به گزارش می متالز، رضا رحمانی روز شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرحهای تکمیلی چرخه تولید مجتمع مس سونگون که شامل فاز سه تغلیظ و آغاز عملیات ذوب و پالایش است، گفت: یک میلیارد یورو در حوزه مس سونگون از سوی شرکت ملی مس ایران سرمایهگذاری میشود که این میزان سرمایهگذاری به نرخ امروز بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان است.
وی اظهار کرد: این میزان سرمایهگذاری در قالب ۱۷ طرح با محوریت ورزقان و سونگون انجام میشود.
وی با بیان اینکه تعدادی از این طرحها پیشرفت های بالایی دارد، گفت: تا پایان امسال پروژه «لیچینگ» این مجتمع برای تولید مس کاتدی به بهرهبرداری میرسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با بهره برداری از این طرح سال آینده اولین مسکاتدی در این مجتمع تولید و به بازار عرضه میشود و در چهار سال آینده نیز مرحله ذوب آن تکمیل میشود.
رحمانی از مسوولان و ساکنان منطقه خواست با توجه به گسترش مجتمع مس سونگون، به فکر ایجاد شهرک تخصصی و صنایع وابسته و حوزه حمل و نقل در این منطقه باشند.
وی با بیان اینکه سال گذشته فراز و نشیب زیادی در کشور وجود داشت، گفت: کشور در تامین خیلی از تولیدات عمده با مشکل مواجه بود که با تلاش صنعتگران، معدنکاران، فعالان اقتصادی،صادر کنندگان و مردم در این جبهه نیز پیروز شدیم.
رحمانی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و تحریم های دشمنان گفت: با وجود این وضعیت در تولید مس ۱۳ درصد، فولاد ۶.۵ ،شیشه ۱۷،کاشی و سرامیک ۶.۵ ،سیمان۵.۵ ،صنایع غذایی ۱۵ و داروی انسانی ۳۰ درصد افزایش تولید داشتیم و در خودرو با آلومینیوم نیز کاهش تولید داشتیم که بخش عمده آن تا پایان امسال جبران میشود.
وی گفت: امسال وزارت صمت در ۷ محور شامل معدن و صنایع معدنی، صادرات، ساخت داخلی، فناوری، فضای کسب و کار و تامین مالی و مباحث نوین برنامه ریزی کرده است که این محورها در قالب ۳۴ برنامه اجرایی می شود که یکی از این برنامه ها توجه به مناطق محروم می باشد.
رحمانی فعال سازی معادن کوچک را از برنامه های ۳۴ گانه این وزارت اعلام کرد و گفت: هر کس در این زمینه سرمایه گذاری کند شرکت ملی مس تولیدات آنها را به قیمت روز با قرارداد بلند مدت تضمینی می خرد.
معدن مس سونگون در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری شهرستان ورزقان واقع شده است. َ
در شرایط کنونی و با فعالیت ۲ کارخانه تغلیظ در مجتمع مس سونگون، ۱۴میلیون تن ماده معدنی (به عنوان خوراک) استخراج و در مجموع حدود ۳۰۰ هزار تن کنسانتره تولید می شود.
طرح توسعه مس سونگون به شکل یک بسته طراحیشده و شامل کارخانه ذوب و پالایش و اسید سولفوریک است که بدون هیچگونه آلایندگی اجرا میشود.