند.

قرارداد 20 ساله خرید تضمینی و نقش مپنا

مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر گفت: در راستای رعایت تمام موارد زیست محیطی در یک استان سرسبز، هر سه ماه یک بار با سازمان‌های ذی ربط ارتباط گرفته و بررسی های لازم انجام می شود.این نیروگاه بر اساس نیاز مصرف کننده‌ها و قراردادی که به مدت 20 سال بصورت خرید تضمینی با وزارت نیرو امضا کرده، اقدام به تولید برق می‌کند. نقش مپنا در این قرارداد تولید برق است که با تحویل سوخت و تبدیل به برق بدون دخالت در محل و چگونگی مصرف، تحویل پست برق می شود.

امیریان افزود:‌ با توجه به وضعیت مناسب تولید برق نیروگاه‌های برق‌آبی در 6 ماه نخست سال جاری، درخواست‌ها از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی 10 درصد کاهش داشته است. سالانه 700 مگاوات ساعت از نیروگاه پره‌سر درخواست برق وجود داشت که نیمه نخست سال جاری به 600 مگاوات ساعت تقلیل پیدا کرد.تابستان سال گذشته طی 24 ساعت بالغ بر 17 هزار مگاوات برق تولید می شد.

ظرفیت مازاد تولید برق و آمادگی ارائه به ماینرها

وی با توجه به ظرفیت تولید برق نیروگاه پره سر از حدود 200 تا 300 مگاوات ظرفیت مازاد تولید برق خبر داد و گفت: این روزها بحث ماینرها و تولید کنندگان رمز ارزها بسیار مطرح می شود که می توان این حجم مازاد را به مشتریان متقاضی تأسیس مزارع ماینر فروخت و در همین راستا با هماهنگی شرکت برق حرارتی مشتریان از منطقه بازدید کردند.

مزایای عرضه برق در بورس برای نیروگاه ها و مصرف کننده ها

یدالله نگینی مدیرعملیات بازار برق بورس انرژی هم در این نشست درخصوص نیروگاه هایی که خرید تضمینی دارند، گفت: برق تولیدی این نیروگاه ها از قبل بصورت تضمینی فروخته شده و در این برهه نمی توانند در بورس حضور پیدا کنند ضمن اینکه نرخ این خریدها برای نیروگاه ها جذاب تر است و بیشتر طبق قرارداد پیش می روند اما بعد از اتمام قرارداد براساس مجوزی که از وزارت نیرو اخذ می شود می توانند در بورس فعالیت داشته باشند.

وی با اشاره به ابلاغیه جدید وزارت نیرو مبنی بر اجازه ورود به بورس برای مصرف کننده های صنعتی بیش از 5 مگاوات برای خرید مستقیم برق از نیروگاه ها افزود: طبق ابزارهای نوین مالی معافیت مالیاتی 10 درصدی برای نیروگاه ها در نظر گرفته می شود و بحث زمان بر وصول مطالبات با قرارداد مستقیم نیروگاه با یک مصرف کننده کاهش پیدا می کند.همچنین از مزایای حضور در بورس برای مصرف کننده ها نیز می توان به قرار گرفتن در اولویت عدم خاموشی برق در هنگام خاموشی و تفاوت قیمت خرید برق برای صنایع انرژی بر(سیمانی ها، فولادی ها یا کاشی سرامیکی ها) است بطور مثال فولاد مبارکه مصرف برق زیادی دارد که اگر از این مسیر برق را تامین کند در هزینه های تمام شده کالای تولیدی بسیار تاثیر می گذارد.

این مقام مسئول درخصوص بحث ماینرها برای تولید رمز ارزها نیز گفت: اکنون وزارت نیرو برای مصرف کننده های صنعتی ابلاغیه صادر کرده و چگونگی فرایند برای فعالیت در بورس ر امشخص کرده است. لازمه فعالیت ماینرها برای تولید رمز ارز این است که از جانب وزارت نیرو ابلاغیه ای صادر و ساز و کار آن مشخص شود.

علت قیمت پایین عرضه برق در بورس انرژی نسبت به خرید تضمینی

نگینی درخصوص دلیل قیمت پایین عرضه برق در بورس انرژی نسبت به خرید تضمینی گفت: علت آن به کوتاه شدن دوره وصول مطالبات برای نیروگاه ها برمی گردد .این نرخ حدود 45 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت است در صورتی که تعرفه مصرف کننده حدود 65 تومان است که در بورس به علت جریان نقدی پس از سه روز می توان آن را دریافت کرد.

سهم 10 درصدی معاملات برق در بورس انرژی

وی از قابلیت عرضه ظرفیت برق 47 نیروگاه ها در بورس انرژی خبر داد و گفت: درحال جاضر کمتر از 10 نیروگاه درحال فعالیت در این بورس هستند که به مرور این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد. از زمانی که برق وارد بورس انرژی شده بالغ بر 58 میلیارد کیلو وات ساعت برق معامله شده که دارای ارزش 2.1 هزار میلیارد تومانی است.سهم معاملات برق میان دیگر کالاهای عرضه شده در این بورس بیش از 10 درصد مجموع معاملات را شامل می شود.

عناوین برگزیده