به گزارش می متالز، حمید روح بخش مدیر توسعه فرهنگ سرمایه گذاری گفت: یکی از راههای جذب پسانداز و تامین سرمایه و در نتیجه کمک به رشد اقتصادی کشور، ورود سرمایهها به بازار سرمایه است. لذا بطور مستمر ترویج فرهنگ سرمایهگذاری و ارتقای سواد مالی به عنوان اقدامی توسعهای و فرهنگی در دستور کار بورس تهران قرار دارد.
وی دورههای آموزشی بورس تهران را دارای دو بخش عمومی و اختصاصی دانست و گفت: دوره آموزشی عمومی که با نام دورههای فرهنگ سازی شناخته میشود در تالار معاملات حافظ و ۲۲ تالار منطقه ای در سطح کشور، به طور مستمر در قالب کلاس و دوره های ترمیک برگزار میشود. مخاطبین این دورهها غالبا تازه واردین به بازار سرمایه و افرادی هستند که اولین تجربه آنها در بازار سرمایه و بورسی شدن است.
روح بخش به دوره های اختصاصی توجه کرد و اظهار داشت: علاوه بر دوره های عمومی، دوره های اختصاصی متعددی نیز برای ناشران بورسی، کارگزاران، فعالان بازار، انجمن ها و خبرنگاران برگزار می شود.
مدیر توسعه فرهنگ سرمایه گذاری به دوره های برگزار شده در سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: در شش ماهه اول سال ۱۳۹۸ در حدود ۷۸ هزار نفر ساعت آموزش در سطح کشور انجام شده است. همچنین طی این مدت بازدیدهای متعددی برای دانشجویان و دانش آموزان برنامه ریزی شد. بطوریکه ۱۴ گروه دانشجویی و دانش آموزی از تالارمعاملات حافظ بازدید کردند و با ساختار بازار سرمایه و ساز و کار معاملات از نزدیک آشنا شدند. تعداد افراد حاضر در این بازدیدها ۴۱۴ نفر بودند.
وی به دوره های ترمیک و ثبت نام دوره جدید اشاره کرد و افزود: دوره های ترمیک بطور پیوسته در بورس تهران و تالارهای منطقه ای برگزار می شود و ثبت نام دوره جدید ترمیک آغاز شده است. این دوره، هفتادویکمین دوره ترمیک است. افراد علاقه مند برای ثبت نام و دریافت اطلاعات تکمیلی می توانند به سایت اینترنتی بورس تهران (tse.ir) بخش آموزش مراجعه کنند. عناوین و سرفصل های دوره های آموزشی ترمیک که توسط کارشناسان بورس تهران ارایه و تدریس می شود عبارت از: اصول و فرآیند سرمایهگذاری در بازار سرمایه، آشنایی با سایتهای بورسی، حقوق سرمایهگذاران حقیقی، آشنایی با صورتهای مالی ناشران، معاملات بر خط، قرارداد آتی سبد سهام، قرارداد اختیارمعامله و صندوقهای سرمایهگذاری است.
روح بخش تصریح کرد: در این دوره ها علاوه بر محتواهای فنی و تخصصی، به سرمایه گذاران توصیه می شود از رفتارهای هیجانی، بدون مطالعه و شایعات دوری کنند تا بدین وسیله علاوه بر کاهش ریسک بتوانند بازدهی مناسبی را کسب کرده و حضور پیوسته و بلندمدت تری را در بورس داشته باشند. همچنین توصیه می شود افرادی که فرصت کافی برای مطالعه و تجزیه و تحلیل صورت های مالی و وقایع و رویدادهای مرتبط با ناشران، اقتصاد ملی و بین الملل را ندارند و یا از دانش مالی لازم برخودار نیستند برای کنترل و کاهش ریسک سرمایه گذاری می توانند از روش های غیر مستقیم حضور در بورس استفاده کنند و با خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری یا از طریق ابزارهای با درآمد ثابت به بورس متصل بوده و در رشد اقتصادی کشور سهیم باشند.
مدیر توسعه فرهنگ سرمایه گذاری به اهداف برگزاری دوره های آموزشی در بورس تهران اشاره کرد و اظهار داشت: اهداف متعددی از برگزاری دوره های آموزشی مدنظر است که می توان به آشنایی کامل علاقه مندان به سرمایه گذاری در بورس، ارتقای سواد مالی، پاسخگویی حضوری به پرسش ها، افزایش آمادگی برای ورود حرفه ای به بازار و خود اشتغالی اشاره کرد. همچنین در تلاشیم که نقدینگی موجود در اقتصاد کلان از بازارهای غیر مولد و کاذب به سمت بورس هدایت شود و ضمن جذب و تجهیز منابع پراکنده و خرد، امکان تامین مالی برای کارآفرینان، بنگاه های اقتصادی و پروژه های بخش خصوصی و دولتی فراهم شود.
روح بخش در پایان به سایر اقدامات بورس تهران در راستای توسعه فرهنگ سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه فرهنگ سرمایه گذاری اقدامات دیگری از قبیل تدوین و انتشار کتاب، بروشور، حضور در نمایشگاه های بورس، برگزاری همایش و سمینار، حمایت از پایان نامه های تحصیلی و همچنین برنامه ریزی برای بازدید از بورس و تالار معاملات برای مدارس، دانشگاه ها و سایر متقاضیان به انجام می رسد.