تاریخ: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۰۷
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۶۱۹۲۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

حمایت سازمان تجارت جهانی از آمریکا در دعوای تجاری با اروپا

می متالز - سازمان تجارت جهانی در اوایل همین ماه به آمریکا حق تلافی سوبسید های غیر قانونی اتحادیه اروپا را داده بود و حالا این حکم رسمی شده است.
حمایت سازمان تجارت جهانی از آمریکا در دعوای تجاری با اروپا

 به گزارش می متالز به نقل از رویترز، سازمان تجارت جهانی پس از تصمیم در مورد سوبسیدهای داده شده به هواپیماسازی ایرباس، رسما به آمریکا اجازه داد بر 75 میلیارد دلار از واردات کالاهای اتحادیه اروپا عوارض وضع کند.

 نهاد رسیدگی به شکایات سازمان تجارت جهانی که از نمایندگانی از 164 کشور عضو آن تشکیل شده به واشنگتن اجازه داد در برابر اتحادیه اروپا و کشورهای تولیدکننده ایرباس انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا اقدام متقابل انجام دهد.

 سازمان تجارت جهانی در اوایل همین ماه به آمریکا حق تلافی سوبسید های غیر قانونی اتحادیه اروپا را داده بود و حالا این حکم رسمی شده است و تنها زمانی لغو می شود که تمام اعضای سازمان تجارت جهانی حاضر در جلسه علیه آن رای بدهند. این جلسه کمتر از 20 دقیقه طول کشید.

 دنیس شی، سفیر تجاری آمریکا در این جلسه گفت واشنگتن هنوز هم ترجیح می‌دهد با مذاکره به راه‌حل برسند.

وی گفت:« ولی این زمانی امکان‌پذیر است که اتحادیه اروپا صادقانه مزایایی را که به ایرباس از طریق سوبسیدهای فعلی می‌دهد متوقف کند و اطمینان دهد که هیچ سوبسیدی به ایرباس تحت هیچ نام یا مکانیزم دیگری داده نمی شود».

 هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در این جلسه اظهار داشت نگرانی های جدی دارد و وضع عوارض آمریکا اقدامی کوتاه بینانه بوده است.

 سازمان تجارت جهانی متوجه شد که ایرباس و رقیب آمریکایی آن بوئینگ 15 سال است میلیاردها دلار سوبسید های غیرقانونی در برخی موارد دریافت کرده اند. انتظار می رود حکم هواپیماسازی بوئینگ در اوایل 2020 صادر شود.

 آمریکا اعلام کرد 10 درصد عوارض بر هواپیماهای ایرباس و 25 درصد عوارض بر یک سری محصولات اتحادیه اروپا از جمله مشروبات الکلی فرانسه و اسکاتلند و پنیر این قاره اعمال می کند.

 سیسیلیا ملمستروم، رئیس تجاری اتحادیه اروپا از رابرت لایت هایزر، نماینده تجاری آمریکا خواست مذاکراتی را برای حل مسائل مربوط به ایرباس و بوئینگ برگزار کند.

 او در نامه‌ای به لایت هایزر نوشت:« وضع عوارض تنها باعث خسارت به کسب و کار هر دو هواپیما سازی می شود، مشاغل هر دو طرف را به خطر می اندازد و به تجارت جهانی و صنعت وسیع هوانوردی در این زمان حساس آسیب می رساند».

عناوین برگزیده