تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۶
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۶۳۰۳۳
حمید زادبوم، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد:

کالاهای با ارزش افزوده بالا و محصولات دانش بنیان در اولویت صادرات

می متالز - در حال حاضر اولویت های صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از لحاظ بازار، کشورهای همسایه و شرکای مهم و از نظر کالایی، کالاهای با ارزش افزوده بالا مانند کاشی و سرامیک، شیرینی و شکلات و محصولات دانش بنیان است.
کالاهای با ارزش افزوده بالا و محصولات دانش بنیان در اولویت صادرات

به گزارش می متالز، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری با تبریک فرارسیدن روز ملی صادرات به صادرکنندگان و همچنین تمام فعالان اقتصادی افزود: هدف اساسی ما همواره در سازمان توسعه تجارت ایران تشکل گرایی برای رسیدن به توسعه صادرات است.

حمید زادبوم اظهار داشت: از نمونه های هدف گذاری برای توسعه صادرات می توان به دو سال مذاکرات موفقیت آمیز اوراسیا، عقد توافقنامه های دو جانبه و چند جانبه، ایجاد مشوق های صادراتی در قالب پرداخت درصدی از هزینه های حضور در نمایشگاه های بین المللی و هیات های تجاری، برگزاری دوره های آموزشی رایگان و فعالیت مرکز آموزش های بازرگانی در 31 استان اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان توسعه تجارت ایران برای شناسایی بازارها بسیج شده است تا اطلاعات آن را در اختیار تشکل ها قرار دهد، گفت: از برنامه سوم توسعه تاکنون، همه ساله صادرات محور اصلی بوده و در راستای آن هدف گذاری شده است که موفق بودن یا نبودن آن بسته به عملکرد دولت و بخش خصوصی دارد.

زادبوم اظهار داشت: چارچوب راهبرد توسعه صادرات که در سال 91 و پیش از ابلاغ اقتصاد مقاومتی تدوین شده بود، حفظ شده و هر سال نقشه راه صادرات بر اساس آن تدوین شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: با صدور بخشنامه ای بر اساس ماده 11 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، اگر صادرکننده یا حتی واردکننده ای متضرر شود با ارائه ی مدارک موثق میتوانیم مجوز موردی و خاص صادر کنیم.

وی در ادامه با اشاره به تغییرات نرخ ارز در سال گذشته بیان کرد : این تغییرات برنامه ریزی شده نبود و به دلیل شرایط ویژه، به صادرکنندگان و به خصوص تولیدکنندگانی که عمده مواد اولیه آنان از خارج از کشور تامین می گردید، شوک وارد کرد.

این مقام مسوول اظهار داشت: از آنجایی که ساختار اقتصادی ما صادرات محور نبوده، هنوز تولید صادراتی در کشور بحث جدیدی به حساب می آید و هنوز ظرفیت صادراتی در بخش رقابت پذیر تولید کم است.

عناوین برگزیده