به گزارش می متالز، البته همچنان برخی از نمادها روی شیب تند نزول به مسیر خود ادامه میدهند و در راه رسیدن به تعادل نسبی قرار دارند. گرچه شاخص کل بورس تهران برای دوم در هفتههای اخیر به کف 300 هزار واحد نزدیک میشود و ریسک افت شاخص وجود دارد با این حال همچنان میتوان موقعیتهای جذاب سرمایهگذاری را در بورس مشاهده کرد.
بورس تهران حدود یک درصد تا کف 300 هزار واحدی فاصله دارد و در چنین شرایطی بار دیگر سناریوهای مختلفی مطرح میشود. عدهای احتمال نزول سهام و افت قیمتی تا رسیدن به سطوح حمایتی بعدی را محتمل میدانند. عدهای نیز مسیر کمنوسان را برای بازار به منظور تفکیک مسیر نمادهای ارزنده از غیرازنده متصور هستند. با این حال در این میان رشد پرشتاب شاخص سهام در فضای کنونی برای عبور از سقفهای قبلی از سناریوهایی است که با احتمال پایینتری از سوی معاملهگران بورسی مطرح میشود.
اگر شاخص کل بورس تهران را مبنا قرار دهیم احتمال کسب سود پایین به نظر میرسد. اما به نظر میرسد باید به چند نکته توجه داشت. نخست اینکه وضعیت بازار جهانی در شرایط کنونی از اهمیت ویژهای برخوردار است. گرچه نوسان هفتگی بازار جهانی که طی جدولی روز شنبه در کانال تلگرامی «دنیای بورس» ارائه شد ادامه افت قیمت متانول، پلیمرها و همچنین ورق فولادی را نشان میداد و این موضوع نگرانی شدید را در قبال سودآوری شرکتهای وابسته در بورس تهران ایجاد کرده است اما رشد قیمت دکتر مس در هفته گذشته تا حدود زیادی امیدبخش بود. البته همچنان باید تاکید داشت که در سایه رکود که طی یک سال گذشته بیش از قبل در بازار جهانی حس میشود همچنان نمیتوان احتمال وقوع رخداد ناگهانی را حذف کرد.
با این حال اگر نوسان کالاها در کوتاهمدت در مسیر صعود رقم بخورد میتوان اثر مثبت آن را بر سهام کالایی انتظار داشت. با توجه به سهم قابل توجه این نمادها در بورس تهران، شاخص کل میتواند از نوسان اندک این نمادها نیز تاثیر بپذیرد. با همه اینها همچنان احتمال عبور شاخص از سقفهای قبلی پایین است. چنین شرایطی احتمالا عاملی غیر از سیگنالهای اقتصادی را باید انتظار داشت که در وضعیت فعلی چندان محتمل نیست ولی نمیتوان به صورت کامل را آن حذف کرد.
در خصوص سناریو کمنوسان یا احتمال افت ادامهدار شاخص نیز باید وقوع آنها را با سیگنالهای مشخص بنیادی و بازاری محتمل دانست. اما در وضعیت کنونی که انتظار برای تفکیک مسیر نمادها از یکدیگر وجود دارد به جای صحبت درباره شاخص کل باید به دنبال بررسی سهام امن باشیم.
همچنان با وضعیت کنونی میتوان سهام با ریسک را برای سرمایهگذاری پیشنهاد کرد. گستردگی بازار به حدی زیاد است که نمیتوان در یک مطلب به بررسی نمادهای جذاب بازار پرداخت. برای بررسی هر موقعیت سرمایهگذاری در بورس باید ریسک و بازدهی را در کنار یکدیگر در نظر گرفت. در چنین شرایطی نمیتوان طی یک جمله به معرفی یک نماد پرداخت و اگر کسی بنا دارد در سهام به سودی پایدار دست پیدا کند باید آشنایی نسبی را با متغیرهای اثرگذار بر نوسان سهم مزبور داشته باشد.
بر این اساس اگر قصد دارید که سهامدار بمانید، توصیه میشود که سهام با ریسک پایین را در پرتفو خود داشته باشید. «دنیای بورس» در مطالب مختلف به بررسی موقعیت جذاب و با ریسک پایین سرمایهگذاری برای وضعیت کنونی میپردازد. بار دیگر تاکید میشود معرفی یک نماد بدون توصیف کامل ریسک و فرصتها میتواند سرمایهگذار بورسی را به مسیر اشتباه منحرف کند. بر این اساس سیگنالفروشی کاملا بیاعتبار است و معمولا افرادی که توهم کسب سود راحت در بورس را دارند در دام سیگنالفروشان اسیر میشوند و از تلاش برای کسب آگاهی در بورس خودداری میکنند.
الف) کلان: برای چندمین بار خبر کشتهشدن ابویکر البغدادی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت. این در حالی است که «فاکسنیوز» در گزارشی با تایید DNA یکی از افراد کشته شده، تاکید کرد که سرکرده داعش کشته شده است. پیشتر روسیه هم در مدعی کشتهشدن سرکرده داعش بود که پس از پخش فیلم سرکرده داعش این خبر تکذیب شده بود. البته دونالد ترامپ رسما جزییات جدیدی از نقشه کشته شدن ابوبکر البغدادی را اعلام کرد.
در رویدادهای داخلی هم خبر رسیده که دعوای حقوقی بر سر ابلاغ «پالرمو» میان مجمع تشخیص و دولت بالا گرفت. محمود واعظی گفته است که «رئیس مجلس» میتواند لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را برای رئیسجمهوری ارسال و روحانی آن را برای اجرایی شدن ابلاغ کند؛ اما مجمع، با رد این موضع تاکید دارد که «دولت چنانچه کماکان خواهان الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو است، باید در این رابطه لایحه جدید ارائه دهد.» چالش آنجاست که مهلت یکساله مجمع برای بررسی لایحه پایان یافته است و تفسیرهای متفاوتی از پایان این مهلت ارائه میشود.
همچنین موافقتنامه موقت ترتیبات ترجیحی ایران و اوراسیا از دیروز ۵ آبان اجرایی شد. این موافقتنامه شامل ۸۶۲ قلم کالا است که ۳۶۰ قلم ترجیحات اعطایی ایران به اوراسیا و ۵۰۲ قلم هم ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است. در رویداد دیگری اکبر میرزاپور، سرپرست مدیریت توسعه بازار فیزیکی بورسکالای ایران از افزایش تعداد انبارها درحوزه معاملات گواهی سپرده کالایی پسته خبر داد.
ب) صنایع: رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران میگوید وزیر نفت با واگذاری سهام پالایشگاهها و پتروشیمیها موافقت کرده است. همچنین اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل ملی مس میگوید: درباره وضع عوارض ۲۵درصدی بر صادرات مواد خام معدنی با معاون وزیر صنعت گفتوگویی صورت گرفته مبنی بر اینکه بنا به دلایل ویژه، این عوارض برای مس کاهش یابد که وعده داده شده به زودی مس را از این فهرست خارج کنند.
حمیدرضا نیکوفر، قائم مقام همراه اول در نخستین سمپوزیوم بانکداری نوین با بیان اینکه اپراتور اول با ۶٠ میلیون مشترک دارای بزرگترین شبکه تلفن همراه از منظر تعداد مشترک است، اظهار کرد: صنعت ارتباطات سیار و بانکداری با صدور مجوز برای اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO) وارد همکاریهای رسمی شدهاند. همچنین بانک مرکزی با صدور بخشنامهای اعلام کرد: همه بانکها از اول آبان ۹۸ مکلف به رفع سوءاثر از چکهای برگشتی فاقد شکایت، ۳ سال پس از صدور گواهی عدم پرداخت هستند. در همین حال وکیوم باتوم از این پس برای عرضه در بورس کالا 2 هزار و 465 تومان قیمتگذاری شد و به این ترتیب نرخ فرآوردههای نفتی در آبانماه با اصلاح به تیرماه بازگشت.
در همین حال تازهترین گزارش نشان میدهد شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران در فصل تابستان ١٣٩٨ به عدد ۴۰۷ رسید که این رقم نسبت به شاخص فصل قبل (۴۰۶.۹)، تقریبا بدون تغییر و نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (٣١٥.٤)، ٢٩ درصد افزایش داشته است
ج) شرکتها: برنامه دریافت وام ٣٠ میلیارد تومانی و قرارداد عملیات راهسازی هپکو عملی شد. هپکو بهصورت وکالت بلاعزل از سوی مالک قبلی در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار دارد تا پس از احیای کامل نسبت به واگذاری آن به اشخاص حقیقی یا حقوقی دارای صلاحیت کاری و مالی اقدام شود. در خبر دیگری، سندیکای بیمهگران در حالی نسبت به سرمایهگذاری در شرکت مشترک با عمان توصیه ویژهای به سرمایهگذاران داشت که بیمه تجارت نو گام ابتدایی را در این خصوص برداشته است.