به گزارش می متالز، همان زمانی که تفکیک وزارتخانهها انجام شد، اگر بهجای اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد میشد، وزارت معدن و نفت شکل میگرفت گامهای بهتری را میتوانستیم برای رشد معادن برداریم.
ازآنجایی که شرکت نفت پیشینه و تجربه بسیاری در عملیات استخراج دارد و عملیات آنهم تا حدود زیادی شبیه به معدنکاری است میتوانیم از توانمندی آن بهره بگیریم. برای نمونه برای اکتشافات عمقی میتوانیم از حوزه نفت الگو بگیریم. کاری که معادن ما در اکتشاف انجام میدهند بیشتر تا عمق ۱۰۰۰متر است اما در حوزه نفت تا عمق ۵۰۰۰متر هم پیش رفتهایم.
در مورد دیگر میتوان از فناوری شرکت نفت الگو گرفت. ما در زمینه نفت به فناوری پیچیدهای نیاز داریم و این حوزه نیز پیچیدگیهای زیادی دارد، درنتیجه میتواند الگوی مناسبی در حوزه معدن باشد. با مواردی که مطرح شد میتوان گفت همراهی معدن و نفت میتواند به شکوفایی اقتصاد کشور کمک کند.
اگر از همان ابتدا در کنار نفت به سمت رونق معادن پیش میرفتیم و تنها نفت را پررنگ نمیکردیم، تعادل منطقی بین این ۲حوزه معدنی شکل میگرفت و امروز شاهد رونق معادن کشور و تاثیر آن در رشد اقتصادی بودیم. البته خوشبختانه درحالحاضر فرصت رشد برای معادن فراهم شده و آنها میتوانند در اقتصاد کشور ایفای نقش کنند. نکته مهم این است که در شرایط فعلی که گفته میشود باید تمرکز را از نفت به معدن ببریم نیز نباید افراط و یکدفعه معدن را ارزشمند تلقی کرد. اینکه بخواهیم یک شبه روشمان را تغییر دهیم و مطرح کنیم که وابستگی به نفت صفر و معادن صد درصد شود درست نیست؛ بنابراین باید نگاه متعادل و متوازن داشته باشیم و به درستی به منابع طبیعی کشور نگاه کنیم.