به گزارش می متالز، جداول آماری وزارتخانه یاد شده در چهار ماهه ایتدایی امسال نیز در زمینه وصول حقوق دولتی معدن در این دوره زمانی خبر از رشد ۱۲۶ درصد داد و رقم پنج هزار و ۸۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال ثبت شده بود، در حالی که میزان حقوق دولتی وصولی معادن در چهارماهه ابتدایی ۹۷ حدود ۲ هزار و ۲۵۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال بود.
براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت از مجموع حقوق دولتی معادن واریز شده به خزانه در مدت سه ماهه نخست امسال که رقم بیش از ۲۵۵ میلیارد و ۷۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) حدود ۱۵ درصد سهم داشت، درحالی که استان کرمان در این مدت حدود ۲۲ درصد از کل حقوق دولتی معادن را پرداخت کرد.
آمارهای وزارتخانه مزبور گویای آن است که در مدت مشابه پارسال، بیش از ۱۷۲ میلیارد و ۸۸۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حقوق دولتی معادن وصول شده بود، که امسال رشد ۴۷.۹ درصدی را نشان میدهد.
میزان حقوق دولتی معادن پرداخت شده توسط سازمان ایمیدرو در سه ماهه ابتدایی امسال ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده، اما برای سه ماهه نخست ۹۷ در جدول مربوطه رقمی درج نشده تا مقایسهای بین سال گذشته و امسال مشخص شود.
آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که نزدیک به ۱۰ هزار معدن در سطح کشور وجود دارد و از این رقم چهار هزار معدن تعطیل یا متروکه است و بیش از پنج هزار معدن فعال و شماری نیز در دست تجهیز قرار دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته (سه شنبه) آمار داد که سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ میلیون تن ماده معدنی از معادن فعال کشور استخراج شده که از این رقم حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون تن در دولت دوازدهم به میزان برداشت افزوده شده است.
ذخایر شناسایی شده کشور بالغ بر ۶۰ میلیارد تن است که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است و این ارقام ایران را در بین پانزده کشور جهان از نظر ذخیره جای داده است، در عین حال با کشف ۶۸ نوع ماده معدنی در ایران، کشورمان از نظر تنوع ذخایر در بین ۱۰ کشور قرار دارد.