تاریخ: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۰:۵۰
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۶۱۴۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سالانه ۲ میلیون تن شن و ماسه در قم مصرف می شود

می متالز - رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت قم گفت: سالانه در این استان ۲ میلیون تن شن و ماسه مصرف می شود، که عمده آن مربوط به مصارف شهری می‌باشد.
سالانه ۲ میلیون تن شن و ماسه در قم مصرف می شود

به گزارش می متالز، محمود سیجانی روز شنبه در نهمین جلسه شورای معادن قم در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار داشت: تا پیش از پایان طرحهای مسکن مهر در قم تعداد کل معادن شن و ماسه در این استان ۳۷ مورد بود، ولی پس از اتمام و تکمیل پروژه های مذکور این تعداد به ۲۰ معدن کاهش پیدا کرد.

وی بیان داشت: درشرایط فعلی از کل معادن شن و ماسه ۱۲ مورد با ظرفیت تولید ۳۰ تا ۹۰ درصد فعال می باشد و هشت معدن نیز در وضعیت رکود قرار دارد.

وی همچنین تعداد کارگاه های تولید بتن استان را نیز ۱۰ مورد ذکر کرد و افزود: بیشتر مصارف بتن و شن و ماسه استان در داخل شهر قم و توسط شهرداری مرکز انجام میشود.

سیجانی گفت: برغم چندین مرحله مکاتبه صورت گرفته با شهرداری این نهاد هنوز میزان مصرف شن و ماسه را اعلام نکرده است، ولی طبق نظر کارشناسی و بر اساس میزان شن و ماسه تولید شده در واحدهای شن و ماسه استان و با یک تلورانس ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تنی کل مصرف شن و ماسه استان در طول یک سال ۲ میلیون است.

وی افزود: شهرداری قم علاوه بر معدن شن و ماسه خود در روستای ونارچ بخش کهک، شن و ماسه مورد نیاز برای آسفالت معابر را نیز از معدن سنگ لاشه خریداری میکند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم نیز در این جلسه با اشاره به هفت معدن سولفات سدیم در این استان گفت: سطح کل این معدن که برای برداشت آن استعلام شده ۹ هزار هکتار است.

سید محمد تقی سجادی اظهار داشت: این رقم بزرگی است، چرا که یک پنجم از ۵۳ هزار هکتار کانون ریزگرد استان را تشکیل می دهد.

وی بیان کرد: چون روش برداشت از این معادن به صورت سطحی است و با موضوع کانون ریزگردها نیز ارتباط دارد، در برخورد اولیه نباید با آن موافقت شود.

وی در عین حال اضافه کرد: برای رسیدن به یک حداقل سطح اقتصادی در این موضوع، باید یک مصوبه کلی در شورای معادن استان داشته باشیم، چون ممکن است در برخی استعلام ها، میزان برداشت ۲ هزار یا سه هزار هکتار باشد و لازم نباشد سطح وسیعی از منابع موجود در کانون ریزگرد را تخریب کنیم.

وی تصریح کرد: بر اساس این مصوبه بهره بردار باید با هزینه خود پوشش گیاهی سطحی که برای برداشت تخریب کرده را احیا و بازسازی کند.

استان قم ۸۶ معدن با اشتغال یکهزار و ۲۲۳ تن و سرمایه گذاری ۹۱۶ میلیارد ریال فعال است، همچنین از ۶۸ نوع ماده معدنی موجود در کشور، حدود ۳۰ نوع آن در قم موجود است.

عناوین برگزیده