تاریخ: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۲۳
بازدید: ۱۱۶
کد خبر: ۷۰۹۶۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
عملکرد واحد های بزرگ ثبت کرد؛

صادرات ۳.۴ میلیون تنی شمش فولاد در نیمه نخست امسال

می متالز - بررسی عملکرد ۱۱ واحد بزرگ فولاد سازی کشور در نیمه نخست امسال گویای صادرات سه میلیون و ۴۸۸ هزار و ۸۶۷ تن شمش و تولیدات فولادی است که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۷ رشد سه درصدی را نشان می دهد.
صادرات ۳.۴ میلیون تنی شمش فولاد در نیمه نخست امسال

به گزارش می متالز، آمار کارخانه های ذوب آهن و مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد خراسان، کاوه جنوب، صبا فولاد، سنگ آهن چادرملو و فولاد بناب در مجموع شهریور ماه امسال صادرات ۵۸۴ هزار و ۵۲۰ تن را نشان می دهد که نسبت به ماه مشابه در سال گذشته، حاکی از رشد ۶۰ درصدی است که از جهش قابل توجه در مقایسه با پارسال برخوردار است.

بیشترین رشد صادرات شهریورماه ۹۸ مربوط به فولاد آلیاژی ایران (یزد) با ۱۶۸ درصد است در زمینه میلگرد با صدور ۹ هزار و ۹۹۴ تن ثبت شد و بالاترین افت صادرات در آخرین ماه تابستان مربوط به فولاد خراسان در ارتباط با میلگرد و رقم ۱۲۹ تن که ۹۹ درصد نسبت به شهریور ۹۷ کاهش نشان می دهد.

همچنین در ارتباط با بازدهی واحد های مزبور در دوره ۶ ماهه امسال، صادرات میلگرد فولاد بناب با رقم ۲۱ هزار و ۱۹۰ تن نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد یکهزار و ۲۱۹ درصدی را ثبت کرد و فولاد خوزستان به همراه صبا فولاد به شکل مشترک کاهش ۱۶ درصدی را در این مدت داشتند.

مجموع صادرات فولاد خوزستان در ۶ ماهه نخست ۹۸ به رقم یک میلیون و یکهزار و ۳۷۸ تن بود و صبا فولاد نیز ۲۴ هزار و ۹۸۷ تن ثبت شد.

فولاد خوزستان در دوره این گزارش ۲۸.۷ درصد صادرات را به خود اختصاص داد و در واقع نزدیک به یک سوم عملکرد را از آن خود ساخت و فولاد مبارکه ۲۱.۵ درصد و ذوب آهن اصفهان نیز ۱۶.۲ درصد را در اختیار گرفتند.

واحد های یاد شده در مجموع با ۲ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۴۷۸ تن ۶۶.۵ درصد از کل صادرات ۶ ماهه را به خود اختصاص دادند.

رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهریور ماه اعلام کرد: بخشی از واحدهای تولیدی در زمینه فولاد قراردادها و طرح‌هایی را در دست اقدام دارند و باید تجهیزاتی را وارد کنند که مجبور به تامین ارز هستند.

وی با بیان اینکه این امر نفی کننده سیاست کلی دولت در مسیر جلوگیری از خام فروشی نیست و اضافه کرد: طرح توازن فولاد، یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی است و زنجیره تولید فولاد از سنگ آهن تا محصولات نهایی را پیگیری می‌کنیم.

به گفته رحمانی، سال‌های آینده زنجیره متوازنی در حوزه فولاد خواهیم داشت و در سال ۹۷ هم در تولید فولاد خام کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه را پشت سر گذاشتیم و به رتبه دهم جهان رسیدیم که نشان دهنده شروع جهت‌گیری درست و پرشتاب کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تشریح کرد: امروز صنعت فولاد کشور به نسبت، بومی‌سازی شده و جز در موارد خاصی همچون الکترود، سایر نیازهای خود را در داخل تولید می‌کند و به خودکفایی رسیده ایم.

منبع: ارانیکو
عناوین برگزیده