تاریخ: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۸:۱۱
بازدید: ۹۶
کد خبر: ۶۲۸۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
توسط یک کارگزاری اعلام شد:

پیش بینی این هفته بورس، محدوده منفی شاخص و سهام ۱۲ گروه با تکیه بر چند عامل

می متالز - وضعیت بورس، محدوده منفی شاخص و سهام ۱۲ گروه با تکیه بر عواملی چون گزارش های ۶ ماهه، بازارهای جهانی، خروج سهم اولی ها و کاهش فشار فروش توسط یک کارگزاری پیش بینی شد.
پیش بینی این هفته بورس، محدوده منفی شاخص و سهام ۱۲ گروه با تکیه بر چند عامل

به گزارش می متالز، هفته چهار روز کاری بورس درحالی بعد از ریزش بی سابقه بیش از 10 هزار واحدی و نیمه کانال 309 هزار واحدی شاخص شروع می شود که کارگزاری آبان در مورد وضعیت گذشته و آینده بازار اعلام کرد: بازار در هفته گذشته، روی خوشی به فعالان نشان نداد و فشار فروش آمیخته با ترس در مقاطعی تر و خشک را با هم سوزاند و در ادامه، مجددا تعادل نمادهای ارزنده رخ داد و در گروه ها و نمادهای کوچکتر فروشندگان قدرت بیشتری داشتند.

در رابطه با اصلاح بازار، مانند گذشته گمانه زنی های بسیاری شده و این روال جزیی از ذات بازار بوده و شدت آن نیز بسته به شرایط متفاوت خواهد بود ولی دلایل رشد و ریزش بازار را تا حدود زیادی باید از درون جستجو کرد و به حاشیه بردن بازار سهام صرفا ترس و خروج سرمایه از این رکن مهم اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.

رشد نه چندان متعارف در برخی از نمادها و گروه ها نه این بار که همیشه اصلاح تند را نیز در پی داشته و همانطور که بارها نیز اشاره شد پس از رشدهای پی در پی باید سختگیری زیادی در خرید و فروش ها شود. هرچند هیجان در مقاطعی می تواند بر نمادهای ارزنده نیز موثر باشد اما در میان مدت روند منطقی به بازار بازخواهد گشت و همانطور که مشاهده شد پس از چند روز فشار شدید، نمادهای شفاف و خوش بنیاد بازار متعادل شدند و بعضا به مدار صعود نیز بازگشتند.

نزدیکی به موعد انتشار گزارش های 6 ماهه که به نوعی عیار شرکت ها را مشخص می کند از دیگر دلایلی بود که راه گروه ها را از هم جدا کرد و تاحدودی گرایش به شرکت های قوی را به دنبال داشت.

نکته نه چندان جالب و البته فراگیر، اصرار به مقایسه روند کنونی با روند افت در سال های قبل است اما باید توجه داشت در مسیر رشد دو سال اخیر به جز رشد نرخ ارز متغیرهای دیگر همچون روند بازارهای جهانی، چندان مشابه دوره های قبلی رشد نبوده که حال مسیر اصلاح از الگوهای قبلی پیروی کند.

در بازارهای جهانی و در دوره رشد اخیر بازار داخل، بعضا افت قیمت ها رخ داده و همین موضوع باعث شده شرکت های شاخص ساز کالایی از هیجان اخیر به دور باشند و با توجه به شفافیت بیشتر این شرکت ها در سال های اخیر، روند منطقی و کاملا حساب شده برای این نمادها شکل گیرد. لذا در صورت عدم افت شدید در بازارهای جهانی نمی توان سناریوی سقوط بازار سهام را چندان پررنگ دید.

در این میان بخشی از نقدینگی جذب شده (خصوصا در مرحله پایانی رشد اخیر) که به نوعی مهمان های چند روزه بازار سهام هستند تمایل به خروج هر چه سریع تر و با هر هزینه ای دارند و به نظر می رسد با خروج این بخش از بازیگران می توان کاهش فشار فروش را محتمل دانست.

در بازارهای جهانی نیز هرچند روند آماری چندان جالب نیست اما اخبار فضای متفاوتی دارد. برگزیت پس از چند سال مناقشه به مرحله پایانی نزدیک شده و هر چند همچنان درگیری هایی بین دولت و مجلس وجود دارد ولی به نظر می رسد بزودی این موضوع پرحاشیه تعیین تکلیف شود و در صورت وقوع، بازارهای کالایی و سهام حوزه یورو می توانند از این موضوع تاثیر مثبت بگیرند. 

ترامپ هم از تهیه پیش نویس توافق تجاری چین و امریکا خبر داده و بازارهای سهام آمریکا مجددا به سقف های قبلی نزدیک شده اند که این موضوع  ( در صورت تایید نهایی) در کنار روند نزولی شاخص دلار در میان مدت می تواند محرک بازارهای کالایی به خصوص بازار نفت باشد.

بهبود وضعیت بازارهای جهانی می تواند فضای عمومی بازار سهام داخل را مساعد کرده  و به اصطلاح تنور را گرم نگه دارد و بخشی از نقدینگی تازه وارد را در بازار حفظ کند .

برای گروه های بزرگ در این هفته انتظار تعادل می رود و انتشار گزارش های 6 ماهه می تواند انگیزه ای برای حفظ سطوح قیمتی کنونی باشد. بروز شدن روند سودآوری شرکت ها می تواند عقب ماندگی و رشد زیاد بسیاری از نمادها را تعدیل کند و همین موضوع احتمال تعادل در فضای عمومی بازار را افزایش خواهد داد.

احتمالا" بانکی ها که به نوعی برخی آغاز اصلاح را به این گروه نسبت می دهند، هفته ای متعادل داشته و حمایت ها از این نمادها ادامه داشته باشد. اخبار افزایش سرمایه ها و عملکرد این نمادها می تواند نقش مهمی را در روند گروه داشته باشد.

در گروه خودرو که علیرغم رشد قابل توجه در مسیر اصلاح اخیر کاملا بازار را همراهی کرده اند و بعضا در نمادهای خودروساز به سطوح قیمتی نازلی رسیده اند که احتمال افت دامنه دار را کمتر خواهد کرد. هرچند توقع گزارش مناسب از این گروه بر اساس سابقه، چندان منطقی نیست اما اخبار پیرامون این گروه و نزدیکی عمده نمادهای خودروساز بر خط روندهای دو ساله می تواند تعادل را به معاملات نمادها بازگرداند و البته در برخی از قطعه سازها همچنان فشار فروش محتمل خواهد بود. تعلل ایران خودرو در شفاف سازی و یا ارائه درخواست افزایش سرمایه، ادامه سردرگمی در داد و ستدهای نماد و حتی گروه را در پی داشته است.

در دیگر گروه ها مانند دارویی، غذایی و قند و شکر، سیمانی، انبوه سازها، کاشی و سرامیک، لاستیک و پلاستیک، بیمه، لیزینگ، ماشین و آلات و دستگاه های برقی و ... روند اصلاحی هرچند با شیبی کمتر به خصوص در نمادهای همراه با رشد نامتعارف و بدون پشتوانه سود ادامه و تا حدودی مازاد نقدینگی جذب شده تمایل به خروج داشته باشد.

در رابطه با وضعیت کلی بازار هم می توان انتظار داشت در صورت از دست رفتن سطوح فعلی حمایتی 307-309 هزار واحدی شاخص، می توان شاهد افت تا محدوده 296 هزار واحدی بود. هرچند گزارش های پیش رو می تواند شرکت های شاخص ساز را در محدوده فعلی حمایت کند اما رفتار بازار در این مقطع و تمایل به خرید به خصوص در گروه های بزرگ می تواند تعیین کننده وضعیت کوتاه مدت و رفتار شاخص در حفظ محدوده فعلی باشد.

شاخص 50 شرکت هم به محدوده حمایتی واکنشی مناسب نشان داده و در صورت حفظ خط روند صعودی بلند مدت، پس از نوسانی کوتاه می تواند روند صعودی را پیگیری کند اما در این میان شتاب ریزش در شاخص هم وزن زیاد بوده و به نظر در کوتاه مدت همچنان در گیر اصلاح باشد و در صورت حفظ قیمت بالاتر از میانگین ها می توان در میان مدت به بازگشت به روند صعودی در این نماگر نیز امیدوار بود.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت