به گزارش می متالز، تقی صانعی مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در صنعت پتروشیمی کشور باید زنجیرهی ارزش شکل بگیرد و تکمیل شود. در حال حاضر در پتروشیمی نوری یک زنجیره تولید حاکم شده است. بدین صورت که ما بنزن تولیدی مان را صادر نمیکنیم و آن را پتروشیمی پارس میدهیم. پارازایلن تولیدی مان نیز به عنوان خوراک پتروشیمی تندگویان استفاده میشود و آن را به PET تبدیل میکنند.
صانعی افزود: در بحث پروژههای تحقیق و توسعه همکاریهای زیادی با شرکتهای دانش بنیان داشتیم و همین موضوع سود آوری ما را افزایش داده و باعث شده سهام ما در بورس با استقبال گسترده همراه شود.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری اظهار داشت: در بین ۵۲ شرکت پتروشیمی فعلی، تعداد زیادی از کمبود خوراک رنج میبرند. اما ما در این راستا پروژههایی با هدف اتصال مجتمع به تمامی فازهای پارس جنوبی انجام دادیم. در اوایل پتروشیمی نوری فقط به فازهای ۱، ۲ و ۳ پارس جنوبی وصل بود اما بعد از گسترش پارس جنوبی الان به همه فازها متصل شدهایم و خوشبختانه هیچ مشکلی در تامین خوراک نداریم. مقدار خوراک دریافتی پتروشیمی نوری روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه میعانات گازی است. ما برنامه تولیدی با ۹۰ درصد ظرفیت اسمی داشتیم که تاکنون ۹۱ درصد آن محقق شده است و تا آخر سال رکورد خوبی به ثبت میرسانیم
صانعی اضافه کرد: از ابتدا طراحی پتروشیمی پارس قرار بود ۴۳۰ هزار تن از مواد اولیهاش از پتروشیمی نوری تامین شود و ۴۰ هزار تن دیگر از طریق واردات تامین شود فلذا طبق برنامه محصولات ما به این پتروشیمی تزریق میشود
وی با تاکید بر اینکه برای تامین بنزین پیرولیز مشکلی نداریم و حتی در جهت افزایش ظرفیت آن نیز پروژههایی برای آپگریدینگ برخی تجهیزات در نظر گرفتهایم، بیان داشت: قیمت خوراک و محصولات ما تابعی از قیمتهای جهانی است که براساس نشریات خارجی تعیین میشود. به طور کلی محصولات ما تابع قیمت نفت خام و عرضه و تقاضا است که با توجه به ظرفیت بالای ما در پارازایلن ما هم در بازار جهانی تاثیرگذار هستیم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری افزود: با افزایش نرخ ارز ما سودمان بیشتر میشود اما تمام تلاشمان را برای ثبات در نرخ ارز میکنیم. در سال ۹۷ حدود ۹۰ درصد از ارز صادراتی را در سامانه نیما عرضه کردیم و مابقی ۱۰ درصد نیز خرج تامین تجهیزاتمان شد.
وی اظهار داشت: در سال ۹۷ ما ۲۵۰۰ میلیارد تومان سود داشتیم که ۹۰۰ میلیاردش سود تولید بوده و مابقی به خاطر تلاطمات ارزی نصیبمان شد. اما در ۶ ماهه اول امسال تمامی سودمان از طریق تولید به دست آمده است.
صانعی تاکید کرد: برای افزایش تولید بنزین و پارازایلن دو پروژه در نظر داریم که سودهیمان را افزایش میدهد. ما تا ۱۵ آذر امسال ۲.۹ میلیون تن تولید محصول داشتیم که ۶۰ درصد آن صادر و ۴۰ درصد آن به بورس کالا و سایر مجمتعهای پتروشیمی ارسال شد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری با اشاره به اینکه واحد توسعه و تحقیق شرکت ما به عنوان واحد نمونه در کشور انتخاب شده است و در این پروژههای آپگریدینگ نیز نقش موثری داشته است، گفت: ما در دل تحریم توانستیم کاتالیست تولید کنیم در حالیکه در تحریم اول دچار مشکل بودیم. همان زمان با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان توانستیم تولید کاتالیست را داخلی سازی کنیم و در این راستا ۵ کاتالیست ساختیم که از نمونههای خارجی نیز بهتر است و الان در حوزه کاتالیست تحریمها هیچ اثری بر ما نمیگذارد. با تلاشهای واحد تحقیق و توسعه پتروشیمی نوری توانستیم ۳۰۰ قطعه را داخلیسازی کنیم. در حال حاضر ظرفیت داخلی در این حوزه بسیار بالاست و این نتایج به دلیل پشتیبانی ما از شرکتهای داخلی حاصل شده است.