به گزارش می متالز، برات قبادیان با بیان اینکه یکی از این 2 پروژه، طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار که موسوم به طرح ملی تاپ است، گفت: این طرح اهداف بسیار گسترده ای را مدنظر دارد که نتیجه این کار توانمند سازی تولید، ارتقای دانش و فناوری در داخل و در نهایت اشتغال پایدار برای نیروهای جوان و به ویژه تحصیلکرده دانشگاهی است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با اعلام اینکه طرح تاپ از دو بخش تشکیل شده است، اضافه کرد: یک بخش آن مربوط به بنگاههای صنعتی، تجاری و معدنی است که تا کنون بالغ بر 5 هزار بنگاه ثبت نام کردند و در سامانه ای به نام تاپ یک هزار و 500 پروژه تعریف شده است.
قبادیان با اشاه به اینکه دانشگاهها و شرکت های دانش بنیان و نخبگان صنعتی، بخش دوم این طرح به شمار می آیند، گفت: این نخبگان در چارچوب این طرح در یک هزار و 500 پروژه قرارداد می بندند.
وی با پیش بینی ثبت نام 10 هزار بنگاه در این طرح تا پایان سال، افزود: استقبال خوبی از این طرح شده است و باید به آینده طرح خوش بین باشیم، چراکه برخی استانها از اهداف تعیین شده در ارتباط با ثبت طرح های خود در سامانه مرتبط جلوتر نیز هستند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت ادامه داد: بخشی از اهداف هشتمین جشنواره پژوهشی و فناوری حوزه صنعت، معدن و تجارت نیز در همین راستا است، گفت: بنا داریم به صورت ویژه در دهه فجر و در روز 22 بهمن برترین های طرح تاپ را طی مراسمی ویژه معرفی کنیم.
وی با اعلام اینکه طرح بومی سازی 20 فناوری در حوزه صنعت و معدن را هم دنبال می کنیم، افزود: طرح بومی سازی 20 فناوری به وسیله توانمندیهای داخلی یکی از طرحهای حساس کشور ما به ویژه در شرایط تحریمها و افزایش نرخ ارز است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت ادامه داد: در چارچوب این طرح یک هزار و 406 محصول شناسایی شده است که این محصولات به صورت میانگین 8 میلیارد و 300 میلیون دلار ارزبری دارند.
قبادیان گفت: نمایشگاه ما در راستای به هم رسانی فناوران و شرکتهای نیازمند به این فناوریها فردا برگزار می شود و از رسانه ها دعوت می کنم که از این نمایشگاه تحت عنوان نمایشگاه ساخت داخل و بومی سازی فناوریها که یکی از پروژه های اساسی کشور است، حتما بازدید به عمل آورند.
وی با اعلام اینکه طرح تاپ موتور محرک بومی سازی فناوری است، تصریح کرد: به کمک طرح بومی سازی فناوری می توانیم تغییرات اساسی و کلیدی را در ارتباط توانمندی های داخل کشور و نگاه و بومی سازی فناوری به درون رقم بزنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با یادآوری نشستی که دو هفته پیش با دانشگاهیان و پژوهشگران برتر کشور داشته اند، بیان کرد: طرح بومی سازی فناوری را که در راستای نهضت ساخل است، نیز در آن نشست عرضه و معرفی شد و بنا داریم که تا پایان سال به سراغ یکایک دانشگاهها برای ارایه و معرفی این طرح مهم مراجعه کنیم.