تاریخ: ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۱۳
بازدید: ۳۳۱
کد خبر: ۶۱۷۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
سنگ آهنی ها به صورت کنسرسیومی وارد پروژه ها شوند

فعالان معدنی در تدوین "نقشه راه" مشارکت کنند/ تاکید دولت بر بخش معدن فرصت تاریخی برای توسعه است

می متالز - رییس هیات عامل ایمیدرو، بر مشارکت و همفکری تشکل های معدنی برای تهیه "نقشه راه معدن و صنایع معدنی" تاکید کرد.
فعالان معدنی در تدوین "نقشه راه" مشارکت کنند/ تاکید دولت بر بخش معدن فرصت تاریخی برای توسعه است

مهدی کرباسیان که در نخستین دیدار خود با تشکل های معدنی و صنایع معدنی با اعضای جدید هیات رییسه انجمن سنگ آهن سخن می گفت تصریح کرد: قرار است برای 4 سال آتی نقشه راه این بخش آماده و در اختیار دکتر شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت قرار گیرد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: بسیاری از مسائلی که فعالان معدنی و صنایع معدنی با آن سرو کار دارند یا دغدغه آن ها است در این نقشه راه گنجانده می شود به طوری اموری همچون تعیین عوارض،‌ حقوق دولتی و ... مشخص خواهد شد تا راهکارهای مناسبی برای توسعه ارایه و به اجرا گذاشته شود.
وی با تاکید بر اینکه سخنان رییس جمهوری و وزیر صنعت معدن و تجارت در مجلس در راستای حمایت از بخش معدن و صنایع معدنی، فرصت تاریخی برای نشان دادن توانمندی های این بخش است، اظهار داشت: در دوره جدید نظرات بخش های مختلف وزارتخانه همچون معاونت معدنی، ‌سازمان زمین شناسی و ایمیدرو به هم نزدیک شده است که این امر هم افزایی بیشتری نسبت به دوره قبل ایجاد خواهد کرد.
وی خواستار حفظ مواضع تشکل ها در همکاری با دولت برای ایجاد زمینه توسعه و پیشرفت شد.
کرباسیان با تبریک به انتخاب اعضای جدید هیات رییسه این تشکل معدنی ادامه داد:‌ استفاده از نظرات کارشناسی تشکل های معدن و صنایع معدنی باید مبنای تصمیم گیری ها در این بخش از اقتصاد کشور شود.

 

منافع ملی منظور شود

وی در عین حال اظهار داشت:‌ انتظار از تشکل ها این است که علاوه بر منافع صنفی، به منافع و اقتضائات کشور نیز توجه شود. کرباسیان افزود: چنانچه پیشنهادی برای اجرای سیاست های حمایتی از صندوق بیمه سرمایه گذاری معدنی دارید ارایه دهید تا مثلا با تشکیل کنسرسیوم های بخش خصوصی در کل زنجیره معدن، حمایت هایی در تعیین نرخ بهره بانکی انجام شود.

 

معادن کوچک و متوسط و قراردادهای بلند مدت

کرباسیان به جایگاه معادن کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در ایران معادن بزرگ سنگ آهن به صورت باز بهره برداری شده اند و درعین حال عمر و عیار این معادن رو به کاهش است،‌ باید توجه بیشتری به معادن کوچک و متوسط شود.
کرباسیان با بیان اینکه مشخصات و توان معادن کوچک سنگ آهن را با جزئیات ارایه دهید تاکید کرد: مدل تشکیل کنسرسیوم و انعقاد قراردادهای بلند مدت، ضامن فعالیت های معادن کوچک است و می توان به مسائل جانبی این معادن نیز توجه کرد.
وی افزود: تامین نیاز کارخانه تولید گندله از مهمترین اقداماتی است که معادن کوچک در قالب کنسرسیوم می توانند انجام دهند. کرباسیان با اشاره به مشکلات کمبود آب در بخش کشاورزی خاطر نشان کرد: با این اقدام حمل و نقل نیز رونق می گیرد و شاهد تاثیرات مثبت معدنکاری در مناطق کم برخودار خواهیم شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به شناسایی 400 محدوده امیدبخش گفت: ایمیدرو با پذیرش ریسک بخش اکتشاف، از ایجاد کنسرسیوم در مراحل بعدی اکتشاف حمایت می کند.
وی تاکید کرد: ‌اکنون تنها سراغ ذخایر عمیق سنگ آهن نرفته ایم در حالی که برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد نیازمند استفاده از تکنولوژی های جدید برای بهره برداری از ذخایر عمیق هستیم که بخش خصوصی می تواند وارد این عرصه شود.

در این نشست،‌ مهرداد اکبریان رییس جدید هیات مدیره انجمن سنگ آهن با ابراز تشکر از برقراری جلسات ایمیدرو با تشکل ها در دولت دوازدهم گفت: با توجه به تاکیداتی که رهبری انقلاب و رییس جمهوری بر توسعه اشتغال بخش معدن دارند باید تصمیم گیری برای این بخش به گونه ای باشد که سبب رونق معادن شود.

 

فرصت های شغلی معادن کوچک

وی از متفاوت بودن شرایط معادن کوچک و متوسط با معادن بزرگ سخن گفت و اظهار داشت: اگرچه مقیاس تولید معادن کوچک در برابر معادن بزرگ، ‌پایین است اما فعالیت در این نوع معادن بر کیفیت زندگی مردمان نواحی معادن کوچک و متوسط تاثیر بالایی دارد.
اکبریان افزود:‌ معادن با توجه به فرصت های شغلی که ایجاد کرده اند، سبب مهاجرت معکوس شده اند به گونه ای که کارگر،‌ تکنیسین و ... به این معادن مراجعه کرده اند تا صاحب شغل شوند.
وی درباره اکتشاف گفت: کشف معادن کوچک زمینه انجام اکتشافات جدید را فراهم می آورد و سبب می شود معادنی که کوچک مقیاس بوده اند، به ذخیره ای بزرگ تبدیل شوند.

 

استقبال از تشکیل کنسرسیوم

اکبریان با استقبال از تشکیل کنسرسیوم بخش خصوصی گفت: با هم افزایی شرکت های خصوصی می توان پهنه های معدنی که بدون استفاده مانده بود،‌ را فعال کرد.
وی در عین حال خواستار توجه به حساسیت ضوابط و قوانینی همچون اخذ عوارض صادرات وم الیات بردرآمد شد که ممکن است کسب و کار معدن را تهدید کند.
در این نشست قدیر قیافه عضو هیات رییسه انجمن سنگ آهن گفت: صندوق بیمه معدنی در جهت تحقق اهداف بالادستی باید بتواند نقش بیشتری در حمایت از فعالیت های معدنی ایفا کند.
هادی گلزار دیگر عضو هیات رییسه انجمن سنگ آهن اظهار داشت: طی سال های گذشته این انجمن در بخش تحقیق و توسعه و نیز تهیه اطلاعات پایه ای معادن سنگ آهن اقدامات متعددی انجام داده است.

افشین حسینی از اعضای جدید هیات رییسه انجمن سنگ آهن به دلایل تمایل تولیدکنندگان به صادرات اشاره کرد و گفت: زمانی که بر فروش داخلی سنگ آهن تاکید می شود باید به اهمیت نقدینگی شرکت های سنگ آهنی هم توجه کرد. این در حالی است که طلب این شرکت ها با فاصله زمانی طولانی از شرکت های فولادی دریافت می شود.

سیاسی راد دیگر عضو هیات رییسه این تشکل معدنی گفت: باید به شرایط زمان هم توجه داشت و در حالی که سنگ آهنی ها چند سال رکود را تجربه کرده اند نباید در اندک زمانی بر صادرات این ماده معدنی عوارض وضع کرد.

 

نحوه تعامل دولت و بخش خصوصی

معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز در این جلسه گفت: باید دید چگونه است که در طول سال های مختلف همواره شاهد بروز پدیده هایی همچون وضع عوارض هستیم که در حال تکرار است. جمشید ملارحمان افزود: نحوه تعامل دولت با بخش خصوصی مثل بقیه کشورهای دیگر نیست و علت هم این است که راهبرد مشخصی در زنجیره معدنی نداریم. وی افزود: باید پیشنهادی مبنی بر راهبری دولت طبق نظامنامه ای ارایه شود تا شاهد تکرار این وضعیت نباشیم.

 

پیش بینی قانون معادن

وجیه ا... جعفری مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی درباره قانون معادن گفت: در این قانون پیش بینی شده که حقوق دولتی معادن بر اساس هر معدن با توجه به میزان ذخیره و تولید متفاوت است.
وی افزود: ‌قانونگذار برای حمایت از فرآوری مواد معدنی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر در داخل کشور تاکید کرده در حالی که نبود مدیریت منسجم در کلان، سبب بروز مشکلاتی شده است.
امیر صباغ مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو نیز اظهار داشت: سنگ آهن 25درصد از وزن صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی را در اختیار دارد به همین سبب هر تغییری در این بخش،‌ سبب بروز اتفاقاتی در بخش معدن کشور می شود.
وی به اقدامات دولت چین اشاره کرد و گفت: چین اجازه ورود سنگ اهن کم عیار و متوسط عیار را نمی دهد که این امر تهدید جدی برای معادن کوچک و متوسط طی 4 سال آتی است که برون رفت از آن نیاز به ارایه راهکار از سوی دولت دارد.
صباغ خاطر نشان کرد: دولت باید اجازه تنوع مدل فروش سنگ آهن را صادر کند به طوری که اگر این ماده در بندرعباس فروش نرفت صادرکننده بتواند این ماده با انتقال محل هایی که در چین مشخص شده(Stockyard)، به فروش رود. وی در عین حال خواستار تدوین سیاست حمل و نقل در بخش معدن شد.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده