به گزارش می متالز، سیدمهدی مقدسی شامگاه دوشنبه در جلسه نشست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با کارگران و کارفرمایان استان مرکزی با اشاره به اهمیت تشکیل این جلسه اظهار داشت: این جلسه نشان داد که کارگران و جامعه کارگری استان مرکزی دغدغه رونق تولید دارند و خواهان بازگشت کارخانجات به رونق گذشته و برطرف شدن مشکلات مانع تولید هستند.
وی افزود: جلساتی در هفتههای پیش برگزار شد و بخشی از اعضای جامعه کارگری دغدغههای خود را به استحضار رساندهاند، علاج واقعه پیش از وقوع است و شورای آذرآب و هپکو پیشنهادات و مکاتباتی داشتند که نمایندگان از ابتدا همراه این قشر پیشنهادات سازنده به دولت ارائه دادهاند و پیشنهاد این قشر بر این بود که مجموعه به سهامدار دارای اهلیت بازگردد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کنترل واردات به دست مجلس نیست و مجلس مصوبهای برای آن داده که در لیستی که وزارت صمت هر ساله از کالاهای اساسی تهیه میکند از تجهیزاتی که در کشور تولید میشود در قالب استفاده حداکثری از توان داخلی کشور وجود دارند از ورود آنها ممانعت و تعرفهها در این عرصه کنترل شود.
مقدسی ادامه داد: مساله خریداری تجهیزات راهداری بر روی برگه چند نوبت امضا شد اما اقدامات جزیرهای از پیشبرد اقدامات جلوگیری میکند و ما هدفمان این نیست که مصوبات بر روی هم جمع شوند، اعتقاد ما بر این است که مشکل آذرآب و هپکو در گذشته به راحتی قابل برطرف شدن بود و اگر سهامدار اهلیت داشت ضمانتنامهها را سامان میداد و حضور سهامداری که صنعت را نمیداند این وضعیت را به وجود میآورد.
وی عنوان کرد: انتظار ما بر این است وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در جایگاه جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی پیش از آن که اثر مسکن موقت هپکو از بین برود تدبیری بیندیشد، آذرآب در خاورمیانه نمونه ندارد و این ماشینآلات، نیروی انسانی و تخصص آذرآب در خاورمیانه وجود ندارد و تنها بیتدبیری این وضعیت را به وجود آورده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مدتی بود که کارگران این مسائل را بیان میکردند اما در اخذ تصمیمات جامع عملکرد جزیرهای داریم، سهامداران اهلیت داشته باشند، خرید خارجی ممنوع، قرارداد خرید انعقاد شود و این موارد با دیدگاه مقام معظم رهبری منطبق است و سیاستهای کلان مبنی بر استفاده از توان حداکثری از توان داخل که از منویات مقام معظم رهبری نشات میگیرد بر همین اساس پایدار هستند.
مقدسی بیان کرد: تا انتها مطالبهگری میکنیم و در کنار جامعه کارگری ایستادهایم و امیدواریم جلسه بعد کارگران هپکو و آذرآب از اجرای تصمیمات این جلسه تشکر کنند، اگر مصوبات دولت اجرائی شود این کارگران قدردان خواهند بود، کارگر و نیروی انسانی محور تولید است و زمانی که قرارداد موقت دارد و اشتغال آن ثبات ندارد دل بهکار نمیدهد و دولت باید در این زمینه تصمیماتی بگیرد.
وی افزود: در استان مرکزی بیش از 950 هزار نفر دفترچه تامین اجتماعی وجود دارد و این جامعه کارگری توجه ویژه لازم دارد زیرا از یک میلیون و 400 هزار نفر بیش از 950 هزار نفر دفترچه تامین اجتماعی دارند و کمتر استانی از این خصیصه برخوردار است که بیان از کارگری بودن این استان دارد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در رابطه با مسائل سایر کارخانجات نیز جلسات مستمری وجود داشته باشد همچون شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت تا خواسته کارگری مطرح شود، در 15 روز آینده وزرای اقتصادی معضلاتی که از گذشته حاصل شده را ساماندهی کنند در جلسات بعد گزارشات پیشرفت تولید ارائه شود.
استاندار مرکزی نیز در این جلسه اظهار داشت: مباحث مطرح شده ضعف واحد به عنوان عدم اختیارات کافی مدیران استانی را میرساند، در سالهای گذشته تمامی این مباحث فعلی صنایع آذرآب و هپکو را پیشبینی کرده بودیم و پیشنهاد میکنیم تیمی از وزارت مطبوع و تحت نظارت که در استان حضور دارند شاکله از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، مدیرکل تامین اجتماعی، درمان، بهزیستی، بانکها و موسسات مالی برای رسیدگی به امور تشکیل شود.
سیدعلی آقازاده افزود: پیشنهاد ما بر این است که اختیارات استانها را افزایش دهید زیرا این افزایش، تعامل و تفکر و دلسوزی و مسوولیتپذیری را به همراه میآورد، تمامی مباحث مطرح شده از سوی کارگران در این جلسه مورد تائید است امیدواریم در آینده نزدیک هپکو و آذرآب به شرایط مطلوب برسند.
وی ادامه داد: امیدواریم جلسه امروز که مشکلات استان را از نزدیک مشاهده شد با پیگیریهای وزیر تعان، کار و رفاه اجتماعی خیر و برکات خوبی برای استان مرکزی که منافع کارگران و کارخانجات را تامین میکند به همراه داشته باشد.
استاندار مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی میانگین جمعیت کارگری بالاتری از میانگین کشوری دارد و میزان درآمد سرانه ما پایینتر از میانگین کشوری است که نشان میدهد استان نیازمند توجه بیشتری از سوی دستگاههای مربوطه است.