تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۵۴
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۵۸۷۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اقدامات دولت برای حمایت از تولید چیست؟

می متالز - ایجاد یک بستر مناسب برای تأمین مالی فعالیت‌های مولد یکی از اصلی‌ترین اقداماتی است که دستگاه‌های سیاست‌گذار می‌توانند در راستای حمایت از تولید ملی و رونق آن انجام دهند؛ در این راستا بورس و بانک دو اهرم اصلی برای حمایت از تولید هستند.
اقدامات دولت برای حمایت از تولید چیست؟

به گزارش می متالز، "تولید ملی" و ضرورت حمایت از آن کلید واژه‌هایی هستند که بارها و بارها آن را شنیده‌ایم، اما این حمایت از تولید ملی و رونق آن چگونه می‌تواند محقق شود؟ با طرح این پرسش شاید ضرورت حمایت مستقیم مالی و یارانه‌ای دولت از تولیدکنندگان به ذهن متبادر شود ولی واقعیت این است که دادن یارانه جز اینکه باعث ایجاد رانت برای عده‌ای شود هیچ نتیجه دیگری در پی ندارد.
یکی از اهرم‌های جدی که دولت برای حمایت از تولیدکنندگان در اختیار دارد، بانک‌ها هستند. اگر بانک‌ها بتوانند به عنوان یک منبع تأمین مالی برای تولیدکنندگان ایفای نقش کنند آنگاه دستگاه‌های سیاست‌گذار تا حدودی وظیفه خود را در قبال تولیدکنندگان انجام داده‌اند. البته این قضیه بعد از ایجاد شرایط ثبات و اطمینان اقتصادی است که یکی از وظایف اصلی دولت است.
اهرم دیگری که می‌تواند باعث تقویت فعالیت‌های مولد از طریق تأمین سرمایه باشد "بورس" است. در بورس است که تولیدکنندگان می‌توانند با سرمایه‌گذاران به طور مستقیم ارتباط داشته باشند و به اندازه ظرفیت و توانایی‌هایی که دارند بتوانند جذب سرمایه کنند. در این حوزه هم وزارت اقتصاد به عنوان دستگاه متولی امور اقتصادی تنها کاری که می‌تواند انجام دهد تلاش برای ایجاد شفافیت در این حوزه است، چراکه تنها با ایجاد شفافیت است که می‌توان اعتماد فعالان اقتصادی را در این حوزه به‌دست آورد.
گذشته از این‌ها نمی‌توان از نقش بی‌بدیل دولت در تسهیل قوانین و مقررات نیز چشم‌پوشی کرد. واقعیت این است که دولت هرچقدر با کاهش قوانین و مجوزهای غیرضروری پای خود را از اقتصاد بیرون بکشد باعث روان شدن فعالیت‌های اقتصادی و در نهایت پویایی فعالیت‌های مولد خواهد شد.
اخیراً وزیر اقتصاد درباره همین راهکارهای حمایت از تولید اظهاراتی داشته است. فرهاد دژپسند با اشاره به اقدامات وزارت اقتصاد برای حمایت از بنگاه‌های اقتصادی اظهار کرده که مجموعه تلاش‌های این وزارتخانه به این سمت می‌رود که بنگاه‌های اقتصادی از نظر تأمین مالی دچار مشکل نشوند؛ در این زمینه وزارت امور اقتصادی به عنوان رئیس مجمع بانک‌ها، مقرر کرده همه طرح‌هایی که در آستانه بهره‌برداری قرار دارند، برای اعطای تسهیلات تکمیلی در اولویت قرار گیرند.
او همچنین بر اهمیت تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی تاکید کرده و گفته که در بازار بورس در حال روان‌سازی و تسهیل قوانین و مقررات به گونه‌ای هستیم تا بنگاه‌های بیشتری برای تأمین مالی از ظرفیت این بازار استفاده کنند و از این طریق از نظر تأمین مالی به بنگاه‌های تولیدی کمک شود.

عناوین برگزیده