به گزارش می متالز، علی مظفری صبح امروز در نخستین کارگاه آموزش ایمنی در معادن زیر زمینی با گرامیداشت هفته دولت و پاسداشت مقام شهدا دولت اظهار داشت: براساس ماده 87 قانون کار هر کارگاه در بدو شروع فعالیت باید مسائل مربوط به ایمنی را رعایت کرده باشد.
وی با بیان اینکه ایمنی اصل و محور هر کار است و اساس فصل چهارم قانون کار نگاه پیشگیرانه است گفت: تجهیزات مورد استفاده برای کار باید ایمن باشند و حتی تجهیزات فردی مورد استفاده برای کارگر طبق تبصره 90 باید مورد تایید قرار گرفته باشند.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه 240 قلم از مواردی که در این حوزه بسیار مهم بودند مورد بازبینی قرار گرفتهاند و استانداردها بازنگری شدهاند بیان کرد: این را قانون و اجبار کردهایم که این اقلام باید به کارگاهها ورود پیدا کنند.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 300 هزار کارگاه در تامین اجتماعی ثبت رسمی شده است افزود: 14 میلیون کارگر در سیستم تامین اجتماعی دارای بیمه اجباری هستند.
مظفری با اشاره به اینکه نگاه کارفرما به محیط کار باید تغییر پیدا کند و این انتظار را نداشته باشد که بازرس نواقص را به او اعلام کند و خود کارفرمایان در این حوزه اقدام کند گفت: سهلانگاری کارگر در مرحله آخر باعث شکل گرفتن یک حادثه میشود و قبل از آن باید نواقصی که عمدتا از سوی کارفرما است برطرف شود.
وی با بیان اینکه دولت نظارت و تبیین آییننامهها و کارفرما رعایت مسائل ایمنی و فراهم کردن محیطی امن را برعهده دارد عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 450 هزار مورد بازرسی از کارگاههای کشور انجام شد که 17 درصد کاهش حوادث منجر به فوت کارگران و 60 درصد حوادث منجر به مرگ در معادن کاهش داشته است.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در کشور خیران بسیاری در حوزههای فراوان وجود دارد گفت: باید فرهنگ کمکرسانی خیران در حوزه کار و کارگری در جامعه گسترش یابد.