تاریخ: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۴۵
بازدید: ۳۱۸
کد خبر: ۷۳۷۸
سرویس خبر : انرژی

رشد اقتصادی خاور میانه همچنان درگیر قیمت پایین نفت

می متالز - بازارهای جهانی نفت به ثبات رسیده اند ولی اقتصاد خاور میانه هنوز از سقوط قیمتی که بیش از 3 سال قبل شروع شده بود رنج می برد.
رشد اقتصادی خاور میانه همچنان درگیر قیمت پایین نفت

به گزارش می متالز، بر اساس گزارشات صندوق بین المللی پول، کشورهای حوزه خلیج فارس امسال رشد اقتصادی چندانی نخواهند داشت. این صندوق پیش بینی خود را برای رشد تولید ناخالص داخلی 6 کشور جی سی سی از 0.9 درصد برآورد ماه می به 0.5 درصد کاهش داده است.

صادرکننده های نفت سعی دارند خود را با قیمت پایین نفت وقف دهند. قیمت پایین نفت روند رشد اقتصادی کشورهای وابسته را مختل کرده و رکود های مالی زیادی برای آن ها به وجود آورده است.

پس از آن که کشورهای عضو اوپک و کشورهای غیر عضو تصمیم گرفتند تولید را پایین بیاورند تا قیمت بهبود یابد، میزان تولید نفت این منطقه نیز کاهش یافت. این توافق تا مارس 2018 اجرایی است و برخی کشورها خبر از احتمال ادامه آن داده اند.

صندوق بین المللی پول برآوردهای خود را بر اساس میانگین قیمت 50 دلار در هر بشکه نفت انجام داده است. نفت خام فیوچرز امریکا در حال حاضر حدود 54 دلار و نفت برنت حدود 60 دلار در هر بشکه است.

در این بین کارشناسان صندوق بین المللی پول بر این باورند که دولت های منطقه نباید به جای اصلاحات اقتصادی به دنبال بالا بردن قیمت نفت باشند. این کشورها باید وابستگی خود به نفت را کاهش دهند و اقتصاد خود را متنوع نمایند.

در حوزه اقتصاد کلان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، نفت هنوز فاکتور مهم و تاثیرگذاری است. البته خبر خوب این است که این کشورها در تلاشند از کفه ترازوی تاثیرگذاری نفت بر اقتصادشان بکاهند.

در واقع قیمت پایین نفت باعث شده کشورهای حوزه جی سی سی بیشتر به استراتژی های اقتصادی خود فکر کنند.

صندوق بین المللی پول برآورد نموده سایر کشورهای خاور میانه به جز حوزه جی سی سی از جمله عراق، لیبی، الجزایر و ایران در 5 سال آینده میانگین نرخ 2.8 درصدی رشد سالانه داشته باشند. این رقم نیمی از نرخ رشد سال 2016 این کشورها می باشد.

منبع: ایفنا
عناوین برگزیده