تاریخ: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۱
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۷۳۶۵۳
سرویس خبر : انرژی
معاون اول رئیس جمهور:

هیچ گاه تصور نمی‌کردیم هند نفت ایران را نخرد

می متالز - معاون اول رئیس‌ جمهور عنوان کرد: هیچ گاه تصور نمی‌کردیم که کشوری مانند هند که در استقلال و مبارزه با استعمار شهره است، حاضر شود از امریکا تبعیت و از خرید نفت ایران امتناع کند.
هیچ گاه تصور نمی‌کردیم هند نفت ایران را نخرد

به گزارش می متالز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، در مراسم دومین همایش ملی ایثار اجتماعی گفت: امریکا جنگ اقتصادی خود را علیه ملت ایران از اوایل سال ۹۷ آغاز کرد و اطمینان داشت که ملت ایران در بهمن سال ۹۷ قادر نخواهد بود چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی‌ را جشن بگیرد.

جهانگیری گفت: به عنوان مسوول ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اعلام می‌کنم که امریکا از تمام توان خود برای اینکه اقتصاد ایران را دچار فروپاشی کند استفاده کرد و هیچ کاری وجود نداشت که می‌توانستند و انجام ندادند.

وی ادامه داد: گاهی بیان این سخنان باعث می‌شود که عده‌ای تصور کنند این حرف ها به معنای علامت دادن به امریکا است اما این سخنان در حقیقت بی اعتبار کردن امریکاست چرا که منظور از این سخنان این است که امریکا چه کار دیگری می‌توانست انجام دهد که انجام نداده است.

جهانگیری با اشاره به اینکه امریکا حتی به کشورهای دوست ایران نظیر چین، روسیه و ترکیه نیز فشارهای فراوانی را وارد کرده تا آنها را از همکاری اقتصادی با ایران منع کند، افزود: هیچ گاه تصور نمی‌کردیم که کشوری مانند هند که در استقلال و مبارزه با استعمار شهره است، حاضر شود از امریکا تبعیت و از خرید نفت ایران امتناع کند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به ادعای امریکا مبنی بر اینکه میزان فروش نفت ایران را به صفر خواهد رساند، تصریح کرد: عده ای مدیران و جوانان کشور پای کار ایستادند و روش هایی را طراحی کردند که اجازه ندهند امریکا بتواند به اهداف خود دست پیدا کنند.

وی با یاد آوری تحریم کشتیرانی ایران از سوی امریکا و ممانعت از همکاری میان بنادر ایران و بنادر سایر کشورها تصریح کرد: با وجود همه تلاش‌های امریکا در هشت ماه نخست سال جاری بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا میان بنادر ایران و دیگر کشورها جابجا شده و امریکا از این موضوع متحیر مانده است و کارشکنی های خود را تا جایی پیگیری کرد که به تعقیب نفتکش ایران در جبل الطارق اقدام و به بهانه های مختلف این کشتی را توقیف کردند.

دکتر جهانگیری ادامه داد: ناخدای این نفتکش هندی بود و مقامات امریکا ایمیل های متعددی برای او فرستاده بودند که در ازای پرداخت مبالغ هنگفت، این نفتکش را به بندری که مدنظر امریکایی ها است هدایت کند.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تحریم ها و محدودیت های پیش روی نظام بانکی ایران برای جلوگیری از مبادلات تجاری با دیگر کشورها خاطر نشان کرد: در همین شرایط سخت تحریم، حجم مبادلات تجاری اقتصاد ایران بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است و این یعنی با وجود فشارهای امریکا بر اقتصاد ایران، اقتصاد کشور همچنان روی پای خود ایستاده است.

وی ادامه داد: عده‌ای تصور می‌کنند که بیان این موضوعات به معنای رشد اقتصادی و سر حال بودن اقتصاد کشور است و گاهی تعابیری را به کار می‌برند و می‌گویند گویا فلانی خبر از وضع اقتصاد کشور ندارد اما باید به این نکته توجه کنند که اقتصاد ایران بر اساس برنامه ریزی های امریکا قرار بود که از هم بپاشد اما به فضل الهی و با همت مدیران و ایستادگی مردم ایران اقتصاد کشور همچنان سرپا ایستاده است.

جهانگیری با اشاره به تلاش‌ها و اقدامات دلسوزانه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی کشور گفت: بخش خصوصی کشور امروز در جنگ اقتصادی پا در میدان مبارزه گذاشته و با وجود آنکه گاهی قضاوتهای نادرستی در خصوص آنها می‌شود، صادرات و واردات کشور را انجام می‌دهد و برای جوانان کشور فرصت های شغلی فراهم می‌کند و از تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری می‌نماید.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: امریکایی‌ها تصور می‌کردند اگر تا پایان سال ۹۷ اقتصاد ایران دچار فروپاشی نشود قطعا ایران در سال ۹۸ با قحطی کالا مواجه خواهد شد که خوشبختانه با همت فعالان اقتصادی و مردم این اتفاق رخ نداده است.

عناوین برگزیده