تاریخ: ۰۹ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۱:۱۵
بازدید: ۷۶
کد خبر: ۷۷۰۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پیش‌ بینی‌ محصولات فولادی در سال ۲۰۲۰

می متالز - شاخص‌های حوزه فولاد نشان می‌دهند که این بازار از پتانسیل خوبی برای عبور از این شرایط برخوردار شده است و انتظار می‌رود تکانه‌های مثبتی در این زمینه در سال ۲۰۲۰ مشاهده شود.
پیش‌ بینی‌ محصولات فولادی در سال ۲۰۲۰

به گزارش می متالز، سال ۲۰۱۹ با همه فراز و فرودهای خود در حوزه فولاد و سنگ‌ آهن به پایان رسید و در شرایطی به استقبال سال‌ جدید می‌رویم که پیش‌ بینی‌های مثبتی از روند این فلزات در بازارهای جهانی برای ۲۰۲۰ وجود دارد.

کارشناسان معتقدند از ۲۰۱۱ تا کنون زنجیره فولاد بارها با فراز و فرود رو به‌ رو شده است و متاثر از تجارت این محصولات و تغییرات مداوم بهای انرژی، قیمت‌ها بارها دستخوش تغییرات گسترده شده است. با این حال شاخص‌های حوزه فولاد نشان می‌دهند که این بازار از پتانسیل خوبی برای عبور از این شرایط برخوردار شده است و انتظار می‌رود تکانه‌های مثبتی در این زمینه در سال ۲۰۲۰ مشاهده شود.

اما این مساله در تمام زنجیره مشاهده نمی‌شود و هر محصولی در زنجیره فولاد و سنگ‌ آهن داستان خود را تجربه خواهد کرد به‌ طوری‌ که قیمت فولاد انتظار می‌رود افزایش یابد اما بهای سنگ‌ آهن روند کاهشی را پشت‌ سر خواهد گذاشت.

کارگزاران کالایی معتقدند به احتمال زیاد روند نزولی چند سال گذشته احتمالا با پایان امسال به انتهای خود رسیده باشد و زمان بازگشت است و باید به نحوی سال ۲۰۱۹ را سال گذار دانست.

به عقیده آنها سه علامت برای این موضوع قابل بیان است؛ نخست آنکه قیمت دلار احتمالا کاهش خواهد یافت که نتیجه این موضوع افزایش قیمت در بازارهای کالایی است؛ باید افزود که رشد ارزش واحد پول اروپا روند کاهشی شدن ارزش دلار را تقویت خواهد کرد.

نکته دوم کند شدن رشد اقتصادی کشورهای دنیا در سال ۲۰۲۰ متوقف و اقتصادهای جهان روند باثباتی را تجربه خواهند کرد و حتی در برخی اقتصادها شاهد بازگشت رونق نیز خواهیم بود، بنابراین سیاست‌های پولی و مالی مناسبی اتخاذ خواهد شد که به بهبود بازارهای کالایی به‌ خصوص فولاد منتهی خواهد شد.

نکته سوم آنکه بازارهای کالایی با کاهش موجودی روبه‌رو می‌شوند و از آنجا که با رشد ضعیف‌ تر اکتشافات جدی یا افزایش محدود ظرفیت‌های تولید رو به‌ رو هستیم انتظار می‌رود شرایط برای بهبود بازارهای کالایی فراهم شود.

گزارش‌ها از این سه موضوع نتیجه‌ گیری می‌کنند که روند صعودی رشد اقتصادی کشورها به‌ خصوص کشورهای نوظهور که اغلب کشورهای وارد‌ کننده مواد اولیه مانند فلزات، فولاد و انرژی هستند به افزایش قیمت برای این محصولات منجر خواهد شد. علاوه بر این موارد احتمالا شرکت‌های کالایی شاهد بهبود منابع مالی خواهند بود؛ در این میان بازارهای نو ظهور احتمالا در آینده بهتر از سایرین عمل می‌کنند که روی وضعیت بازارهای فولاد و سنگ‌ آهن اثر مثبتی خواهد داشت.

اما این موارد که برشمردیم برای دوره میان‌ مدت یکساله ۲۰۲۰ است ولی نمی‌توان از ریز نوسانات دوره‌ای در بازارهای فولاد و سنگ‌آهن غافل شد. این ریز نوسانات در مجموع برآیند مثبتی به همراه خواهند داشت اما می‌توانند در مواردی همچون بازار اوراق بهادار شرکت‌های فولادی و معدنی تغییراتی ایجاد کنند.

Industryweek در این‌باره با اشاره به گزارش‌های منتشر شده دولت استرالیا می‌نویسد تنش‌های تجاری می‌تواند روی رشد مبادلات در بخش سنگ‌ آهن اثر منفی ادامه‌ داری داشته باشد، با این حال بازگشت احتمالی معادن برزیل از اثرات این موضوع تا حدی می‌کاهد.

البته دولت استرالیا پیش‌ بینی بدبینانه‌ای دارد و معتقد است رکود اقتصادی به‌خصوص با محوریت آمریکا آغاز خواهد شد که می‌تواند همه بازارهای کالایی از جمله فولاد و سنگ‌ آهن را از پا دربیاورد اما شواهد سایر بررسی‌ها این موضوع را تایید نمی‌کند؛ بلکه نشان می‌دهد اقتصاد جهان با رونق روبه‌رو می‌شود.

البته آنها که در این رابطه نظرات نا امید کننده‌ای دارند اغلب به مساله جنگ تجاری استناد می‌کنند و می‌گویند دوره جنگ تجاری هرچند به انتهای خود نزدیک شده است اما اکنون زمان بروز آثار آن است که در سه ماه اول سال‌ جدید می‌تواند این علائم ظهور کند.

 پیش‌ بینی کارشناسان جهانی درباره بازار فلزات در سال ۲۰۲۰

برخی نیز دوره تاخیری ورود به نتایج جنگ تجاری را در بازار فولاد در سه ماهه دوم ارزیابی می‌کنند و معتقدند در سه ماه اول با خوش‌ بینی‌های ناشی از تعدیل تجاری با رشد قیمت فولاد روبه‌رو خواهیم شد ولی آثار جنگ تجاری به‌ صورت موقت در سه ماهه دوم ظهور خواهد کرد.

در نهایت در شش ماهه دوم سال ۲۰۲۰ باز هم بازار به مدار صعودی بازمی‌گردد؛ زیرا توان رقابتی شرکت‌های فولادی چینی بار دیگر افزایش می‌یابد و با تقویت صادرات فولاد در کنار محرک‌های بالقوه‌ای که در این صنعت در دو سال گذشته ایجاد شده باید گفت فولاد دوره خوش‌ بینانه‌ای را پیش‌ رو دارد.

طرفداران این نظریه می‌گویند کاتالیزورهای رکود دیگر جنگ تجاری نیستند بلکه موضوعاتی مانند بدهی بالا در چین یا افت اقتصادی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی است که می‌تواند نگران‌کننده باشد؛ هرچند این کشورها محرک‌های مناسبی را در دستور کار قرار داده‌اند که می‌تواند به کاهش نگرانی‌ها منتهی شود.

سال گذشته البته شرایط در سه ماه اول برای فولاد سازان چنگی به دل نمی‌زد. تا ماه مارس ۲۰۱۹ تولید کنندگان برتر فولادی چین و آمریکا شاهد افت درآمدهای خود بودند که نشان می‌داد نگرانی‌ها نسبت به وضعیت اقتصادی زیاد بود اما اکنون و در آستانه سال‌ جدید نگاه‌ها برعکس شده است به‌ طوری‌ که شرکت‌ها منتظر قیمت‌های بالاتر و درآمدهای بهتر تا پایان ماه مارس هستند.

البته برخی کشورها و در برخی بخش‌های مصرف‌ کننده فولاد آمارهای نگران‌ کننده‌ای منتشر می‌شود؛ مثلا بخش خودرو در چین و هند با افت رو به‌ رو می‌شوند. برای مثال در هند انجمن تولیدکنندگان خودروی این کشور اعلام کرده است که میزان تولید خودرو در ۱۰ ماه اول ۲۰۱۹ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن ۶/ ۳۱ درصد افت کرده است که این شدید ترین سقوط از ۱۹۹۷ تاکنون است.

مراکز دولتی آماری هند نیز اعلام کرده‌اند که این کشور واردات فولاد خود را به شدت کاهش داده است و این مسائل البته میزانی نگرانی را به بازار تزریق می‌کند با این حال همچنان برآیند بازار فولاد در سال‌ جدید مثبت پیش‌ بینی می‌شود.

این گمانه‌ زنی زمانی تقویت می‌شود که در چند ماه گذشته قیمت‌های فولاد با رشد روبه‌رو شده‌اند درنتیجه مشخص است که میل به خرید در بازار نیز تقویت شود و سرمایه‌ گذاران به بازار بازگردند و وقتی پیش‌بینی‌های خوبی از نتایج توافق چین و آمریکا بر سر تعرفه‌های واردات وجود دارد، تقاضای واقعی نیز به بازار برگردد.

چشم‌ انداز شمش در بازارهای جهانی

روزهای پایانی سال میلادی اغلب زمانی برای ابهام در بازار فولاد به‌ شمار می‌رود آن هم در شرایطی که بعضا تعطیلات سال نو میلادی در بازار فولاد سریع‌ تر از بازارهای مشابه آغاز شده و به‌ رغم تلاش برای خرید در اواخر سال، اما مخابره قیمت‌ها بعضا با وقفه صورت می‌پذیرد. امسال نیز همین شرایط را شاهد هستیم و نرخ‌های اعلامی شفافیت پیشین را برای بازار جهانی فولاد رقم نمی‌زند.

این درحالی است که شاهد رشد نسبی قیمت شمش در بازارهای جهانی هستیم و هنوز روند افزایشی بهای قراضه در بسیاری از بازارهای جهانی متوقف نشده اگرچه تکانه‌های کاهشی پراکنده و مهمی را شاهد هستیم.

این موارد درحالی تجربه می‌شود که آن دسته از کشورها همچون هند که آغاز سال نو میلادی را جشن نمی‌گیرند، هنوز با رشد قیمت‌ها رو به‌ رو هستند. این موارد به این معنی است که انتظار تداوم رشد قیمت‌ها در روزهای آغازین سال ۲۰۲۰ وجود دارد و این سال با یک جریان افزایشی و مثبت آغاز خواهد شد.

عناوین برگزیده