تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۱۹
بازدید: ۱۸۶
کد خبر: ۵۵۴۳۴
سرویس خبر : زمین شناسی

کار اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع معدن در کشور آغاز شد

می متالز - معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از آغاز عملیات اجرایی برای اکتشاف مواد معدنی در بیش از ۳۰۰ هزار کیلومترمربع از عرصه‌ها و پهنه‌های شناسایی شده و قابل اجرا در کشور خبر داد.
کار اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع معدن در کشور آغاز شد

به گزارش می متالز، خداداد غریب پور روز یکشنبه در نشست شورای معادن کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: میزان کل اکتشافات معدنی تا مهر سال گذشته افزون بر ۲۷۰ هزار کیلومتر بود.

وی تصریح کرد: از مهر پارسال تاکنون نیز حدود ۷۰ هزار کیلومتر مربع به این میزان اضافه شده است.

غریب پور با اشاره به اجرای طرح ملی و عظیم اکتشافات معدنی در کشور تاکید کرد: اولویت نخست در این راستا با استان‌های محروم و کمتر برخوردار است.

او بدون اشاره به نام استان‌ها، گفت: چهار استان زاگرس نشین از جمله کهگیلویه و بویراحمد جزء اولویت‌های اساسی اکتشافات معدنی و همچنین شناسایی پهنه‌های جدید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز سازمان ایمیدرو است.

غریب پور با بیان اینکه ۲۰ درصد از لحاظ ارزی و بالای ۵۳ درصد نیز به لحاظ وزنی میزان صادرات غیرنفتی کشور مربوط به مواد معدنی است، ارزش صادرات معدنی سال گذشته را رقمی افزون بر ۹ میلیارد دلار عنوان کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین یادآور شد: میزان کل صادرات معدنی کشور در سال گذشته به لحاظ وزنی نیز بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است.

وی با اشاره به میزان اکتشافات معدنی در کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: تاکنون حدود سه هزار کیلومتر عرصه در این استان اکتشاف انجام شده که یک هزار کیلومتر مربع آن بدون معدن بوده و دو هزار کیلومتر مربع که دارای معادن بوکسیت و فسفات بوده نیز برای اکتشاف با موانع و کاغذبازی اداری از سوی برخی نهادها از جمله محیط زیست و منابع طبیعی مواجه است.

غریب پور یکی از محورهای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد را سرمایه گذاری بر روی بخش معدن دانست و تاکید کرد: زمینه تحقق این مهم نیز در وهله نخست ایجاد زیرساخت‌ها و شناسایی عرصه‌های معدنی است.

تاکنون ۷۵ فقره پروانه بهره برداری معدنی با حجم سرمایه گذاری افزون بر سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.
این تعداد معدن با اشتغال ۷۵۴ نفر و دارای بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی هستند.
همچنین از این تعداد اکنون ۴۷ معدن فعال و در حال بهره‌برداری است.
میزان استخراج سالانه آن ها نیز حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تُن است.
سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین از عمده‌ترین معادن کهگیلویه و بویراحمد به شمار می‌رود.

معادن فسفات چرام، هیدرات (آهک) کهگیلویه و نیترات دیشموک سه معدن مهم احیا شده استان است که ظرف سال‌های گذشته و با حمایت دولت و پیگیری مسئولان با عبور از فازهای مطالعاتی و مراحل سخت اداری، وارد فاز عملیاتی و اجرایی شده اند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه از نصب کارگاه در طرح معدن فسفات چرام، نصب تجهیزات کارگاهی و آمادگی کامل شرکت سرمایه گذاری (ایمیدرو) وزارت صنعت، معدن و تجارت در ساخت کارخانه هیدرات و همچنین تخصیص مبلغ ۴۰ میلیارد ریال برای سرمایه گذار طرح نیترات دیشموک خبر داد.
حسین کلانتری تصریح کرد: همچنین ۱۶۰ میلیارد ریال تسهیلات با بهره پایین در اختیار سرمایه گذار طرح کارخانه هیدرات قرار گرفته و عملیات اجرایی آن به زودی آغاز خواهد شد.

فسفات چرام یکی از طرح های مهم معدنی در استان کهگیلویه وبویراحمد است.

عملیات اجرایی این طرح مهم معدنی پس از سالها رکود و توقف سرانجام با حمایت ویژه دولت تدبیر و امید و مسئولان و مقامات اجرایی کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه سال ۹۶ وارد فاز عملیاتی شد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
کلانتری تاکید کرد: براساس برآوردها، با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت برای یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
وی برآورد ذخیره معدن فسفات چرام را ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد ذکر کرد.

عناوین برگزیده