تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۵۹
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۶۰۵۹۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
لنگرهای بورس در عمق اصلاح

نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (26 شهریور)

می متالز - شاخص کل بورس تهران طی معاملات امروز در ادامه روند زیگزاگی خود زیر فشار عمومی فروش تن به اصلاح نسبتا جدی داد. علاوه بر انگیزه‌های قوی بورس‌بازان برای ذخیره بازدهی‌های کسب‌شده در رالی اخیر، می‌توان تاثیر تنش‌های سیاسی در خلیج فارس را هم بر نیروهای سمت عرضه افزود که محافظه‌کاری را به بخش‌هایی از تالار سهام تحمیل کرد.
نقشه نیمروز بورس سه‌شنبه (26 شهریور)

به گزارش می متالز، البته شماری از سهم‌ها در ادامه جریان معاملات ضمن رهایی از فشار عرضه به مدار مثبت بازگشتند که این روند به طور مشخص در سهام بانک‌ها پررنگ‌تر از بقیه سهم‌ها بود.

از فشاری که نیروهای سمت عرضه در اواخر معاملات دیروز بر شاخص اصلی بازار سهام وارد کرد، این انتظار به وجود آمد که احتمالا شروع معاملات امروز توام با اصلاح قیمت‌ها رقم خواهد خورد. در واقع، فضایی روانی از روز گذشته بر بازار حکمفرمایی کرد که از انگیزه بالای فعالان بورسی برای فروش سهام و ذخیره سود حکایت داشت. در راستای غلبه این رویکرد، شاخص کل که در پایان دادوستدهای روز دوشنبه به نزدیکی 306 هزار واحد رسیده بود، در همان ساعت نخست معاملات امروز تن به اصلاح 3300 واحدی داد و به کانال 302 هزار برگشت. نمادهای بزرگ کالایی نظیر فولادی‌ها، غول‌های معدنی و هلدینگ‌های پتروشیمی سهم بسزایی در این اصلاح داشتند. البته شدت فشارها در گروه خودرویی‌ها چنان زیاد بود که متوسط قیمت در این صنعت پیشتاز را بیش از 2.2 درصد کاهش داد.

یکدستی حرکت بازار و مقیاس افت‌ها در صنایع مختلف نشان می‌دهد که باید انتظارات بازار نسبت عوامل محیطی تغییر کرده باشد تا محرک عرضه‌های امروز شود. می‌دانیم که سهامداران در هفته‌های اخیر بازدهی قابل ملاحظه‌ای کسب کرده‌اند و طبیعی است که با هر تلنگری در نقش فروشنده ظاهر شوند و میدان را خالی کنند. جو روانی ناشی از حملات بی‌سابقه به تاسیسات نفتی عربستان و موضع‌گیری مقامات سیاسی پیرامون این موضوع  و در نتیجه، افزایش ریسک سیاسی در منطقه بهانه‌ای بود تا بسیاری از فعالان بورسی سهام خود را نقد کنند و به انتظار شرایط مطمئن‌تری برای معاملات بنشینند. در این میان، اصلاح نسبی قیمت‌های جهانی نسبت به روز گذشته هم باعث شد تا سهام کالایی با وجود ظرفیت‌های بنیادی برای رشد تحت فشار مضاعف قرار بگیرند و امکان ارتقا از محدوده را نیابند.

میدان‌داری بانک‌ها در منفی بازار

اگرچه بازار در منفی خود باقی ماند و شاخص کل تحت فشار عمده نمادهای کالایی و عقبگرد میانگین قیمت در 27 گروه بورسی، در اصلاح بیش از 3 هزار واحدی قرار دارد، اما  همچنان در برخی از گروه‌ها تقاضا قوی و جسورانه عمل می‌کند. انتقال محور تقاضا به روی سهام بانکی و  تشکیل صف‌های پرشمار و طولانی خرید در سهام بانکی از این جمله است. این گروه با میدان‌داری بانک‌های تجارت و صادرات با اختلاف چشمگیر از سایر صنایع بورسی بیشترین ارزش معاملات خرد بورسی را ( 400 میلیارد از 1800 میلیارد) در اختیار گرفتند. این در حالی است که گروه خودرو تا همین دیروز در این زمینه پیشتاز بود. چنین تحرک قابل ملاحظه‌ای در سهام بانکی را می‌توان به بهانه‌های افزایش سرمایه (در رابطه با برخی نمادها)، رقیق بودن قیمت سهم (به خصوص در رابطه با «وتجارت» و «وبصادر») و البته مصونیت این صنعت از ریسک بازار جهانی نسبت داد که در کنار شناوری  نسبتا بالا توان جذب حجم قابل توجهی از منابع را دارد.

عناوین برگزیده