به گزارش می متالز، آیا عمان میتواند مقر و پایگاه جدید صادرات مجدد ایران باشد؟ ارزیابی فعالان اقتصادی حکایت از آن دارد که پایگاه جدیدی در منطقه برای تجارت در حال شکلگیری است. پایگاهی که میتواند بر تقویت سیستم انتقال ارزی و تجارت خارجی تاثیرگذار باشد. ارزیابیهای اتاق مشترک ایران و عمان حاکی است که تجار ایران میتوانند روی عمان بهعنوان مقر جدید صادرات مجدد کالاها، حساب باز کنند.
«صدور روادید با هزینه کم و سرعت بالا»، «برقراری خط مستقیم کشتیرانی بین بنادر ایران و عمان و خط هوایی مستقیم»، مزیت توسعه روابط اقتصادی با این کشور را افزایش داده است. این کشور بهدلیل عضویت در سازمان تجارت جهانی با بسیاری از کشورهایی که ایران بهدلیل سیاسی قادر به ارتباط با آنها نیست، در ارتباط است.
از اینرو، میتوان بهعنوان مقر جدید صادرات مجدد کالاهای ایرانی، روی این کشور حساب باز کرد. «فعالسازی موافقتنامه عشقآباد»، «آمادگی ایران برای ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران و بازرگانان عمانی»، «رایزنی برای دسترسی به بازارهای آسیای میانه و آفریقا» و «آمادگی برای برگزاری هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و عمان» از مهمترین سرفصلهای مذاکره و گفتوگوی سیاستگذاران ایرانی و عمانی در دیدارهای اخیر بوده است.
نگاهی به تجارت خارجی ایران و عمان در سال ۹۷ نشان میدهد این کشور خریدار ۷۲۹ میلیون دلار کالای ایرانی بود و در ازای آن ۴۳۳ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرد. در مجموع حجم مبادلات تجاری با عمان یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار بوده و تراز تجاری نیز مثبت ۲۹۶ میلیون دلار و به نفع ایران است. عمان تنها کشور همسایه ایران است که در سال ۹۷ هم در صادرات به ایران و هم در واردات از ایران رشد ارزشی داشته است.
کارشناسان در این باره هم نظر میدهند: