به گزارش می متالز، در اوایل سال جاری، فعالان صنعت مس اعلام کرده بودند نسبت به کاهش تقاضای چین نگران هستند. آنها همچنین نمیدانستند آیا تغییر فاندامنتالهای بازار (شرایط عرضه و تقاضا) به وقوع کسری منجر خواهد شد یا خیر. در کشور چین، مصرف اسمی مس تصفیهشده حدود 4درصد طی دوره ششماهه ابتدای امسال افت کرد، این در حالی است که تولید مس تصفیهشده در این کشور طی دوره مشابه حدود 7درصد رشد داشته است. مصرف کشور آلمان نیز رو به کاهش بوده است ولی کشورهای هند، ژاپن و امریکا با افزایش مصرف مواجه بودهاند.
بنا بر اعلام این گروه مطالعاتی و بر اساس شاخصهای منطقهای، انتظار میرود مصرف در قاره آفریقا با 3درصد کاهش، آسیا با 4درصد افت (در صورت در نظر نگرفتن چین، آسیا با 4درصد رشد)، اروپا با 4درصد کاهش و نهایتاً امریکا با یکدرصد رشد مواجه شده باشد. تولید مس تصفیهشده جهان طی نیمه اول سال میلادی تقریباً ثابت بوده، درحالیکه تولید اولیه با 1.5درصد کاهش و تولید ثانویه با 14درصد جهش همراه بوده است.
کشور چین بزرگترین سهم در افزایش تولید را داشته است و کشورهای هند و مکزیک به ترتیب با 9 و 10 درصد سهم، نقش مهمی در این رشد داشتهاند. با این حال، کاهش 12درصدی تولید کشور شیلی موجب شد تا حدودی افزایش تولید سایر مناطق تعدیل شود. این گروه همچنین اعلام کرده است، تولید در سومین و چهارمین تولیدکننده بزرگ مس تصفیهشده نیز با کاهش مواجه بوده و کشور ژاپن 4درصد و امریکا 10درصد افت را شاهد بوده است.
در مقیاس منطقهای، تولید مس تصفیهشده در آسیا 5درصد و اروپا (شامل روسیه) 3درصد افزایش داشته است. از طرف دیگر، امریکا 10درصد و اقیانوسیه 6درصد کاهش تولید مس تصفیهشده را تجربه کرده است. در آفریقا نیز وضعیت تقریباً ثابت بوده است. در بخش معدن، تولید نیمه اول سال 2017 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 2درصد کاهش داشته است. این کاهش به دلیل افت 9درصدی تولید کشور شیلی که بزرگترین کشور تولیدکننده مس معدنی است حاصل شده. اعتصابات در بزرگترین معادن دنیا دلیل افت تولید کشور شیلی بوده است.
کشورهای کانادا، مغولستان، اندونزی و امریکا نیز با کاهش تولید مواجه شدهاند ولی افت تولید این کشورها با افزایش تولید 9درصدی مکزیک و 7درصدی پرو جبران شد. گروه مطالعات بینالمللی مس همچین اعلام کرده است در سطح جهانی، تولید معدنی در سهماهه دوم در مقایسه با سهماهه اول سال 2017 رشد داشته است، ولی با این حال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یعنی سهماهه دوم سال 2017 همچنان یکدرصد کاهش را نشان میدهد.